HIRHARANG

Hirharang cikkei

Kosár

Ugrás a bevásárlókosárhoz
Jelenleg üres a bevásárlókosara.
 
 
 
 
 
 
RTL klub - Növényi inulin PDF Nyomtatás E-mail

 


Image Az RTL Klub Fókusz magazinjának szeptember 28. adásában "Növényi Inulin" című adásrész  (Az RTL Klub 2005. 09. 28. Fókusz c. műsorában elhangzott riport rövidített szövege)
 
 
Növényi Inulin: - Megmentette férje életétOlyan módszeren törte a fejét az őrbottyáni asszony, amelynek köze van a kaporhoz. Ókori papírokból ugyanis kiderült, hogy ez a növény segíthet a cukorproblémákon. Főzött, majd tabletta alakúra préselte a lényeget. Nem csodaszer, nem is lehet kapni, csupán házi használatra készült.

Molnár Ernő élete fél évvel ezelőtt megváltozott. Egy rutinvizsgálat során egy komoly betegséget állapítottak meg nála. Kiderült, hogy cukorbeteg és állandó gyógyszerezésre van szüksége. Felesége azonban természetgyógyász, és meglehetősen gyógyszerellenes. Amikor fény derült a problémára, elkezdett kísérletezni.

„Az ő vegyi konyháján, boszorkánykonyháján előállított nekem egy olyan tablettát, összesűrített vitamint, és elkezdtük” – mondta Molnár Ernő.


Az asszony kezdetben nem tudott mindent a betegségről. Könyvtárakban kutatott, és rengeteget olvasott ahhoz, hogy valamilyen nyomon elinduljon. Megtudta például, hogy a kaprot már az ókorban is használták a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, persze akkor még nem is tudták, hogy mi az. Sok-sok próbálkozás után végül 3 porrá zúzott növényi anyagból összeállt a házi csodaszer, amit Erzsébet Növényi Inulin-nak nevezett el.

„Az alkotóelemeket összekeverjük, lesz belőle egy világos-zöldes helyes kis porocska” – mondta Molnárné Bíró Erzsébet.

Molnár úr állapota egyre csak romlott. Az asszony azonban a keveréket tablettává sajtolta, és minden étkezés előtt beadta a férjének.

„A végén már 18-20 körül voltak a cukorfokok, és már komolyan oda kellett figyelni. 1-2 hónap elteltével gyönyörűen lement a cukor 5-6-os fokra. Már csodálkozni kezdtem, hogy nem cukrot kellene-e szednem, hogy visszaálljon a normális rend” – mondta Molnár Ernő.

Mivel a házi készítmény bevált, Ernő soha nem szedett más gyógyszert. Eredményei mégis rendben vannak, immár negyedik hónapja.

„Az az érdekes, hogy az ismerősök körében nem maradt titokban és a hozzánk közelállóknak adtam. Gyógynövény – gondoltam – bajuk nem lehet. Ha a férjemnél sikerült, hátha másoknak is tudunk segíteni!” mondta Bíró Erzsébet.

Ernő után a család 20-30 ismerőse, és azok rokonai is kipróbálták az egyedi növénykombinációt. Persze nem volt mindenki olyan vakmerő, mint Molnárék. Mária nem hagyta el az inzulint, csak rásegített Erzsi bogyójával.

„Szedtem a Növényi Inulint is, meg az inzulint is adtam. És előfordult, hogy délben be sem kellett adnom magamnak. Olyan jók lettek az eredmények, hogy 4,1, meg ilyenek” mesélte Sávoly Lajosné Mária.

Molnár úr tehát feleségének köszönheti, hogy megmenekült az állandó injekciózástól. Ma már újra megeheti az édességet, igaz, hozzá kellett szokni, hogy előtte bevegyen egy fircsa, kapor ízű bogyót, amit mindig a felesége tesz ki elé.

 

 


Tisztelt látogatónk!
A műsor címében és az RTL Klub Online anyagaiban is, többször -hibásan- "Növényi Inzulin" néven ismertetik a növényi inulint tartalmazó készítményt. Az inulin szó nem szójáték és nem is marketingfogás, hanem a növény által termelt anyag pontos neve. (Inzulint növények NEM állítanak elő.)

 
 
 
 
 
 
Advertisement