Fele-fele kenyér

Tel.: +36 1 4220 667

"Mindaz, amit Önök egyénileg tesznek az egészségükért, többet fog érni az egészség fentartásában, mint a világ összes egészségügyi ellátása."
Dr. H. Mahler az Egészségügyi Világszervezet volt főigazgatója

iso
efarm-ételek


Fele-fele kenyér

450 Ft

Darab:

Termék adatai

  • ½ kg tönköly liszt
  • ½ kg durumliszt
  • 2 db főtt burgonya vagy 3-4 ek burgonyapehely
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,6-0,8 liter víz
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 dkg szezámmag ( a kenyér tetejére)
  • 1 dkg lenmag ( a kenyér tetejére) 

A felsorolt hozzávalókat egy tálban szárazon összekeverjük, majd az olajat és a vízet a legvégén hozzáadjuk. Érdemes a vízben feloldani a sót.

Kidolgozást nem igényel a tészta.

Lisztes kézzel a masszából 4 db cipót készítünk, kiolajozott tepsibe helyezzük és sütés előtt a cipók felszínét késsel megvagdossuk. Aki szereti,a kenyér tetejét megszórhatja szezámmaggal és lenmag keverékével ( lásd a fotón), de egyéb magok is használhatók. Legmagasabb hőfokon ( 250 fokon ) előre bemelegítjük a sütőt, majd addig sütjük ezen a hőmérsékleten, amíg felmagasodik. Ezután levesszük a hőfokot a felére és így készre sütjük. (kb.15+30 perc)

Ha kisült, még melegen, vizes kenőtollal a tetejét megkenjük, konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kihűlni és így a héja is szépen visszapuhul.

Eltarthatósága: konyharuhába tekerve 3-4 nap. ( Mélyhűtőben hosszabb ideig is tárolhatjuk.)