Tel.: +36 1 4220 667

"Mindaz, amit Önök egyénileg tesznek az egészségükért, többet fog érni az egészség fentartásában, mint a világ összes egészségügyi ellátása."
Dr. H. Mahler az Egészségügyi Világszervezet volt főigazgatója

efarm-ételek

Kedves Vendégeim!


Ezt a formát találtam ki, hogy az Egészségfarm újabb dolgairól tájékoztatást tudjak adni. A régebben nálunk járt és az új vendégek kaphassanak első kézből hírt arról, hogy mit csinálunk. Vagy éppen min töröm a fejem, mi foglalkoztat, vagy a közvéleményt mi foglalkoztatja! Vagy az éppen aktuális táplálkozási divatról, ételekről, irányzatokról mi a véleményem--mert ezekkel és hasonló kérdésekkel sokszor fölhívnak és érdeklődnek. Igérem, hogy időt fogok erre is szakítani, mert látom, hogy fontos a kapcsolat és ígéretemhez híven nem hagyom magára az ENYÉMEKET!! Ha Önök kérdezni akarnak, akkor az hirharang@egeszsegfarm.hu E-mail címen megtehetik és akkor azokra is válaszolok. A kérdéseknél tessenek egy jeligét is választani, mert néhány válaszom nyilvánosan olvasható lesz a HÍRHARANG-ban. Persze a nevüket is aláírhatják, én nem fogom a nyilvánosságnak kiadni!! A jelige nélkül érkezett kérdésekhez én fogok jeligét alkotni, amennyiben nem nyilatkozik a kérdező arról, hogy névvel is megjelenhet a válaszom.


A honlapon található TV FELVÉTELEINK címszó alatt megtalálják az összes felvétel abc-sorrendbe rakott címét Tartalomjegyzék formában. Böngésszenek, keresgéljenek kedvükre!

Sok szeretettel: Molnárné Biró Erzsi

Tisztelt Olvasók!

Pár éve folyik a levelezés Önök és köztem ebben a rovatban. Sokan megtiszteltek azzal, hogy megírták az egészségükkel, az állapotukkal kapcsolatos problémáikat.Nagyon igyekeztem időben válaszolni, de nem mindig sikerült.

Nem mindenki tudja, hogy minden hétköznap a Rendelőmben betegeket fogadok /bejelentésre/ és velük vagyok elfoglalva a nap nagyobbik részében.Azokat a telefonokat, amelyeket a kollégáim nem tudnak megválaszolni, mert komplikáltabb a válasz, azokat magam hívom vissza.Szívesen teszem mindezt, de nem mindig tudok minden kívánságot naprakészen teljesíteni.

Egy-egy Tv adás után bizony nagyon állni kell a sarat, hogy eleget tegyek az ígéreteimnek és fogadni tudjuk a sok telefont és kapcsolatba lépjek az érdeklődőkkel. Még két üzemem munkájával is törődni kell, hiszen az Önök által is kedvelt cukormentes süteményeket, kenyereket a saját Sütő- üzemünkben gyártjuk. Az étrend-kiegészítők kitalálása, engedélyeztetése és megvalósítását is a kezemben kell tartani, hogy az mindenki /hatóság is/ megelégedésére működjön és készüljön el az előírásoknak megfelelően!!!

Mégis összekaptam magam és egy eddig három új kis könyvecskét is sikerült ezekből a levelezésekből összeraknom és remélem ezzel is hasznukra tudunk válni és szívesen fogják forgatni?!

A sorozat címe: Kérdezz!! Felelek!

Jelige: Még mindig nincs vége?

Kedves Erzsébet,

lassan két éve, hogy mindig valami újabb jön, amivel foglalkoznom kell.
A Covid után meddig tartanak ezek a tünetek?
Sose volt gombás a körmöm, most nem tudok vele mit kezdeni, még a kezemen is jött.
Kérem tanácsát, Ön mit gondol?
Tisztelettel: Anikó

Kedves Anikó,
Érdekes dologra lettem figyelmes, de sajnos többször is beigazolódott már. A Covid után azt rebesgették, hogy valószínű 1-2 év is kell ahhoz, hogy az utótünetek végleg elmúljanak. Azt szoktam mondani, hogy a lábnyomát bennünk hagyta a Covid.
Mindenki tünetekkel kínlódik, melyek vagy rövid időn belűl elmúlnak, vagy hosszabban kell együttélni velük vagy nehezen múlnak.
A másik dolog, hogy olyan tünetek is jelentkeznek, amelyeket az életünk során még nem tapasztaltunk.
De olyanok is, amelyek már előfordultak a létünk folyamán, de már régen el is felejtettük.
A mostanában előforduló megfázás, vagy influenza, vagy nátha sokkal erőteljesebb, mint azt előzőleg már megismertük.
Nem ritka a 39 fokos láz, a végtagfájdalom, a gyengeség.Kíváncsiságból megkérdeztem egy-két vendégemet, hogy csináltak-e Covid tesztet ezen jelenségek közben?! Igen csináltatott, de negatív lett.
Azért is adok hírt ezekről a tapasztalatokról, mert egy pár esetben mesélték, hogy ezekből hogyan  "menekültek" ki.
60 körüli hölgy mesélte, hogy ő választott egy bogyót / csak magától /, mert úgy gondolta, hogy a 7 szín virág biztosan segít az ő "utógyengeségén" és szépen megoldotta ezzel a bogyóval, elég hamar rendbejött. Több mindenkinek hasonló véleménye volt erről!
Szerettem volna ezt hírül adni, amit most meg is teszek, mert hátha másoknál is segítség lehet ez a BOGYÓ!

Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: Verocska

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet !


Nagyon örülök, hogy egy ismerősöm által értesültem az ön munkásságáról. Kb. 25 éves korom óta vannak emésztési problémáim, de enyhébb tünetekkel. 7 éve kezdődött a gyomorhurut borzalmas tünetekkel, egy egész éjjelen át tartó hasmenéssel, nagyon erős gyomortáji fájdalommal. Orvoshoz kerültem, megcsinálták a gyomortükrözést, nem találtak semmi rendelleneset. Kaptam savlekötőt, antibiotikumot, amitől nem lettem sokkal jobban. Kb. fél év múlva megismétlődött a hasmenéses állapot, borzalmas gyomorfájdalommal, lefogytam 47 kg-ra, izomvesztés is történt, amit azóta sem tudok visszaszedni. Borzalmasan néz ki a bőröm. Kevert, szorongásos depressziós lettem. Aludni frontin nélkül nem tudok, de szerencsére fél szem elég, csak függő lettem tőle. 2020-ban voltam vastagbél tükrözésen, ott sem találtak semmit, csak a gyulladások nyomait, így azt mondta az orvos, hogy további teendő nincs, de a problémák megmaradtak. Kb. félévenként jön elő ez az állapot, de most már olyan változatban, hogy nem hasmenés, hanem székrekedés van állandó jelleggel. Erre használtam teát, Dulcolax cseppet. Étvágyam nincs, nagyon keveset eszem, mert alig tudok valamilyen ételt megenni. Nagyon sok ételtől puffadok, fáj a hasam. A húst majdnem teljesen elhagytam, édességet nagyon keveset eszem és mégis vannak emésztési problémáim, igaz zöldséget keveset fogyasztok. Alkoholt nem fogyasztok, nem cigarettázom, csak 1 kávét iszom naponta. Egy ismerősöm ajánlotta az Egészségfarm termékeit, nagyon sok videot meghallgattam, sok hasznos jó tanácsra leltem, ezért megvettem 3 terméket: a gyöngyöt, az A+B probitotikumot és a NormoGastot. Aztán jött febr. 23-a, ismét jött a szörnyű gyomorgörcs, ami 1 napig tartott, mert beszedtem ezeket a kapszulákat és csodák-csodája, megszűnt az erős fájdalom. Az lenne a kérdésem, hogy ha szedem ezeket a szereket, van-e esély a gyomorhurutból meggyógyulni, vagy ezzel együtt kell leélni a hátralévő életemet? A stressz lehet-e kiváltó ok? Nagyon érzékeny idegrendszerem, minden negatív dologra nagyon érzékenyen reagálok, pl. haláleset. üdv.


Verocska jelige

Kedves Verocska jelige!

Ha már tapasztalta, hogy ezekkel a bogyókkal el tudja érni, hogy megszabadul ettől az erős fájdalomtól, akkor csinálja tovább.
Ezek nem gyógyszerek!!!!
Ha tényleg meg akar ettől szabadulni, akkor el kell, hogy jöjjön hozzám egy vizsgálatra, mert akkor azt is megtudja, hogy mi ennek az oka. Nem a stressz az ok.
Ha pontos táplálkozási rendet akar és étvágyat is, akkor ezt kellene, hogy tegye!Rendbe lehet jönni!
Addig is , amig ezt eldönti fontos, hogy se mézet, se nyers gyümölcsöt ne egyen!EZ FONTOS!
Kávét nyugodtan ihat, de nem cukorra és nem tejjel!!
Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: 50 fölötti

Kedves Erzsi!

Szeretném kérdezni, segítségét kérni, gerincemmel, ízúleteimmel kapcsolatban.

Pszoriázisom miatt ízületeim gyulladtak, torzak. Trexán tablettát szedetne velem a reuma orvos, de nem akarom. Azt mondta, ha ráterjed a gerincemre a gyulladás, lebénulhatok. Ezt hogyan kerüljem el?

Másik kérdésem, hogy a nyugtalan láb betegségemet hogyan kezeljem? Diozmint szedem, nyáron jön elő ez a gond, alig hagy aludni. Már tavasszal elkezdődik. Visszeres vagyok, az orvos szerint ez az ok. Ezt a visszerességet hogyan lehet javítani? Liotonnal kenem, ha elkezd nyilallni. Hála Istennek nincs epe gondom, máj gondom az ultrahang szerint. De néha sárgás a székletem. Tojást évekig nem ettem, aztán egyszerre 3 főtt tojást ettem, másnap nagy adag főzelék szerű, pépes és sárga székletem volt. A vérképem rendben, és a hasi ultrahang negatív, gasztroenterológiára már el sem mentem. Enyhén túlsúlyos vagyok, minimálisan magasabb a koleszterinem, cukrom nincs. Alkoholt sosem ittam. Letroxot szedek a pajzsmirigy alulműködésre, TSH jelenleg normális. Depakine gyógyszert szedek epilepszia miatt. C reaktív proteinom augusztusban normális volt, régen Hasimoto gyulladást mutatott az ultrahang. 25 éve kb.hogy refluxot mutattak ki, azóta ezzel nem foglalkoztam. Nemrég a vérképen azt mutatták ki, hogy hosszabb az alvadási idő, csak kicsivel. Van, hogy több folt lesz a lábamon, de annyira nem is ütöttem be. A vérvételkor szokták kérdezni, vérhigítót szedek-e. Alvásom nagyon rossz, évek óta, jelenleg depressziós vagyok, de csak macskagyökér tablettát merek bevenni. 50 feletti vagyok.

Ez kb a testem állapota, kérdezni szeretném, mit egyek, szedjek, hogy jól legyek?

Ha kérhetem, a műsorba ne tegye be kérdéseimet.

Köszönöm válaszát

Tisztelettel

50 fölötti jelige

Kedves 50 fölötti jelige!

Ez egy állapot és nagyban összefügg a táplálkozásával.

Érdemes lenne egyszer eljönnie hozzám a vizsgálatra, mert akkor biztosabban lehet ezekről véleményt mondani. Amit már nélkülem is tud csinálni az a béltisztítás, /NormoGast tabl. / mindig célravezető, de nem ez az egyetlen tenni való. A Pszoriázis egy következmény, mert a bőr egy kiválasztó szerv, de akkor jön a bőr probléma, ha a vese és az emésztőrendszer nem tud kiválasztani mindent, ami károsítja a szervezetet.

Ezen érdemes elgondolkodnia!

Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: Katalinka

Üdvözlöm!

Aranyerem a reggeli székelés után vérzik. Piros a wc papír , a széklet nem véres. Nem fáj, csak nyomás érzésem van. Reparon készítményekkel kezelem. Cickafark, és kamilla tea fürdő.Sajnos 2.hete. Korábban használtam az Arvisz krémet kb.5 éve volt ez előtt panaszom. Olvastam akár 2-3 hét is lehet a gyógyulás. Meddig várjak, vagy már forduljak orvoshoz?

Köszönöm, jó egészséget kívánok!

Kedves Katalinka jelige!

Ha már használta az Arvisz krémet, akkor most is azt kellene tennie. A meleg vizes fürdök nem igazán tesznek jót, mert kiázik és még sérülékenyebb ez az ér!

A széklet lágyítása talán jobb megoldás lenne, amit a béltisztítóval el tud érni / NormoGast tabletta, 3x2-3 naponta/ Szerintem ez hozhat eredményt!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

Jelige: Unoka

T. Cím!

Szeretnék érdeklődni unokám miatt gyakran kireped a szája sarka és eléggé száraz a szája is. A szemkörnyéke is eléggé száraz. Fehér bőrű kissé vörös hajú és szeplős is.

A szárazság miatt már több krémet is kaptak de visszatérő probléma. Van e valami krém a szeplősség halványítására.

Válaszát előre is köszönöm, UNOKA jelige

Kedves Unoka jelige!

A fogmosáshoz a mi Fogkrémünket kell megszoknia, mert az rendben tudja ezt tartani. Kellene vele A+B kapszulát is szedetni /probiotikum/ és minél kevesebb édességet. Rágózni TILOS! A méz sem tesz jót.

Próbáljuk ennyivel, remélem megoldódik, mert nem a krémek hozzák rendbe. Jó lenne, ha igazi citromos limonádét inna, de édeske tablettával.

A szeplőit nem kell bántani, hiszen azok szépek és természetesek. Az az Ő szexepilje.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: Fogyás

Kedves Erzsébet!

Szeretnék egészségesen tisztulni, lefogyni, visszafogyni. Melyik kapszulát, kapszulákat szedjem a tisztíítás és fogyás eléréséhez?

Üdvözlettel és köszönettel, Fogyás jelige

Kedves Fogyás jelige!

Nincs a honlapon, de a Rendelőm telefonját hívja föl és a kollégáimtól kérje a Fekete dobozt.

Ezt azért csináltam, mert ez addig szedhető, ameddig csak el nem éri a kívánt súlyát. Eddig jó tapasztalataink vannak vele, merem ajánlani.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: Cukorbaj

Kedves Erzsike!

Először is kívánok, Boldog karácsonyi ünnepeket, Önnek és családjának! Kéréssel fordulok Önhöz! Cukorbeteg vagyok kettes típusú. Szedem a gyógyszereket, nagyon vigyázok mit eszek és még is a reggeli éhgyomori értékeim 10 felett van! Délutánra, pedig a rendes érték! DIALOZÁT kaptam gyógyszerbe, de szerintem semmit nem ér, napi kettőt szedek belőle! Nagyon kérem írja meg mit kellene tennem, vagy van-e rá valami mit ajánlana! Sürgős lenne mert a jogosítványhoz kellene, mert másképp nem kapok, ha a reggeli nem felel meg! Várom megnyugtató válaszát!

Üdvözlettel: Cukorbaj jelige

Kedves Cukorbaj jelige!

Fontos, hogy NYERS GYÜMÖLCSÖT NE EGYEN! MÉZET SE! Csak a citrom kivétel, amiből viszont minden nap 2 db-ot fél liter vízbe csavarjon bele és egész napra ossza el, és kortyomként iszogassa. Ennek estig kell elfognia! Minden nap! Van egy bogyónk a Növényi Inulin, ami kifejezetten erre a problémára való, napi 3x2 tablettát EVÉS előtt kell bevenni és össze lehet törni, mert elég nagyok a tabletták.Rögtön lehet utána enni, nem kell várni. Ezzel egyidőben a béltisztításnak is menni kell / NormoGast tabletta/. Ezekkel van remény arra, hogy 10 alá kerül a cukra. Most szerdán /dec.29./ a kollégáim bemennek a postázás miatt, így ha ezeket megrendeli még ebben az évben talán ki is viszi a posta. A honlapon meg tudja rendelni, vagy telefonon reggel 8-tól, mert a postát 12-kor viszik el!

Tisztelettel: Bíró Erzsi

Jelige: Zoli

Kedves Erzsike!

A tanácsát szeretném kérni. Két hete kezdődött,hogy a jobb oldalamon a bordaiv alatti rész bekeményedett,azóta nyom,ég,szúr,főleg ha mozgok. Vannak napok mikor erössebben,vannak mikor alig érzem,de éjszaka a legrosszabb. Már az elejétöl elkez- tem diétázni, napi két étkezés, a cukros,a tejes(kivéve a vaj),és a túl zsiros elhagyása. Én májamra gondoltam,ezért vettem Máriatövis kapszulát ,és rendszeresen szedem, de nem értem el eredményt. Közben csináltattam egy teljes vérképet amiben minden eredmény értéke jó,kivéve a koleszterin(7,7) és a vörösvérsejt süllyedés(19) volt magas. Előmény: Két éve életmódváltást csináltam emésztési problémák, és az Ön előadásainak hatására. A cukros ételeket teljessen elhagytam, a többit a lehetőségeknek megfelelően betartom. Székrekedési problémával küzködök,de főleg télen. Két éve szedem a Normo Gast alkalomszerüen, van hogy este 6db-ot beveszek, de az se használ. Sajnos a tavaly év végén ronthattam el mivel az ünnepek elött adisznótorosból utánna meg a tejszines süteményekből elég jól ettem. Arra gondoltam ,hogy megpróbálnám a Tejkalcium és a Kurkuma kapszulát,de tanácstalan vagyok, hogy mennyit és hogyan szedjem.A Máriatövis kapszulát is együtt szedhetem-e? A Tejkalciumhoz kell-e más vitamint szedni( K2,D,)?

Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Zoltán jelige!

Sürgősen kezdje el a NormoGast szedését és 3x2 adagban, naponta!!!/béltisztító/
Ne hagyja abba, mert abból ilyen bajok származnak! Nem lehet alkalomszerűen szedni, az nem elég!

A Máriatövis C vitaminban gazdag, semmi köze a székrekedéshez és a bél működéséhez.
A Tejkalcium mindig jó választás, nem kell hozzá semmiféle vitamin, csak tiszta bélflóra, mert szívódik.
Az India aranya /kurkuma/ jó választás, rendbe teszi a vér koleszterinjét!

Mindegyiken rajta a szedési javaslat. A Máriatövist szedheti, ha akarja, nem befolyásolják egymást!
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2021. 01. 20.

Jelige: Virike folyt.

Drága Erzsike!
Leveleztünk már. Ettem a Normo Gast tablettát és miután minden nap van székletem meg a hasam is fájni kezdt, abba hagytam. Azóta is van székletem, de olyan, mint amit a nyuszi csinál, és sajnos csak úgy jön ki, ha kikaparom.Ami pedig a legrosszabb, előtte és alatta, mindig borzasztó hányingerem van. Mit-tegyek?
Jelige: VIRIKE

Kedves VIRIKE!

Tessék a NormoGastot tovább szedni, mert normál székletet kell elérni a tablettákkal.
Most egy hónapig kell a 3x2 tabletta, majd utána lehet csökkenteni...
Jó lenne mellé az A+B kapszula is, mert az rendbe teszi a bélflórát. /probiotikum
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2020.10.10.

Jelige: Ildikó

Üdvözlöm Erzsébet.

Rég küzdöm a súlyommal. Nem eszem túl magam,sőt. Próbáltam már regenort,kék jódot,mikrobiomot stb. Még is olyan vagyok mint egy lufi. Egy hete voltam vérvételen és jók az adataim. A koleszterin kicsit eltér. Most nem eszem húst e miatt. Egy ideig. Még mindig szörnyen érzem magam. Krill és magnézium is képezi a napi adagom. Fizikai állapotom kirobbanó. Kovászos kenyeret eszem,zöldségeket. A candida korábban elszaporodott,most már nem "buborékol" annyira. A lufi hatás még is gyötör. Mit tegyek? Válaszát köszönöm:

Ildikó jelige

Tisztelt Ildikó jelige!

Sajnos ezek a próbálkozások nem hoznak eredményt, ahogy ezt Ön is tapasztalta.
Lehet azt is csinálni, hogy az XL-S kapszulát szedi és mellé a NormoGast tablettát.
Ezek is hoznak eredményt, de ha komolyan neki akar fogni, akkor egyszer el kellene jönnie,
hogy a vizsgálatunk alapján pontosíthassam a táplálkozását, mert az lenne a legfontosabb,
és amivel el tudná elérni azt amit szeretne.!!
Az viszont nagyon biztató, hogy a véreredménye jó, ez jó hír!!!
Ezt Önnek kell eldöntenie!
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2020.07.16.

Jelige: S.O.S.

Kedves Erzsébet!

Évek óta szenvedek székrekedésben, 2-3 naponta szedek hashajtót, vagy mályva teát iszom este. Tavaly decemberben, 90-kg voltam, ma 93 kg . igyekeztem a szénhidrátot vissza szoritani, de egyre rosszabb az állapotom, a vérnyomásom rendben van, cukor betegségem nincs, pajzsmirigyemet megműtötték 15 éve, minden reggel ébredéskor egy szem Letrox gyogyszert veszek be nagy pohár vizzel, ezen kívül még szedek : Modux--Losartan-Vition altató: Valeriana sokszor felpuffaszt és fáj hasam a hashajtók után.
Tisztelettel kérem, segitsen!
Köszönöm : S.O.S jelige

Kedves S.O.S jelige!!

A székrekedését a NormoGast tablettával tudjuk megváltoztatni, 3x2 vagy 3x3 tabletta naponta.
A hashajtót használóknál nehezebben működik, de ezt sem lehet előre megjósolni, Önnek kell kitapasztalnia!
Kezdheti a nagyobb dózissal, de ha naponta lesz széklete, akkor csökkentheti kevesebbre.

A puffadásra nagyon jót tesz a Gyöngy tablettánk, amit korlátlanúl lehet használni, de érdemes evés előtt bevenni 3-4 db-ot.
Az alvásra a növényekből álló ÁLMOS tablettát érdemes lenne kipróbálni, legalább ne gyógyszert kelljen szednie!
Nyers gyümölcsöt ne egyen, de mézet se! Ezekkel csak hízni és szenvedni fog!
Remélem eléri, amit szeretne, de több hónap szedésre számítson. Nem működünk gyorsan, mivel nem vagyunk már 20 évesek.
Türelmesen és kitartóan és jön az eredmény is!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2020.07.06.

Jelige: Virike

Drága, aranyos Erzsike! Írtunk már egymásnak,de biztosan nem emlékszik már.Ezért újra leírom a problémámat. 3 éve egy hosszú séta után megfájdult a jobb lábam.Pihentettem, majd elmúlt.Hónapok múlva újra fájt, végül megint elmúlt , de a sok üléstől, lett egy ágyéki gerincsérvem.Most egy fél éve, megnyomodott az a terület ,így lett piriformis szindromám.A két lábam teljesen elzsibbadt, és a legnagyobb bajom, hogy nem tudok lábra állni a derekam fáj, a gerincem nenm tart meg. Így csak fekszem, ami tudomhogy bem jó. Ezért kínoz a szorulás is. Már vásároltam 2 dobozNorrmo Gast 200-as tablettát, azzal kísérletezgettem, hogy mennyit vegyek be, NAGYSZERŰ is, de csak ha 2-szer, vagy 3-szor 5-öt veszek be. Most újra rendeltem 2dobozzal.Ezenkívül eszem a tejkalciumot, az A+B tablettát. Vettem még az alga- lucerna tablettából is, azt még nem ettem. Drága Erzsike ! A kérdésem az volna, meddig egyem ilyen nagy adagban a tablettát? A leg fontosabb pedig az lenne, hogy mit tanácsol, tud e az Ön nagy tudása segiteni, hogy valahogy lábraálljak? Nagyon várom a válaszát,amit előre is köszönök. Virike jelige

Azt nagyon jól csinálja, hogy a NormoGasttal kísérletezik.Csinálja tovább, ennyi még nem lesz elég!!
Mivel Ön nem egy vizes szervezet, lassabban fog helyre állni, mert "szívós" szervezete van!
Vegyen be 3x5-öt, addig, amíg nem lesz NAPI széklete.
Tehát minden nap kell, hogy ürüljenek a belek.
Ezzel együtt fognak a fájdalmai is szűnni!!! Ezt észre fogja venni, de nem lehet előre megjósolni.
Én mindennap szedem a béltisztítót, mert naponta eszünk is és nem engedem, hogy valami beleragadjon a bélbe.
Már évek óta ezt csinálom és kb. egyidősek vagyunk.
Az alga-lucerna tabletta az immunrendszerének a töltését végzi, azokkal az elemekkel, ami hiányzik belőle és erőt is ad ezzel együtt.
Csinálja csak folyamatosan, mert ezek nem gyógyszerek, amik csapást mérnek a szervezetére.
Csak így tovább, türelem!Lábra fog állni!!!!
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2020. 06. 20.

Jelige: Egészségfarm KONYHA

Eljutottunk odáig, hogy lehetőségünk van arra, hogy az Egészségfarm konyháját meg tudjuk csinálni. Ez azt jelenti, hogy találtunk egy profi partnert, aki az én segítségemmel meg tudja főzni azokat az ételeket, amelyek a Receptkönyvemben is szerepelnek.

Ez tulajdonképpen az Egészségfarm rendszere szerinti táplálkozást jelenti. Sok éve már, hogy sokan szerették volna ezt a fajta táplálkozást megvalósítani, de idő hiánya miatt nem tudták az ételeket otthon elkészíteni. Most megvalósítjuk Egészségfarm KONYHA néven ezen ételek házhoz szállítását !

 

Folynak az előkészületek, a próbafőzések és reményeink szerint hamarosan hírt adhatok arról, hogy ezt milyen formában érhetik el /egyelőre/ a budapesti érdeklődők. Talán TRADICIONÁLIS táplálkozásnak lehet nevezni ezt a módszert! Szigorúan eredeti, tradicionális alapanyagokból dolgozunk!

Eddig ennyit árulhatok el...

2020.05.23.

Jelige: Candika

Tiszteletem!

Viszonteladótól kaptam az elérhetőségüket.

Óriási gondom van!!! Eddig nagyon kis mértékű volt a candida betegségem!
VISZONT! Amióta elkezdtem inni ezt a teát, azóta egyre jobban elkezdett fájni a nyelvem, főleg jobb hátsó oldalt.
Most vettem észre, hogy az egész nyelvem fehéresebb és pöttyösebb lett, ami a candida elszaporodásának a jele!
Tehát rosszabb lett az állapotom mint volt!!! Hogy történhet ilyen egy "gomba ölő teától"???!!!
Vagy létezik, hogy ez csak ideiglenes hatás??? 4. napja iszom napi 2 adagot!

Előre is köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel:
Candika jelige

Tisztelt Candika jelige!

Remélem azóta már újabb tapasztalata is van.A Candida a megevett táplálék feldolgozásában vesz részt.
Ha a tea ellene hat, /többéves tapasztalat/, akkor mindenhol védekezik, de mivel fehér színű, bizony kirakódik a nyelvre is.
Minden emberi nedvben jelen van, a bélben is, a nyálban is...stb
Ne tessék nyers gyümölcsöt és mézet enni, akkor talán ez a tünete sem lesz.
Az, hogy az elszaporodása milyen mértékű csak vizsgálattal lehet megtudni, de a hagyományos orvoslás ezzel nem foglalkozik.
Magam már 26 év ezzel foglalkozom.
A tea jót tesz minden esetben, de a tünetnek nem szabad "bedőlni"!!!
Sajnos ennyivel nem lehet helyrehozni a szaporodását, más dolgokat is figyelembe kell venni.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2020.05.13.

Jelige: Megoldás

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet

Rendszeres nézője vagyok előadásainak, nagyon értékesnek találom valamennyit! Tanácsát szeretném kérni, alábbi problémáimmal kapcsolatban. 70 éves hölgy 155 cm 77 kg cukorbeteg (gyógyszeres 7-9 között mozog), magas a koleszterinem (6,05). 2018.-ban beutalót kaptam gyomortükrözésre, (ételfajtától függetlenül) álladó puffadás teltségérzet, esti órákban gyomorszáji fájdalom tüneteim miatt. Elvégzett gyomortükrözéskor reflux, rekeszizomsérv, nyálkahártya gyulladást állapítottak meg. Tüneteim azóta is megvannak, többféle gyógyszerszedés ellenére. Műsoraiban hallottam több termékről, ami szerintem megoldás lenne a problémáimra. Kérdésem, melyik terméket, milyen dózisban tudná problémáim megoldására ajánlani.

Tisztelettel: MEGOLDÁS jelige

Kedves Megoldás jelige!

A cukorbetegségre mi használjuk a Növényi Inulin pasztillát, amit a tablettái mellett kellene szednie.
Étkezés előtt vagyis 3x2 pasztilla, össze lehet törni.Nem kell várni, lehet enni rögtön.
Fog csökkenni a cukor szintje, akkor lehet a gyógyszert mérsékelni.Nem megy gyorsan, de megéri kipróbálni!!!
A Tejkalcium is nagyon indokolt lenne, mert ebben a korban ez csak segíti a gyulladások csökkenését!!.és a csontozatot jól karban tartja.
A gyomrára a Gyöngy tabletta kell, melyből 3x4 kellene étkezés előtt.
Fontos lenne, hogy a puffadását rendben tartsa.
Mindegyik szer megteszi a dolgát, ne féljen bevenni, mert ezek nem gyógyszerek!!!!!
Remélem segítségére lesznek!??
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2020. 05. 12.

Jelige: Sűrűn kell pisilnem!

Segítségét vagy tanácsát szeretném kérni. 2016 és 2019 között voltam ultrahangos vizsgálaton alhasi fájdalommal, vagyis sürün kellett vizelnem. Sem a ultrahang sem a kitapintás nem mutatott elváltozást. Háziorvosomhoz elvittem a labor eredményt, ott azt monták lehetséges hogy valamikor felfázhattam és ezért vannak a tünetek. Nagyon sok prosztatagyógyszert kipróbáltam, sajnos egyik sem segített.
Azóta is meg van alhasi fájdalom és sürün kell vizelni. Ha tud kérem segitsen!
Várom válaszát. Jó éjszakát kívánok!
Tisztelettel: egy ÚR!

Kedves URAM!

Most vasárnapi adásban / D1 Tv 2020.02.23. 14.30 perc !! / fogok válaszolni a kérdéseire, természetesen jeligével fogom illetni.
Kérem nézze a válaszomat, vagy utána a Youtube-on 3 órától már megtalálja!
Sűrűn kell pisilnem!......lesz a jelige

Sok hasonló korú férfi kínlódik ezzel a problémával, ezért köszönöm a levelét, felhívta a figyelmemet, hogy beszéljek  óla. Megteszem!
Önnek elárulhatom, hogy Red Raster Long a kapszula neve, amit ajánlok.
Kérem egy hónap múlva írjon a tapasztalatairól, szívesen venném!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2020.02.20.

Jelige: Allergia

Tisztelt Molnárné Biró Erzsébet!

30 éve küszködök a szénanáthámmal, a parlagfűre vagyok allergiás, minden év augusztusától, októberig tart. Rendkívül nehéz időszak, éjjel, de nappal sem tudok lélegezni, állandó tüsszögés, orrfolyás, szemgyulladás....Az utóbbi pár évben sajnos erősödött.....kaptam a kórház tüdő osztályán immun kezelést legyengített pollenkoncentráció formájában, kb.25 éve. Szeretnék segítséget kérni Öntől! Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel,

Allergia jelige / 66 éves hölgy/160 cm/55 kg

Kedves Allergia jelige!

Ez mindig immunrendszer kérdése.
Nincs már olyan ellenálló képessége a szervezetünknek, mint valamikor!
Sajnos ebben az időszakban vannak a gyümölcsök, amik a tévhit szerint nagyon egészségesek...
Ennek következtében az emberek általában agyon eszik magukat, na és még a dinnye is.
Ezen kellene változtatnia és megpróbálni, hogy egyáltalán ne egyen ebben az időszakban, csak kompót formájában.
Előkészíteni ezt az immunrendszert már most annyiban lehet, hogy a Tejkalciumból szedni kellene naponta 2x2 kapszulát.
Ez arra is jó lenne, hogy a csontritkulásra is hatna.
Ennél többet nem tud tenni, minden egyéb csak próbálkozás, de nem működik.
Ha teljes generált akar, akkor már csak a vizsgálatunk után / állapot felmérés! /tudom felelősen megtenni.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2020.01.30.

Jelige: Malacka

Kedves Erzsi! :-)

Sajnos már régóta gondom a savprobléma. Próbálkozom az étkezéssel. Nagyszerű, hogy hallottam a napokban az egyik előadását, mert a nyert gyümölcsből kevesebbet fogok enni. Bár tudom, hogy a gyümölcs savas, de nem tudtam, hogy ilyen rossz hatással lehet. Szóval most már tartom a 20 dkg nyers (most alma) evését. Ha ennél többet szeretnék enni, párolom vagy kompótnak készíten xilittel. A zöldség lúgos, ezért azt szoktam enni nyersen. Főleg céklát, káposztát és répát. Bár olvastam, hogy a répa sem biztos, hogy jó nyersen. Bizonyára sok a cukortartalma? Pedig a legfantasztikusabb A vitaminforrás. Jobb inkább párolva vagy lehet nyersen is? Talán a káposzta és a cékla megfelelő. Salátát szoktam készíteni. Felaprítom, pici olivaolaj, citromlé, xilit, só az öntet. Naponta 20 dkg nyers gyümölcs, kb. 15-20 dkg nyers zöldség, 10-20 dkg párolt zöldség. Valahol azt olvastam, hogy napi szinten 50 dkg zöldséget kellene fogyaszt ani. Olvastam a bogyókról. Reflux esetén tanácsos: gyöngy tabletta, flawo, probiotikum (A+B) Én jelenleg a protexin balance-t szedem. Kérdésem: A gyöngy tablettát próbáljam meg előbb vagy a flawo-t? A protexin balance 100 millió élő probiotikus baktérium csírát tartalmaz. Ez megfelelő lehet? Minden terméket megtalálható, hogy mit tartalmaz, a flawo-t (lehet, hogy csak én nem találtam) nem látom. Mi a véleménye a desztillált víz ivásáról? Egy orvos beszél arról. hogy nagyon hatásos. Nem baj, hogy teljesen tiszta víz, mert az ásványi anyagokat a vízből a szervezet nem is tudja beépíteni, azok a tápanyagból kerülnek be. " A vízben lévő ásványi anyagok szervetlenek, ezért a testünk nem tudja hasznosítani azokat. A szervezet az elfogyasztott ételekből folyamatosan beépíti a szükséges ásványi anyagokat." Előre is köszönöm a választ!


Tisztelettel: Malacka jelige

Kedves Malacka jelige!

Jó lenne, ha azokat a hasznos, feldolgozási formákat be tudná tartani, amiket nagyanyáink is.
Azt azért nem mondanám, hogy a zöldség lúgos, mivel a felsoroltak tartalmaznak elég cukrot ahhoz, hogy meg tudjanak erjedni a gyomorban, ha nyersen esszük! pl. káposzta, cékla sárgarépa, karalábé.
Ezeket a hagyomány szerint soha nem ették nyersen az emberek, sőt az édes káposzta ráadásul erjedten is kapható, az a neve, hogy savanyított káposzta, amit Ön is ismer. A jelenlegi állapotában ne egye!
Igazság szerint bármelyiktől savasodhat.
Hiába görcsöl mindenki a vitaminokra, talán Ön is rájön arra, hogy a sava nem vitamin hiánytól van.
A Gyöngy tablettát próbálja 3x3 adagban étk. előtt.A Flawo a gyors segély, ha mégis savat érezne, hiszen az attól függ, hogy miket tetszett enni aznap. Egy dolog biztos, hogy nincs a feldolgozásában egyensúly.Ezekkel ezért van baja,.... ahogy régebben nem volt!?/fiatalabb korban
A probiotikumról nincs véleményem, mert a más dolgába nem avatkozom bele.
Egyet tudok, hogy a nálunk kaphatót mi állítjuk elő és tizen éve bevált. A baktériumok száma nem feltétlen jelenti a hatékonyságát egy készítménynek. Többet erről nem is mondok, mert sokat kellene erről tudni, hogy jól tudjon választani a forgalomban lévőkből!!
A Flawo már a honlapon van.
A víz egy vivő anyag a szervezetben, abból nem lehet immunrendszert építeni, nincs akkora jelentősége, mint amennyit várnak tőle és belemagyaráznak.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.12.02.

Jelige: Candida diéta

Kedves Erzsike!

36 éves vagyok, 183 magas és 118 kg. Nagyjából 23 éves korom óta küszködöm szeborreás ekcémával, ami nálam a fejbőr, az orr, a halánték és a szemöldök körüli részek viszketését, hámlását és pirosodását jelenti. Teljesen kopasz vagyok, de ahogy a haj nő, tehát borotválástól számítva már a második-harmadik napon jön az újabb viszketés és pirosodás. Nagy valószínűséggel ezért hullott ki fejtetőn az összes hajam, mert sokáig nem foglalkoztam a szeborrea kezelésével, illetve csak tüneti kezeléseket javasoltak. A bőrgyógyászok válasza erre a betegségre az, hogy "gyógyíthatatlan". Világ életemben mindennap fogyasztottam édességeket, mondhatni a kedvenc táplálékom volt a hús mellett. Idén lett nagyon elegem ebből a betegségből, a szteroid tartalmú krémeket pedig szándékosan kerültem, így ami viszonylag segített, úgy értem, vissza tudom vele szorítani egy picit a nagyon durva égető, viszkető érzést, az a jojobaolaj és a Propolisz balzsam.
Nemrég eljutottam oda, hogy megpróbáljam saját magam felkutatni a szeborrea kiváltó okát. Gondoltam, végigmegyek a táplálékokon, és kikísérletezem, mi okozhatja a szeborreát. Világ életemben fogyasztottam tejtermékeket, és soha nem okoztak gyomorpanaszokat vagy puffadást, nem hajtottak meg, így feltételezem, hogy nem vagyok tejérzékeny vagy legalábbis nem érzem, hogy az lennék. A hús kiiktatásával kezdtem a diétát, ami legalább 35-40 százalékos bőrjavulást hozott. Amióta nem eszem húst, nincs gyomorégés, 3x akkora az energiaszintem, nincs nehéz gyomor, a kevesebb mennyiségű étel is elég, tehát sokkal jobban érzem magam vegetáriánusként, és nem is szándékozom visszaszokni a húsevésre. Természetesen az állati zsiradékokat is kiiktattam az étrendemből, a halat is, egyedül a tojást hagytam meg.
A vegetáriánus életmód segített, de a szeborrea nem szűnt meg teljesen. Folytattam a sort a gluténnal, 1 hétig nem ettem semmiféle gluténtartalmú ételt. A szeborrea maradt ugyanúgy. Elkezdtem kutakodni a neten, hogy vajon mi okozhat szeborreás bőrt, és eljutottam a férgesedésig-gombásodásig. Jó 1 hónapja szedem a Likarap nevű kapszulát, ami állítólag jó az említett betegségek ellen. De a Likarap sem hozott változást 1 hónap alatt. Végül eljutottam a neten a candida diétákig, és az Ön videóihoz is, amelyeket végignéztem. Mint kiderült nem olyan egyszerű a helyzet, és rengeteg ételt el kell hagynom, hogy a diéta sikeres legyen. Újraterveztem az egészet, és a mai naptól elkezdem az új diétát. ezzel kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni.
- Néztem a weboldalát, de nem találok olyan részletes táblázatot, hogy mit szabad, mit nem szabad enni candida diéta alatt? Ez sokat segítene sok embernek, ha lenne egy nagyon alapos táblázat (tehát felsorolva összes zöldség, összes gabona, összes tejtermék, stb.). Az a baj az internettel, hogy minden oldalon szinte mást-mást találok a diétáról. Több helyen azt olvastam, hogy a nyírfacukor például megengedett diéta alatt is, merthogy a candida nem tud vele mit kezdeni. A cukor 6 szénatomot tartalmaz, a nyírfacukor pedig 5 szénatomot, így a candida nem tudja használni. De mivel Ön azt mondja a videóban, hogy mindenféle növényi cukor tilos, feltételezem, ez is, hiszen növényi. És a nyírfacukor csak egy példa a sok közül. Rengeteg ellentmondás van különböző candida diéták között, és ember legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Jön a fejvakargatás, hogy most akkor melyik a hiteles, melyik diétakészítőnek van igaza?
- Végignéztem a tejérzékenységgel kapcsolatos, Candida sorozaton belüli videót is, de nem derült ki belőle számomra, hogy aki nem tejérzékeny és candida diétán van, milyen tejtermékeket fogyaszthat? Egyes internetes források szerint a candida a laktózzal sem tud mit kezdeni. Arra emlékszem, hogy az ementáli sajtot mondja, hogy lehet enni tejérzékenyeknek is, meg a vajat. De engem az érdekelne jobban, hogy a nem tejérzékenyek milyen tejtermékeket fogyaszthatnak a diéta alatt? Például natúr tehén- és kecskejoghurt, bryndza, kecsketej, tehéntej, és hasonlók. Vagy csináljam azt, amit Ön a videóiban, hogy minden ételt nézzek meg egyenként élesztővel?
- Zabot, zabkását lehet-e enni a diéta alatt?
Engedjen meg néhány észrevételt és javaslatot:
Egy nagyon fontos dologról nem beszél a videóiban, pedig szerintem nélkülözhetetlen (nem csak a candida diétához): Az ételtársítás. Amióta nem eszem együtt fehérjét szénhidráttal, gyümölcsöt zöldséggel, stb., sokkal jobb az emésztésem és a közérzetem. Sokan mondják, szerintem teljesen jogosan, hogy nem szabad mindent egyszerre össze-vissza enni, mert van, ami lúgos kémhatású, van, ami savas. Van, ami a gyomorban emésztődik, van, ami a patkóbélben. Ha szénhidrátot keverünk fehérjével, semmi sem tud úgy megemésztődni, ahogy kellene, és aminek a patkóbélben kellene emésztődnie, az a gyomorban erjed (gombásodás), rothad a másik tápanyaggal együtt. A magyar konyha tele van rossz ételtársításokkal: pörkölt-nokedli, szendvics, sonka-tojás-kenyér, húsok krumplival vagy rizzsel, stb.
Sokat olvastam róla, és megtudtam, hogy az ember vékonybele sokkal rövidebb, mint a ragadozó, húsevő állatoké, így az ember nem tudja teljes mértékben megemészteni a húst. A hús a legnehezebben emészthető étel, és a hús megemésztése rengeteg energiát igényel, ezért van az, hogy a hús nem energiát ad, hanem ellenkezőleg, elfárad tőle az ember. Ráadásul nagyon sokáig emésztődik. A ragadozó állatok húsfogyasztás után napokig nem esznek, nem véletlen. Az sem véletlen, hogy amikor az ember kolbászt vagy sonkát vagy szalámit eszik reggelire, még este is felböfögi. Amióta vegetáriánus vagyok, nincs gyomorégésem, és nem büfögök fel este ételeket. Régen, a parasztvilágban is jóformán ünnepnapokon ettek csak húst. A szalonna nyilván más, mert az inkább zsír, mint hús. De mit akarok ebből az egészből kihozni? Szerintem fontos lenne, hogy legalább a candida diéta alatt ne fogyasszunk semmiféle húst, sem állati zsírt. Hiába eszem durumtésztát mondjuk hússal, ami ugye egy rossz ételtársítás, a durumtészta is erjedni fog egy idő után, mert túl sokáig van a gyomorban a hússal együtt. Mivel a hús a legnehezebben emészthető étel, és ez rakódik le leginkább a vastagbélbe, fontos lenne, hogy a candida diétába ne kerüljön húsétel az eredményes diéta érdekében. Tehát ezt a két dolgot javasolnám még Önnek az eredményesebb diéta beiktatásába, húsmentes ételek és megfelelő ételtársítás.
Válaszát köszönöm előre is!

Üdvözlettel:
Candida diéta jeligére

Kedves Candida diéta jelige!

Egy igazi diéta nem végezhető az internet javaslatai alapján, mert általában úgy járnak az emberek, hogy ezzel a káosszal a fejükben
fogalmuk sincs, hogy mit lehet és mit nem!!
Látom, hogy próbálta megoldani ezt az állapotot, de kisebb-nagyobb sikerrel járt. Viszont rengeteg melléfogással és sajnos most is csak azt tudom mondani, hogy nem tudja megoldani egyedül.Az is fontos, hogy nagyon egyoldalúvá válik a táplálkozás, ha saját tapasztalat alapján tesz kísérletet a táplálkozására. Ennek is vannak veszélyei!!!

Sok egyéb is befolyásolja, amit ha nem tud, akkor nehezen jut előrébb.
Tiszteletben tartom az eddigi munkásságát, de mint minden ember, Ön is mindenevőnek született és ez nem változott semmit az évek alatt. 25 éve foglalkozom a Candidával, amikor még senki nem is tudta, hogy ez létezik.Több kísérlet történik, hogy tanácsoljanak ez ügyben valamiféle megoldást, de ezek csak gyenge próbálkozások maradnak ....

Ha Ön rendbe akar jönni, akkor sajnos nem tudja elkerülni, hogy egyszer eljöjjön és a mi vizsgálatunk alapján pontosan megtudja a megoldást.!! Ezt Önre bízom, mert én nem vitatkozom senkivel és nem fogom rábeszélni sem erre!!
Minden kérdésére válaszolni fogok, hogy segítsem a káosz tisztázását, ha a találkozás mellett dönt.

Tisztelettel:
Bíró Erzsi

2019.08.27.

Jelige: 16 éves, vegán lány- béltisztítás

Tisztelt Doktornő!
Azzal a kérdésemmel keresem Önt, hogy béltisztítást hogyan lehet végezni gyógyszer nélkül?
Én mindenféleképp szeretném természetes úton, tabletták nélkül elvégezni a béltisztítást.
16 éves vegán lány vagyok, számomra mit ajánl?
Előre is köszönöm!

Kedves 16 éves, vegán lány-béltisztítás jelige!

A NormoGast tablettával lehet béltisztítást végezni, mivel csak növényekből és cellulózból áll. Lehet, hogy elég a 2x2 naponta
Tabletta formája van, de ne tekintse hagyományos tablettának.
Nem akarom abban a hitben tartani, hogy orvos vagyok, mert nem vagyok az!
Egyszerűen és tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.08.12.

Jelige: Gyomorsav

Kedves Erzsébet!


Évek óta gyomorsav problémával küzdök. Bármilyen orvos által felírt gyógyszer nem használ. Gyomortükrözésen voltam,ahol kiderült,hogy nagyon sok a gyomorsavam,helycobacter pylori nincsen. A gyomor nyálkahártya gyulladt. A sav már szívritmus zavart is okoz( Romheld szindróma). Nagyon rossz,úgy érzem szétmar a sav. Kérem segítsen,hogy mit csináljak. ?

Tisztelettel:
Gyomorsav jeligére

Kedves Gyomorsav jelige??!!

Elsősorban az étkezéssel kellene ezt rendbe tenni, de ha a FLAWO tablettánkkal eléri, amit szeretne, akkor az étkezéssel ráérünk még!
Ebből először napi 3x1 tablettát kellene szednie.Nagyobb sikert érnénk el, ha étkezés előtt venné be, de ha elfelejti, akkor utána is be kellene vennie. Ezt a tablettát az ilyen makacs esetekre találtam ki, remélem jó lesz Önnek is.??!
Igyekezzen kevés nyers gyümölcsöt enni és mézet semmi szín alatt ne egyen !!!
Szeretném, ha megírná, hogy hogyan sikerült, és mi a tapasztalata ennek szedése következtében.
E levél folytatásaként írjon!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.08.03.

Jelige: Koleszterin már is?!

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet!

Egy kedves ismerősöm - Horváthné Tóth Gabriella - ajánlotta figyelmembe Önt és a termékeket!
Több éve használja a családja az Egészségfarm különböző termékeit nagy megelégedettséggel.
Tanácsát szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban.
41 éves vagyok, évente megpróbálok eljutni egy teljes vérkép vizsgálatra.
21 éves koromig versenyszerűen sportoltam, és már akkor is magas volt a koleszterin értékem. Azt tudni kell, hogy nagyon szeretem az édességeket, ezzel is magyarázták a magasabb koleszterint szintet akkor.
Július elején a teljes vérkép vizsgálatot követően az értékek :
Koleszterin: 7,00 mmol/l
Trigliceridek: (alacsony) 0,63 mmol/l
Transzferrin telítettség: 14 % (alacsony)
Monocyta %: 10,70%

A magasabb koleszterin szintre még nem szeretnék gyógyszert szedni.
Egy ideig szedtem halolaj illetve fokhagyma kapszulát, de nem kúra szerűen.
Kérném tanácsát, hogy a magasabb koleszterint szintet csökkenteni tudjam.

Tisztelettel: Koleszterin már is?!

Kedves Koleszterin már is..?!  jelige!

Ezt az értéket nem tartom problémának, és a vérképekkel vigyázni kell, mert méréskor csak az van benne, amit előző nap megevett.
Bármennyire is hihetetlen Önnek, de a gyümölcs viszi fel a koleszterin értéket.Magam még egyszer sem mérettem koleszterint, mert nem hiszem hogy ez az érték  gyógyszerért kiáltana.
Ahhoz, hogy erről meggyőződjön tegye meg, hogy egy hétig nem eszik nyers gyümölcsöt és utána méret koleszterint.!!!
Lehet szedni erre --de csak azért, hogy megnyugodjon--- India aranya kapszulát, ha még az új mérésnél is magasnak találják.
Természetesen az édességet is fogja vissza a felére, mint amennyit szokott enni.
Lesz eredménye és talán akkor nem áll be a gyógyszer szedők táborába.?!
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2019.08.03.

Jelige: Ép testben, ép lélek

Kedves Erzsi !

Köszönettel szeretném kezdeni,amiért a műsoraiból tudok meg a hasznos tudnivalókat.
Tiszta, érthető, világos beszéddel érteti meg a nézővel,hallgatóval,hogy mennyire összefügg minden mindennel.
Nagyon tetszenek a műsorai, élvezettel hallgatom. Próbálok minél több mindent beépíteni az elhangzottakból,hogy minél jobban működtessem a testemet.
Nem akarom hosszan sorolni mennyi pluszt tudtam meg Önnek köszönhetően, még egyszer szeretném kifejezni a hálámat. :)

Pár kérdésem lenne most,ami engem foglalkoztat.
1. A béltisztítót megvettem az Önök üzletében,és április 10.-e óta szedem naponta 4 szemet. A kérdésem az,hogy hány hónapig kellene szednem,hogy az eredmény az elvárt szinten legyen?
48 éves vagyok, rendszeresen futok, úszok,jógázok, kerékpározok, szaunázok, erdő mellett lakom a Gödöllői-dombságon.
Csapvizet már jó 20 éve nem iszok. Kezdetben Pi-vizet ittam,de az utolsó 10 évben egy Fóton található utcai "csap"-ból vételezek vizet.

2. Egyik műsorában hallgattam,hogy a teljes kiőrlésű kenyér bizony erőteljesen teli van penészgombákkal, éppen ezért nem is javallott.
De a kérdés nem ehhez kapcsolódik,hanem a búzacsírához.A gyanúm az,hogy ez se jó,mert penészgomba telep lehet ez is. Annak idején-talán már 20 éve is- nagyon propagálták a búzacsírát,hogy milyen jó,mivel teli van vitaminokkal és rostokkal.....stb. Én így lettem rendszeres fogyasztója. Viszont most pár hete leálltam,mivel elbizonytalanodtam.
Ebben kérném a véleményét,hogy jó-e igazán,avagy nem?

3. Beszélt a kávéról is. Én jó 10 éve szerettem bele a tejeskávéba. Addig azt se tudtam,hogy ez létezik,mivel nem is kávéztam. Viszont elszomorodtam egy kicsit,hogy a tejeskávénál a cukor és tej csinálja a galibát. Tudni kell,hogy édesszájú vagyok, és nem szeretném mellőzni az édeset.
Az egyik tv műsorban a kávéhoz tett élesztőt és valamilyen tejet helyettesítő porról beszélt. Azt szeretném megtudni,hogy mennyi élesztő kell ilyenkor a kávéhoz tenni, illetve az a fehér por tejpor volt?

Nos,egyenlőre ennyi lenne, de azt hiszem lesznek még majd kérdéseim,ahogy haladok előre a reformáció útján Önnek is köszönhetően.

Minden jót kívánok Önnek !

Továbbra is élvezettel hallgatom a műsorait.

Üdvözlettel,

Ép testben, ép lélek jelige

Tisztelt Ép testben, ép lélek jelige!

Igazán jól estek elismerő szavai, remélem továbbra is tudok hasonlókat mondani és meg lesz vele elégedve??!!

1. A béltisztítót általában 3-6 hónapi szedésre ajánlom, de fogja érezni, hogy elég-e vagy nem?!Közben eszünk és azt is figyelembe kell venni, hogy az emésztőrendszeren a napi táplálék is átvonul.A béltisztító nem tud "zavartalanul" dolgozni. Ezért nehéz bármit is tanácsolni, de mindenki érzi, hogy neki mennyi elég.
Magam már rég óta szedem, mert nekem 30 éves problémám volt ezzel és nem fog a bélizomzat már úgy továbbítani, mint kellene, hiszen elgyengült...
Ismerem a Fóton található forrásvizet és pártolom ezt a szokását...ez rendben van..még lehet a BORSEC ásványvizet is inni, lehet kapni néhány boltban, mert ez is forrásvíz..

2. Semmilyen csírát nem ajánlok, az nem emberi táplálék, szívesebben ajánlom a vajas pirítóst.Az ember nem evett csírákat sosem, és azóta az ember igazi táplálékai maradtak azok, amiket az Ön nagyszülei is ettek!!!.A sok reformer táplálkozás hiány betegségeket okozhat, mert valamit tiltanak. A mindenevő embert ez nem segíti semmiben, max. egy időre tehermentesíti az emésztőrendszerét...

3. A kávé sem cukrot, sem penészt nem tartalmaz, ---szigorúan vizsgálják a hatóságok ezeket az adatokat, de a gyártó is!!
A kávéba egy kísérlet miatt tettem élesztőt, nem azért, hogy ezzel igyák, mert veszélyes lenne, mivel így is sok az élesztőgomba /candida/ az emberekben. Édeskével és Completával / fehér por-növényi / ajánlanám inkább.Magam is évek óta így iszom...nem okoz semmiféle kellemetlenséget és abszolút élvezetes.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.04.29.

Jelige: Enterobacter cloacae

Tisztelt Természetgyógyász Nő!

Férjem halála után 1 évvel borzaszto közérzetem lett.egxik reggel a kanapén ülve egyszer csak erős hányingerem lett..kimentem a toalettre és hánytam.de nem tudtam mire vélni hogy mitől...jó lehuztam a wc és utánna gondolkodtam hogy hát mi is volt ez visszagondolva egyfehér sűrű váladék halmaz.Innentől kezdve minden bajom lett.Másnap estére beduzzadt a felső szájpadlásom bevizesedett az orr garatomnál nagyon erős csipőérzés alakult ki.Az orrombol a garatom fele állando sűrű fehér váladék csorgott hátra végig a garatfalon lefele a gyomorba és csipet.Gyomortükrözés ..reflux.soha nem ég a gyomrom se a nyelőcsövem és hiaba szedem a savcsökkentőt semmit nem számit..csak nagyon száraz a szám tőle.Már nem is szedem.minden féle allergia vizsgálat..fémall.fogfém.fű fa virág pollen szőr.stb...negativ rengeteg fül orr gégész ...orrcsepek szter oidok..senki nem talál semmit.De nekem már 3 éve nagyon fáj ég csip a torkom és senki nem érti.ja a 2.gyomortükrözésen vérzőnyelőcső...urologián..pedig vér a vizeletben..de ott nemtaláltak semmi baktériumot..annyi volt a papiron hogy vegyes baktérium flóra. senki nem talál semmit.Kb 3 hete elmentem illetve küldtek egy fiatal fül orr gégészhez aki garatváladékbol megállapitotta hogy Enerobakter cloacae szintenyészet..ez volt a mikrobiológiai papiron...van.Kaptam rá Levofloxacint...de sajnos azóta sincs változás.Igaz hogy megmondta hogy Ő nem Isten nemtudja hogy mi lesz.nincs egyáltalán nyálkahártyam és csak ez a baktérium van. Állandóan nagyon ég a szám belülről állandóan nagyon fáj a torkom és a bal garativemen egy vörös udvarban fehér felmaródások vannak ami 4 hónapja nem akar múlni...én csak arra gondolok hogy Candida..a nyelvem közepe állandóan tűz piros a két széle pedig hófehér az izlelőbimbók meg vannak dúzz adva és azon is fehér lepedék van.Olyan túroszerűen le van rakódva..Hol tudnám pontosan beazonositani hogy candida vagy sem.?Nagyon szenvedek a tünetektől 3 éve.Egyébként pajzsmirigy alulműködő vagyok és Hashimoto autoimmunitásom van.Kedves Természetgyógyász Asszony Ön szerint merre induljak és mitévő legyek!

Előre is nagyon szépen köszönöm ha válaszol.

Kedves Enterobacter cloacae jelige!

Sajnos olyan sok tünet van, hogy a legcélszerűbb lenne, ha eljönne hozzánk a vizsgálatra és pontosan megtudná, hogy hogyan is van ez, mert senki nem fogja ezt megváltoztatni, ha Ön nem tudja meg, hogy mi a teendő!?
Tudnia kell a Candida tulajdonságait és annak mértékét a szervezetében.Ezt fogja nálam megismerni!!
Addig is vegyen egy 10 dkg-os Tea vajat és úgy hidegen kis falatokban próbálja megenni úgy, hogy a szájában olvadjon!!
Átmenetileg ez fog segíteni, de jég kockát is szopogathat naponta többször, ez is tud segíteni.
Bátran próbálja ki--meg fog lepődni.
Mézet nehogy egyen!!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.03.30.

Jelige: Sárgarózsa

Kedves Erzsike!
Nagyon elvagyok keseredve, pikkelysömöröm van ami állítólag nem gyógyítható. Van a tarkómon,fülében és ami nagyon zavar, hogy az arcomon is van és most meg jelent a könyökömön is. Viszket, csúnya is : már 1 éve kezdődött. Alergiás is vagyok, de már télen is, sőtt ebből kifolyólag aszmám is van....az lenne a kérdésem, hogy a pikkelysömöröm gyógyítható-e ? És ha igen akkor mivel?
Köszönettel: Sárgarózsa

Kedves Sárgarózsa jelige!

A pikkelysömör is rendbe hozható, de nagyobb nekifutás és elhatározás kell hozzá. Több oldalról kellene dolgozni. Belülről is az étrend rendezésével, vizsgálat alapján---ez a biztos.!!
Lehet ellene tenni kívülről is, amit úgy gondolom, hogy talán jobban meg tud valósítani:
- mosdani, fürödni, hajat mosni házi főzött szappannal
- Sókrémmel kellene a sömörös helyeket kenni, de főleg minden esetben fürdés után

Szedni kell: Tejkalciumot 3x2 darabot és NormoGast-ot 3x2 darabot /béltisztítás miatt!/
Ennyit tud tenni jelenleg.
Ha úgy gondolja, hogy még a többit is megpróbálja, akkor a vizsgálatunk áll a rendelkezésére bármikor!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.03.30.

Jelige: Vizsgázó

Tisztelt Erzsébet!

Tudom,kérésem kissé szokatlan. Vizsgaidőszak előtt állok, 53 vagyok. A szorgalomban nincs hiány,csak a tanulás nem megy úgy ahogyan gondoltam . Memóriám megkopott. Tisztelettel érdeklődnék,van-e olyan segítség,amit jó szívvel tudna ajánlani. Memória javító,tanulást segítő megoldásra gondolok. Vannak akik Nootropilt szednek,hogy jobban menjen a tanulás. Válaszát nagyon várom,amit előre is köszönök

Tisztelettel: "Vizsgázó " jeligére várom válaszát

Kedves Vizsgázó jelige!

A tanuláshoz tiszta fej és jó nagy hátsó kell. Ez a titok!!

Komolyra fordítva a szót javaslom a Nervox tablettát, amit 3x1 adagban kellene szednie! Ez a drukkot egy kicsit fékezi, ezért tisztább marad a fej! Gyógyszert semmi esetre se vegyen be!!!
Az India aranya,/ 3x1 / pedig segítene, hogy több oxigén jutna a keringésbe...ezt is fontosnak tartom ebben az esetben.
Tartózkodjon az édességtől, mert tompít!..pattogtatott kukoricát pedig annyit ehet, amennyit csak akar, mert kell a rágcsálás közben.
Sok sikert, remélem megírja, hogy hogyan boldogult.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.02.14.

Jelige: Édesapám (folyt)

Kedves Erzsike!

Nagyon szépen köszönöm a válaszat és segítséget.
bocsasson meg hogy zavarom meg kérdésemmel,hogy a sokristaly sprayt édesapám a szájára fújja vagy torokba és édesanyám a struma gobok problémára a torokba fújja be sokristaly sprayt és kívülről is nyakat borogassa vele.
Kedves Erzsike! Minden jót kívánok Önnek és jó egészséget.

Tisztelettel: Édesapám jelige

Kedves Édesapám  jelige!

Bárki, bárhova fújhatja a Sósprayt, mert az csak egy kis tengerparti pára.....
Gyerekek is szívesen fújják .......
Üdv:Bíró Erzsi

2019.01.26.

Jelige: Édesapám

Kedves Erzsike!

3 honapja irtam Onnek,hogy edesapamnak (68 eves) sebes pork volt a szajan.A budapesti Szent Rokus korhazban elvegeztek a mutetet. On javasolta,hogy szedjen normogast,probiotikumot es a napi vitaminpotlast. Szeretnem Onnek megkoszonni,hogy javasolta edesapamnak az immunrendszer erositesere es tovabbra is szedi.Erzsike akkor irta nekem,hogy a mutet utan irjak Onnek az eredmenyrol. Leirom Onnek roviden. A mutet jol sikerult es a szovettani eredmenyt november 13-an kapta meg es halaistennek jo indulatu volt az ajakrak.2,5x1 cm-es baberlevel alaku borkimetszessel elvagtak az also ajakbol. lapham tipusu daganatsejtek voltak.tehat a diagnozis Solaris degeneratio.
Kedves Erzsike! 18 evvel ezelott mutottek edesapamnak szinten az also ajkat es akkor sem attetes volt. Azota mindig szedte vitaminokat,avemart de sajnos nem gondolta,hogy ennyi ido utan masodszor is meg kellett muteni.
Erzsike volt meg nyaki ultrahang is edesapamnak es a carotisban meszesedes lathato. Szeretnem megkerdezni Ontol,hogy meszesedesre mit tudna javasolni.

Kedves Erzsike! Bocsasson meg hogy sok munkaja mellett meg szeretnem a segitseget kerni edesanyam (65 eves)problemajara. 14 eves koraban struma mutetje volt. Elment nyaki ultrahang vizsgalatra szinten Szent Rokus korhazba,mert panaszai voltak.
az eredmeny: Recidiv struma nodosa. A jobb lebenyben 12x8,5 mm-es gob,a bal lebenyben 8,5x5 mm-es gob lathato.
Szed vitaminokat edesanyam ra szelent,jodot. Erzsike mit tudna ra javasolni.A sokristaly sprayt alkalmazhatna.

Kedves Erzsike koszonom Onnek a turelmet,hogy elolvasta a levelemet es a valaszat a problemakra.
Minden jot kivanok Onnek. Koszonom Onnek,hogy barmilyen kerdesem volt mindig segitett nekem. Isten aldja meg Ont.
Tisztelettel es koszonettel: Édesapám jelige

Kedves Édesapám jelige!

A meszesedésre az India aranya kapszulát használjuk és ha vitamint akar Neki adni, akkor ne az Avemart adják, mert az élesztővel fermentált és lehet baj belőle. Inkább a dobozos Napi vitamin Pótlás doboz tartalmát ajánlanám és akkor nem lesz semmi mellékhatás és igazi szerves anyagokat tartalmaz.Ezt hosszú távon is lehet szedni, semmi más nem kell!! Én is ezt szedem!
A Sóspray-t is bátran használja, ahányszor csak jól esik az Édesanyja is!!!

Hogy még egyszer ne forduljon elő ez a műtét, még tanácsolnék néhány dolgot:
Ha érez valami furcsát netán a száján, akkor rögtön írja meg!!Beszéljük meg!
....Borotvahabot ne használjon---sok-sok vegyi dolgot tartalmaz, talán inkább szappant, mint régen és pamacsot
....Fogkrémnek csak az általam előállított Fogkrémet ajánlom
....Arcszesz is tilos
....rágózni nem szabad
....mézet soha ne egyen
....Alkohol is tilos!
Remélem most már rendben lesz minden?!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2019.01.26.

Jelige: Csak szteroid

Kedves Erzsike,

Édesanyám nevében írok Önnek. Már nagyon sok orvosnál jártunk vele, de sajnos mindenhol elintézik annyival, hogy autoimmun betegség, mert nem tudják, hogy mi okozza a folyamatos gyulladásokat a szervezetében. Kb 2 éve kezdődött tüdő-és mellhártyagyuladással, amiböl nem tudott teljesennkigyógyulni, folyton visszaesett. Mindig kisebb gyulladásos gócok voktak láthatók a röntgen felvételeken. Végül szteroidot írtak fel neki, amit már kb 1,5 éve szed. Ennek sok mellékhatása lett, fepuffadt arc, folyamatos puffadás, teltségérzet, étvágytalanság, cukorbetegség( inzulin injekciót kell adnia), szürkehályog, reflux stb. Ha kb 8 mg alá csökkenti a szteroidot, akkor belázasodik és köhögni kezd. Nincs már több ötletünk, hogy hová tudnánk vele fordulni.Ön mit ajánlana?
Köszönettel: Csak szteroid jelige

Kedves Csak szteroid jelige?!

Az volt a baj, hogy a mellhártya gyulladásra sok antibiotikumot szedett, és az attól nem szokott elmúlni, viszont tönkre teszi az emésztő rendszert.Sajnos a szteroid meg teljesen függővé teszi és komplett rombolja az egész szervezetet, azzal, hogy minden szerv kezd alul működni. Sajnos vele is ez történt.
Mégis azt mondom, hogy ki lehet ebből jönni, de neki kell akarnia, mert komoly elhatározással lehet ezen változtatni.
Egyenlőre a Napi Vit. Pótlás dobozzal kellene elkezdeni a szervezetét valamennyire is rendbe hozni, fog vele javulni, de kell mellé még egy doboz Tejkalcium is, mert a Tejkalciumból kezdetbe napi 3x3 kellene, majd lehet csökkenteni, de ennyivel kellene elkezdeni!! Na és a béltisztítás nem maradhat el. /NormoGast tabletta/Ezeket bármilyen gyógyszer mellett is lehet szedni. Csak növényekből állnak!!!
Ezek is hoznak eredményt, de a táplálkozása lenne a következő lépés.Ezt csak a vizsgálatunkkal tudom beállítani.
Ha úgy döntenek, akkor megtalálnak a mellékletben szereplő telefonon.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.12.20.

Jelige: Zs.

Kedves Erzsike!

Szeretném a tanácsát kérni étkezés ügyben. 7 éve állandó éjszakás műszakban dolgozok. Éjjel 2 -kor van egy hosszabb szünetünk, amikor van lehetőség enni. Nem tudom, mennyire jó ötlet ez, főleg az epe munkájára való tekintettel. Vajon mennyire egészséges az éjszakai evés? Ön mit tanácsolna? Mi volna a leghelyesebb ? Hogyan , milyen időpontokban kellene egészségesen étkeznie egy állandó éjszakás műszakban dolgozó embernek? Válaszát tisztelettel köszönöm előre is!
Üdvözlettel : Zs. jelige

Kedves Zs. jelige!

Üdvözlöm a nejét innét is...köszönöm a "Ne legyen áldozat"c. műsorban a beszélgetéshez fűzött megjegyzését!!!
Mivel megfordult az életritmusa, így szerintem az éjszaka 2 óra az Ön ebéd ideje.Akkor a magával vitt főtt ételt meg kell melegíteni és akkor ebédeljen.Az epe akkor működik, ha van dolga..az pedig akkor van, ha észleli a szervezet, hogy zsiradék is van a tápláléka között!! Reggel pedig reggelizhet és utána feküdjön le és aludjon.
Így talán a szervezete sem fog hiányt szenvedni semmiben.
A megevett tápláléknak 3-4 óra az emésztési ideje.
Nincs ezzel semmi baj, ha már így alakult.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.12.20.

Jelige: Hajritkulás

Jó napot!

Szeretném a vélemenyét kikérni. Hajritkulásom van. 42 eves vagyok. Régen is észrevettem hogy a hajam hullik , de utána helyrejött. Most kb egy éve volt egy stresszes traumás időszakom. Marciusban vettem eszre hogy , elkezdett megritkulni. Sajnos nagyon kiritkult az egész fejem tetején de a hátsó része átlátszik. Hajgyógyasz szerint androgen alopécia. Azt mondta nem nől már ki. Ön is ezen a véleményen van? Van erre még bármi megoldás? Jelenleg nem vagyok Magyarországon.Cukrászaton dolgozom.
165 cm magas vagyok és 63 kg.
Köszönöm ha elolvassa.
Hajritkulás jelige

Kedves Hajritkulás jelige!

Minél előbb kellene 3x2 / vagy 2x3-ban /adagban szednie a Tejkalciumot, és ezt legalább egy évig kell szedje ahhoz, hogy eredmény legyen!!!.... és épp most csináltam egy sampont ezekre a dolgokra.
Sajnos talán fél év múlva már lesz eredménye!!?? Nagyon lassan lehet ezen változtatni, de legyen türelme!!
Egyenlőre a neve Fekete sampon a neve.
Mindenféle szesz a hajszesz is tilos kategória!!!
Egyszerű samponnal mosson hajat, de ha haza jön vegyen nálunk házi, főzött szappant és azzal mossa!!!
Zselé TILOS, Hajlakk tilos, Hajhabok tilosak.
Mosás után nyomjon egy citrom tiszta levél a hajára és dörzsölje bele a fejbőrbe!
10 perc után öblítse le.
Ha kell valami keményítő az mindig citromlé legyen a száraz hajra!!! ...ezzel tud frizurát csinálni.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.11.18.

Jelige: Sarok bőrkeményedése

Kedves Erzsébet

Most akadtam az Ön oldalára és köszönöm hogy létre hozta a videó felvételeket.
Nagyon hasznosak. Nem találtam a problémámra megoldást.
52 éves, nő 170 cm magas é s 88kg vagyok
Szeretnék kérdezni az én problémámról.
A lábamon saroknál bőrkeményedések jönnek és van mikor lereszelem a bőrkeményedést akkor meg kinyilik a lereszelt redönynél. Sok krémet kiprobáltam . . Kis idöre jó volt de utána újra keményedet. A bal lában nagy ujján pedig a körömgombától nem tudok megszabadulni.Varrónő vagyok és Sokat papucsban ( kényelmesben)
1 éve figyelek az étkezésemre, Spiringelek heti2x3x Ez idő alatt 10kg tól sikerült könnyebnek lennem . Jelenleg parazita, féreg irtó kurát csinálok egy termékkel.(Úgy gondolom a körömgombát ez okozza) Életmód váltásban vagyok.

Tisztelettel: sarokbőrkeményedés jelige

Kedves Sarok bőrkeményedése jelige!

Nehéz, de kell a türelem ezek megváltoztatásához.!!!
A nagyobb súly is hozzájárul, mert annál jobban reped a sarok.
Azt mondom inkább, amit tehet ez ügyben.
Én is ezt csinálom: bármikor víz éri a lábát / zuhany, / minden esetben be kell kenni mindkét lábat a Sókrémmel, / Kék tégelyes!!/mégpedig a bokáig.Habkővel reszelje ázás után .....
nem kell vastagon és cérna zoknit kell ráhúzni . Ha úgy érzi, akkor nappal is kenheti és rajta kell hagyni.Jól esik a lábnak!!!
Minél nagyobb felületet a lábon. Mindig, pontosan tövig vágni a lábkörmöt ....
Rá fog menni fél-egy év mire kikezeli.

A súlyára is kell gondolni, mert az sem kellemes és az ülő munka csak tovább fokozza. /Tv adást  is csinálok belőle, csak ott a nevét nem mondhatom!/
Ajánlom az XL-S kapszulát, amit 3x2 adagban lenne érdemes szednie!!! ....nem ez van ráírva, de szedje bátran!!
FONTOS!!! Csak akkor egyen, ha éhségérzete van és csak annyit, hogy elmúljon az éhsége...EZ FONTOS!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.10.14.

Jelige: Emésztés

Kedves Erzsike!

Ismét Önhöz fordulok segítségért. Az emésztésemmel vannak gondjaim.Mostanában nagyon puffadok,valamint gyakran érzek gombócot a torkomban is. A Normogastot és a Gyöngytablettát folyamatosan szedem,napi 6 szemet. Ezt ki szoktam egészíteni tejkálciummal, csipke C vitaminnal, E vitaminnal és magnéziummal. Sajnos pár kiló fel is szaladt rám az utóbbi időben. A férjemmel babát tervezünk és a kérdésem az lenne,hogy a formabontó tablettát szedhetem-e babatervezés mellett valamint mit tehetnék még a puffadás és sav ellen? Köszönöm előre is a segítségét!

Üdv, Emésztés jelige

Kedves Emésztés jelige!

A puffadást elsősorban a nyers gyümölcsök okozzák, még egy alma is meg tudja csinálni.
Ilyenkor a Gyöngy tabletta mennyiségét bátran emelje föl, akár 3x5 db-ot is szedhet, attól függ mennyire erős a sav, mert többet is be lehet venni.
Az E vitamint abba hagynám, mert élesztőből gyártják, lehet hogy ez okozza. Majd figyelje meg!
Az XL-S kapszulát ajánlanám a súlyvesztésre, de 3x2 kellene egy napra.Tv adást tervezek ezzel!!!
Ennyi elég lenne, véleményem szerint!
Tisztelettel: Bíró Erzsébet

2018.10.14.

Jelige: Remény

Kedves Erzsike!

Egy kedves ismerősöm javaslatára írok. Két éve pajzsmirigy túlműködésem van. Kezdetben kaptam gyógyszereket, de rosszul voltam és sokat híztam is, így abba hagytam. Kerestem más utakat, míg végül eljutottam odáig, hogy vastagbél gyulladás lehet a fő ok. Tudom, hogy a táplálkozás a kulcs, ebben kérném segítségét, mert elveszek a internet nyújtotta bőségben és már nem tudom, hogy mi a jó! Javasolták, hogy egy béltisztítással kezdjem, ebben kérném segítségét!
Üdvözlettel: Remény jelige

Kedves Remény jelige!

A béltisztítás jó ötlet, én is ezzel kezdeném.NormoGast tabletta 3x2 egyenlőre.
Kellene mellé az A+B kapszula is ami a probiotikum, mert a táplálék feldolgozásában segít. ne szedjen másik probiotikumot, mert azokat nem tudnám jó szándékkal ajánlani.Sajnos sok van a piacon,
de nem kell válogatnia, maradjon ennél.
A táplálkozást pedig a vizsgálat után tudom pontosan és észszerűen beállítani és az okokat is meg fogja tudni.
Ennek talán több értelme van, mint a bármiféle innét-onnét kapott tanácsoknak.
Ez Önről, az Ön állapotáról fog szólni.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.08.28.

Jelige: 87 éves nő

Kedves Erzsike!

Végtelenül jólesett hogy segitsége olyan hamar érkezett. Egy hónap kellett, hogy helyrejöjjek a napi vizcsapszerü többszöri hasmenésből. A Gyöngy bevétele után két nappal már el is f"felejtettem" a problémám.Eddig szedtem a napi 5x3 tbl-t és a 3x2 Kálciumot. Egy hete 3x3 Gyöngyöt és 3x2 Kálciumot az orvosi tbl.tákkal. Várom hogyan csináljam tovább, hogy ne térjen vissza a baj. Nagyon kérem a további segitségét /de máig sem tudom -a háziorvos sem tudja/ mi idézte elő a hasmenést már azért is, hogy vigyázzak ezentúl magamra. Nem tudom hogy piritoskenyeret kell-e mindig ennem, de a FÉN kenyeret szeretném sütni itthon azt talán nem is kell piritanom? Most NAPI problémám tehát nincs hála ÖNNEK, válaszát várom szedhetem-e a Magnéziumot, D3 K2 stb vitamint mert szeretnék áttérni az Ön által javasolt napi vitaminokra, de nem tudom miből mennyit tartalmaz mert túlzásba sem szeretnék esni. Jó egészséget kivánok, köszönöm a válaszait!

Üdvözlettel: 87 éves nő jelige

Kedves 87 éves nő jelige!

Megtapasztalta, hogy mitől jött rendbe, akkor ezeknél maradjon!Szerintem ez az észszerű.
Nem kell se Magnéziumot, se D3, se K2 vitamint szednie.
Ezek csak divatosan feldobott akciók, de nem szabad mindent követni, mert újra problémát fog okozni.
Jól van a napi 3x2-3 Gyöngy és a 3x2 Kalcium szedése, maradjon ennél, ezt bármeddig szedheti.
Ha megint jelentkeznének a hasmenés jelei, akkor már tudja mit kell csinálni!!!!Felemeli a Gyöngy mennyiségét.!!!!
A Napi Vitamin Pótlás dobozzal nem tud semmit túl szedni, ettől ne féljen.Ez csak egy fenntartó adagot tartalmaz.
Jó ötlet a kenyérsütés, szerintem jót tenne.Nem kell feltétlenül pirítania, ha nem akarja!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.08.27.

Jelige: Jelentős súlyfelesleg

Tisztelt Erzsike!

Elnézést a zavarásért. Segítséget, illetve tájékoztatást szeretnék kérni Öntől.

66 éves, 130 kg súlyú hölgy vagyok. Egészségügyi problémáim vannak, ugymint magas vérnyomás, szivkoszorú
szívelégtelenség, amire szedek gyógyszert.
Most lett meg a vérkép eredményem, mely a következő.
Serum Glucose 6,3 mmol/L, Serum Cholesterin 5,8 mmol/L, Serum Trygliceride 3,20 mmol/L, HgA1c 6,3%, süllyedés 23 mm/h. Nagyon fájnak az izületeim és a lábaim,nehezen tudok menni.
A kezelőorvos azt mondta, hogy diabetes 2 tip.

Nagyon nem szeretnék még több gyógyszert szedni, ha lehet valami más megoldást szeretné kérni.
A legnagyobb gondom persze a nagy súly,amit szeretnék leadni. Sajnos a mozgásom napi 2x 10 perces szobabiciklizés más nincs.

Kérem, ha tud,segítsen, illetve tájékoztasson mit, lehetne tenni.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Jelentős súlyfelesleg jelige

Kedves Jelentős súlyfelesleg jelige!

Szerintem még semmi köze a diabeteshez 6,2 cukor érték mellett. Persze ez az én véleményem.!!!
Attól is függ, hogy előző nap mit evett, hogy mit mérnek másnap a véréből.
Az lenne az igazán jó, ha el tudna jönni és pontosan megnéznénk vizsgálatunkkal, hogy most milyen állapotban van???
A vizsgálat alapján szépen be tudnánk állítani az étkezését, amivel jól lakhat és közben lefogy.
Ekkora súlynál nem tudok hatékonyabb módszert, mint azt, hogy az Ön szervezetéből kell kiindulni és arra építeni a változtatást.
Ezzel lenne sikeres a kúra.
Ha ezt nem tudja megtenni, akkor legalább fogjon a béltisztításhoz, mert az is kivisz néhány kilót Önből!!!
NormoGast tabletta a neve.Szednie kellene minden nap.
Ha a cukorral akar törődni, akkor a Növényi Inulin pasztillánk, szerintem elég lenne.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.08.27.

Jelige: a 85 éves Villi

Tisztelt Erzsike.
Villi vagyok 85 éves Gyergyoba Szültem Erdélybe most jelenleg Kecskemétkőrnyékén élek tanyán és probálok Kertészkedni(kaszálok kapálok)igaz már elég nehezen megy.Van 3 gyermekem 6 unokám 2 dédunokám ők Marosvásárhelyen élnek a feleségem meghalt.172cm 68 kg vérnyomásom
12o/70 nem dohányoztam soha egy kis vörös bort ilogatok.Elég sok balesetem volt Combnyak törés vál törés "2o12-be szivinfraktus de gyogyszert nem szedek az orvosok neheztelnek is emiat.Járok Fizoterápiára évenként 2 szer Kiskunfélegyházára. Prosztatámmal van probléma éjszaka 2-3 WC re járok és porc kopásom van Gerincemmel is probléma van kisé pupos vagyok.Az orvosok azt mondják nem lehet ezen segiteni de én nem akarom elfogadni ha meggyogyitani nem de javitani igen.Szeretném ha javasolna valamit jot. Tornázgatok de nem nagyon nagy sikerrel
Nagyon sok mindenről és okosan tetszik elöadásokat tartani de egy dolgot nem tetszik emlegetni és pedig az enzimekröl nem emleghet sehól semit pedig szervezetünk enzimek nélkül nem tud müködni és méghozá ha 40-50 fokon fözünk akor az enzimek eltünek.Nem tudom hogyan tetszik Lénárt Gitával egyeztetni aki a nyers ételek melet kardoskodik.Nagyon szeretném ha ezt a problémát kifejténi Mi az őn véleménye.

Kedves 85 éves Villi úr! 

Tv adásban feldolgoztam a levelét, remélem megnézi, de még csak ez utáni egyik adásban fog jönni, augusztusban.
Remélem kimerítően kifejtettem a kérdéseire a válasz és az enzimekről is fogok beszélni szeptemberben.
Nagy örömmel olvastam sorait a gyógyszereket illetően.Szerintem nem igen van rá szükség, de az embereket megijesztik, hogy szedjék és aki nem gondolkodik az szedi is.Remélem Ön továbbra is jó egészségnek fog örvendeni, de ezt kívánom is!!!!
A véleményemet senkivel nem szoktam egyeztetni, mert az az én véleményem.!!! Lénárt Gitát nem is ismerem, de az ő véleménye engem nem befolyásol de tiszteletben tartom.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.07.24.

Jelige: Gyógyulni vágyom

Kedves Erzsébet!


Nagy érdeklődéssel hallgattam már több, a you tubra feltöltött előadását. Különös figyelemmel néztem, a bélrendszerrel és a Candida gombával kapcsolatos felvételeket. Tavaly egy ayurvédás doktornő közölte velem, hogy teljesen le van gyengülve az immunrendszerem, nagyon sok a szervezetemben a méreganyag, nem működik a rendesen a májam, a lépem és a hasnyálmirigyem. A nyelvem lepedékes volt, sajnos még mindig az, gondolom, ez a Candida gombára utal. A vérképem magasabb koleszterinszintet mutatott, a jó koleszterin alacsonyabb volt, illetve máj megnagyobbodásom is van. Azóta kevesebb a méreganyag a szervezetemben, de az emésztésemmel változatlanul baj van. Az egy éve elkészült doppler súlyos lipid lerakódást mutatott, most (júliustól) sztatin tartalmú gyógyszert és ASA Protectet kell még szednem, kiegészítve 1000 mg-os C vitaminnal, 4e mg D vitaminnal, 500 mg Magnéziummal, Omega 3-al és K2 vitaminnal. Hallottam, hogy az emésztés rendbetétele csak egy alapos méregtelenítés után történhet. Van úszógumim, így feltételezem, hogy sajnos kellő salakanyag is felhalmozódott már a bélrendszeremben. Kérem, írja meg, hogy mit tegyek! Tud-e ajánlani olyan „bogyókat”, amelyek segítenek méregtelenítés ügyben és a Candidától való megszabadulás ügyében. Fogja-e befolyásolni a méregtelenítés a fent említett gyógyszer hatásfokát, vagy várjak, amíg a sztatin szedésével kapcsolatos első kontrollon túljutok? Jövő januárban nézi meg a belgyógyász doktor úr nálam a sztatin alkalmazásának eredményességét. Mit tanácsol? Remélve a válaszát! Maradok tisztelettel: Gyógyulni vágyom jelige

Kedves Kedves Gyógyulni vágyom jelige!

A béltisztítás, ahogy Ön is gondolja feltétlenül szükséges, amit a NormoGast tablettával tud megcsinálni.Sokat számít, majd meglátja!
Minden nap kell legyen széklete, ezt el kell érnie!!!
Az ajánlott gyógyszereket nem befolyásolja az általam ajánlott bogyók szedése.Viszont nem ajánlom a C vitamint a D vitamint a magnéziumot és a K2 vitamin szedését.Most fölösleges ezekkel terhelni a felszívódást, mert a szervezetnek van dolga mással.
A Candida egyik ellenszere a probiotikum / A+B kapszula / amit 3x1 adagban jó lenne, ha szedne.
A vér állapotát pedig az India aranya kapszulával szoktuk javítani.Azért fontos, mert minél tisztább a vér, annál jobban szolgálja a méregtelenítést és a koleszterin normalizálódását.
Ha a hasnyálmirigy nem működik rendesen, akkor kell cukorszintet mérni.Erre figyeljen oda, mert ha igaz, akkor az cukorszint
emelkedésével jár!
Az én véleményem az, hogy a sztatin, ha egy hónap alatt nem hoz eredményt, akkor meggondolandó, hogy érdemes-e szedni,
hiszen az is kémia, nem hogy fél év szedés után derül ki, hogy a máját terhelte vele!!!...és mondjuk a mája látja kárát.
Az immunrendszerével később érdemes foglalkozni.
Sajnos azt nem írta meg, hogy az emésztésével egyáltalán mi a baj?????
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.07.25.

Jelige: Kapszula

Kedves Erzsike!

Néhány hete vásároltam 120 szemes tejkalciumot a Lövőház utcai üzletükben, de csak a napokban bontottam fel. A korábban Önöknél vásárolt Tejkalcium kapszulán az Önök védjegye szerepelt. Ezen azonban nincsen semmi. Ebben a dobozban ezenkívül 8 db nagyobb kapszula is volt. Gondolom, ez utóbbi csak véletlenül került bele. Mégis szeretném kérdezni, hogy ezután már nem tetszenek tenni védjegyet erre a kapszulára?

Köszönettel és üdvözlettel: Kapszula jelige

Kedves Kapszula jelige!

Nyugodjon meg, mert ez azért van, mert a jelölt kapszulát csak késéssel gyártották le.
Nem kaptuk meg akkorra, amikor a kalcium kapszulánk elfogyott.
Én utasítottam a gyártást, mert az rosszabb lett volna, ha egyáltalán nincs Tejkalcium egy hónapig.
Azóta már megjött a normál jelölt kapszulánk és gyártottunk is.
A beltartalma ugyanaz, köszönöm, hogy ennyire figyel ránk!

Üdv: Bíró Erzsi

2018.07.27.

Jelige: Erzsébet megint rendbehoz

Kedves Erzsébet!

Kegyetlenül hatnak a javasolt kiegészítők. Első nap kb. 12, másnap minimum 8 kiadós rengeteg székletem volt. Még az is előkerült, amit nem ettem meg. Ötödik napra helyreállt a rendszer. Hat kilót fogytam, már csak 44 kg. - ot kell fogyni. Négy nap alatt elmúltak a következő tünetek: - Fájt a jobb lábfejem, időnkét mint ha ráléptem volna 400W-os elektromos vezetékre, és teljesen érzéketlen lett a lábam végig. - Mindkét lábam újjai zsibbadtak. - Reggelre megmerevedett a nyakam, dél felé oldódott teljesen. - Éreztem, hogy vizelni kell, és másodpercek alatt olyan erős lett az érzés, hogy szinte lehetetlen volt visszatartani. Mivel szinte egész nap úton vagyok, kevés olyan hely van már, ahol ne végeztem volna el a kisdolgomat. - De nehezen tudtam felvenni, ami leesett és le kellett érte hajolnom. És lassan ott tartottam, hogy ami nem fáj, az nem is működik. Akit lehet, azt mindig Erzsébethez küldöm. Sokan megértik, hogy a gyógyszernek keresztelt vegyszerek csak tüneteket kezelnek, de mindegyik okoz kb. 25 féle tünetet, és így idővel végtelen a gyógyszerek felírt arzenálja és már be is kerültünk a gyógyszerüzletbe. Ahogy elnézem, az emberek 80-90%-a rászorul egy egészségfarmi kezelésre. Amit Erzsébet csinál, azt már az iskolákban kellene oktatni!

Tisztelettel és köszönettel: Erzsébet megint rendbehoz-jelige

Kedves "Erzsébet megint rendbehoz" jelige!

Már régi ismerősként üdvözöljük egymást, de amikor ma találkoztunk a Rendelőmben sajnos nem volt időm, hogy beszéljünk az eddigi változásokról, mivel bejelentett beteg várt rám.
Örülök, hogy ezzel a levéllel bepótolta, amit én nagy örömmel olvasok.
Jó pár évvel ezelőtt már végig csinált egy kúrát nálam, aminek következtében nagyon sok dolog rendbe jött a szervezetében, ami nem volt rendben.Mondhatnám, hogy teljesen regenerálta magát!! Esetét meg is írtam az "Időzített gomba" c. könyvemben, mert akkor is nagyon tanulságosan le tudta írni a pozitív változások sorát, amit megélt!!!
Sokan térnek vissza évek után is, mint Ön, mert ha már megtapasztalták, hogy mit érdemes csinálni, ahhoz, hogy minőségi életet tudjanak élni, újra nekilátnak a kúrának. Sajnos az élet forgatagában nem mindig van idő arra, hogy figyeljünk magunkra, de a szervezet jelzéseit komolyan kell venni.
Bízni kell a természetes bogyók / tabletta, kapszula.. / hatásában, mert azok ragyogóan működnek.
Itt van az Ön esete is, remélem a többi dolgot is rendbe hozza, amit Ön és én is szeretnék.
Bízom a kitartásában, mert tudja, hogy csak ezen múlnak a dolgok!!..hagyni kell a szervezetet regenerálódni...!!!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.06.12.

Jelige: K.Á.

Kedves Erzsike!

Már kb. 20 éve ismerlek. Sokszor segítettél megoldani egy-egy eü. problémámat. Számtalan hasznos tanácsot kaptam Tőled személyesen, Tv-n, könyveid által.
Véleményeddel, tanácsaiddal mindig megelőzöd mások véleményét.
Csak azért írtam le e fenti sorokat, hogy megköszönjem a "másképp gondolkodásodat", a tanácsaidat. Hűséggel, érdeklődve várom a televíziós adásaidat.
Üdvözlettel: K.Á.

Kedves K.Á!

Köszönöm kedves soraidat, szívesen teszem mindenkinek.
Téged tényleg rég óta ismerlek és tisztellek, mert végig csináltad, amit az érdekedben mondtam el.
Jó volt Veled együttműködni....
Fontos volt mindig és most is, hogy megértessem, amit tudok, mert ezzel tudnak előrébb lépni a hozzám fordulók!
Te megértetted és nyertél!! Ez a fontos!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.04.18.

Jelige: Vízhajtás

Kedves Erzsike! Az egyik videójában hallottam, hogy a citrom és a cikória keveréke beállítja a vízháztartást. Kérem írja meg nekem, hogy kell ezt elkészíteni. Édesanyámnak vannak lábdagadás problémái. Említett egy teát is, ezt is szeretném tudni. Én 2 hónapja használom a NormoGAst béltisztító tablettáját, amit nagyon jól hat nekem. Azóta nincs székrekedésem. Nagyon hasznosak a videói, köszönöm.
Várom válaszát Köszönettel: Vízhajtás jelige

Kedves Vízhajtás jelige!

A You Tubon lévő 2011/28 sz.adásomban pontosan megtalálja, hogy hogyan készítse el.
Ehhez még nagyon jó a Candika tea, ami valóban jól segít ezt megoldani és jól is működik, rajta van a használati javaslat!
Ha ez még kevés lenne, még a Lucerna tablettát is be lehet vetni, ha szükséges?!
Nagy nyereség, hogy ezek nem vegyszerek és nem erőltetik meg a szívet!!!
Örülök, hogy a béltisztító Önnek is bevált, én is szedem már rég óta, ezzel vagyok rendben, ahogy Ön is!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.04.11.

Jelige: Prosztata

Kedves Molnárné, Bíró Erzsi! Telefonon visszahívott és beszéltünk azonban a mondandója felvetett bennem néhány kérdést. A prosztata egészségéről kérdeztem, ekkor hangzott el hogy igyak kevesebb vizet. Az orvos az ellenkezőjét javasolta. Meglepett amikor a meleg gyógyvízben való üldögélés ellen foglalt állást! Szedjek tejkalciumot, ennek mi a biológiai magyarázata. Jobban felszívódik? Nem vonom kétségbe az elhangzottakat, szeretném pontosabban megérteni a hatásmechanizmusokat.
Tisztelettel: Prosztata jelige

Kedves Prosztata jelige!

A Youtubon meg tudja nézni a prosztatáról szóló véleményemet a 2012/ 40 sz. adásban.
A Tejkalciumról kevesen tudják, hogy minden sejt működéséhez kell, ebből következik, hogy a prosztata működéséhez is!!
Arról nem is szólva, hogy apró gyulladásokra is hat.Ha a prosztata fáj vagy feszít, vagy nem jól működik / vizelet /, akkor mindig gondolni kell, hogy azért jelez, mert gyulladásba jött, ennek mértéke a fájdalom intenzitása!
Meleg vízbe nem szabad ülni, mert az csak fokozza a gyulladást!! Elég a zuhanyozás!
Kérem nézze meg a jelzett adást, hogy egyértelműbb legyen amit erről gondolok és Ön is gondolja végig!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.04.08.

Jelige: Morzsa

Kedves Erzsi!

A férjemért aggódva és problémája miatt írok. 47 éves 174 cm 65kg. Aranyérrel küszködik. 5 éve fagyasztásos módszerrel enyhítették a panaszát egy maszek szakorvos. Mára már nem vállalta az orvos ezt az eljárást tovább. Eléggé "eres" visszeres, a térde alatt kidüllednek ez erei. A napi stressz miatt gyakran van hasmenése néha rendszertelen a székelése. A kórházban a szakorvos egyenlőre controll alatt tartja visszahívta 2 hétre majd 5-re, de nem műtené még. Fizikai munkál is panasza,fájdalma van. Szeret sportolni, én veszekszem emiatt vele...,hogy kímélje magát.Szeretném a segítségét kérni a problémánk megoldásában!

Kedves Morzsa!

Az aranyér kialakulása és fenntartása annak köszönhető, hogy a széklet állaga nem megfelelő. Ez hosszú távon megbosszulja magát, mert állandóan nagy nyomás nehezedik a végbélre, az erőlködéstől vagy a hirtelen kirohanástól, ami a hasmenéskor keletkezik.
A lábak állapota is arra mutat, hogy sok év óta lerakódások vannak a beleiben, amik vagy így vagy úgy mégiscsak távoznak.
Szüksége lesz a béltisztításra belülről /NormoGast tabletta/, legalább este 4 db-ot vegyen be. Előre felhívom a figyelmét arra, hogy ezt sokáig kell szednie, hogy az aranyér "megnyugodjon". Nem gyógyszer és kell ennyi segítség a szervezetének, hogy rendesen működjön.
Kívülről pedig az ArVisz krémmel kenni kell a végbelet, lehetőleg naponta többször, de ha nem csinálja, akkor legalább székelés előtt kenje be.!!! /Tudom milyenek a pasik!/ Fürdés után meg feltétlenül!! Az a jó, ha mindig krém van rajta és vissza tudja dugni is!!!
Ha meg sportolni akar, akkor ne emelgessen súlyt!..de szednie kellene a Tejkalciumot 2x3 adagban, reggel és este.
Ha ennyi elég lesz, akkor szerencsés, de csinálni kell.Minden rendeződhet, még a visszereire is hatni fog!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.03.11.

Jelige: Nagyi

Kedves Erzsike!


13 éves leány unokánk étrendjéből már 10 éve ki kellett zárni a glutént. Ön az egyik műsorában azt mondta, nem hisz a gluténérzékenységben . Az orvosok a diéta be nem tartása esetén következményekről beszélnek. (skizofrénia, meddőség) Hogy oldható fel ez a kettösség? Kérem szives véleményét a coeliákia megoldására vonatkozóan. Köszönettel. Nagyi jelige

Kedves Nagyi jelige /gluténérzékenység /!

Valóban nem hiszek a glutén érzékenységben, mert ezt nem lehet igazolni, mert sok egyéb anyag is van a szervezetben, ezért nem lehet csak a liszt gluténjára fogni, mert a glutén a gabona értéke a SIKÉR!!! Mindig is ez volt az értéke ill. a hasznos része.Felelőtlenség még a gabonát is elvenni a mindenevő emberfiától.
Ha megváltozik a feldolgozó rendszerünk egyensúlya, egyáltalán nem az alapvető élelmiszerben kell keresni a hibát és kikiáltani bűnösnek!!Ha semmi más ennivalónk nincs, akkor legalább kenyeret ehessen az illető.
Miután ez a dolog már 10 éve tart, a lányka táplálkozása hiányosnak mondható.Ha ez így marad, akkor lesznek komoly következményei ennek a kúrának, a legkevesebb, hogy vékonyka és immunhiányos szervezet jöhet létre!..és sokszor éhes a gyermek!!
Ezek tudatában nem szívesen írok erről, mert személyes beszélgetés és a nálunk lévő vizsgálat után tudunk érdemben ezen változtatni.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.01.28.

Jelige: Gyomorsav

Szép Napot!

December elején kezdődött minden. Egy nap arra ébredtem hogy nagyon fáj a hasam és fent volt szinte a torkomig a gyomorsav. Jöttek közben a hányás, hasmenést,rossz közérzet. Elküldtek egy teljes labor vizsgálatra ahol nem találtak semmit. Elmentem belgyógyászhoz ahol már a gyomortükrözés is megvolt és ott se találtak semmit. Elmentem hasi ultrahangra és ott se találtak semmit. A gyomorsav túltengés még van de nem annyira. Viszont az orvosom szerint sok tünetet be képzelek mert mondta ha baj lenne nem lennének ilyen jók a labor eredmények. Szóval december óta rosszul alszok. Ha egyedül vagyok elkezd kattogni az agyam hogy biztos van valami bajom. :( már nem bírom. Van erre esetleg valami gyógyszer? Vagy inkább forduljak pszichológushoz mielőtt rosszabbodna? Válaszát Köszönöm előre!

Kedves Gyomorsav jelige!

Sokszor találkozom ezzel a problémával, különösen fiatalok esetében. Ez már egy figyelmeztetés arra, hogy figyelnie kell arra, hogy mit eszik, mert felborult a gyomor feldolgozó mikroorganizmusának egyensúlya.
Kicsit túlsúlyba kerültek az élesztő gombák, amik az erjedést csinálják és ennek következtében sav jön létre, mert olyat eszik, amik könnyebben erjednek.
Ilyenek a nyers gyümölcsök, a méz és az édességek..stb./ egy nyersen megevett sárgarépa is tud ilyen tünetet csinálni.
Ez most a helyzet, de nem kell így maradnia, ha Ön ezen változtatni akar.
Egyenlőre a Gyöngy tablettánk segíteni fog, különösen, ha étkezés előtt bevesz 3x3 szemet.Ha ennek ellenére is jelentkezik a sav, akkor vegyen elő alkalmanként még 5-6 szemet.Nem kell félnie tőle, mert nincs benne vegyi szer, nem kémia!!!
Sajnos, ha minden lelet negatív, akkor Önben keresik a hibát és ezt már pszichés oknak titulálják.
Nincs komolyabb baja, csak megváltozott az emésztőrendszer állapota.
Kellene még a probiotikum az A+B kapszula és rendbe fog jönni, amit 3x1 adagban elég szednie!
Ha ez nem segítene, amit nem hiszek, akkor írja meg 2 hét múlva, de addig szedje pontosan amit tanácsoltam.
Remélem rendeződnek a dolgai, Ön nem pszichológiai eset, nyugodjon meg, csak sava van!!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2018.01.28.

Jelige: Unoka

Kedves Erzsi!

Megszületett az unokám, a héten volt egy hónapos. Szívesen küldtem volna képeket de sajnos erre az email címre nem tudom bemásolni. Szeretnénk tőled tanácsot kérni, hogy szoptatás alatt milyen bogyókat kellene szedni Ibolyának, a normot szedheti -e. A citromos víz ivása is megengedett? A lány unokám Atarah (koronát jelent) sajnos hasfájos, mit ajánlanál neki? Köszönöm válaszodat! Unoka jelige

Kedves Unoka jelige!

Kicsit sok a dolgom, elnézésedet kérem!
Gratulálok az unokádhoz...Isten hozta a Földön...legyen jó élete!!
Ibolya szedje az Acidophilust 3x2 adagban, mert ez is segít a napi széklet elérésében és nagyon jó hatással van az anyatejre is!!!Ha mégis probléma lenne ezzel, akkor szedheti a NormoGastot, de 3x2 adagban, tehát ne csak este!!Fontos a napi széklet, mert az befolyásolja az anyatej minőségét is.
A citromos vizet mindig ihatja!
Atarah-nak pedig minden nap adjatok szintén Acidophilust 3x1 adagban, mert akkor 2-3napig lesz hasmenése, /nem kell megijedni, nyákos széklet fog ürülni / de nem fog fájni a pocakja. Ki lehet szórni a kapszula tartalmát és egy kis vízzel elkeverni egy kiskanálban. Folyamatosan adjátok a babának!
Ibolyát is üdvözlöm, segíts neki és csináljátok, amit mondok, mert akkor nem lesz probléma.
Tisztelettel : Bíró Erzsi

2018.01.21.

Jelige: Pajzsmirigy

Kedves Erzsébet!
A termékeit nagyon szeretem.Az allergiámra szedem a Napi vitamint rendszeresen meg használom a Sárgakrémet. Viszont most a segítségét szeretném kérni mit tegyek hogyan táplálkozzak? A pajzsmirigyemmel régen gond volt a göbökből belső strumát állapítottak meg de aztán hála nem lett semmi. Viszont most érzem hogy vastagszik a nyakamnál és ha ideges vagyok szorít.A lábam alsó lábszár kemény, a lábujjaim bizseregnek mintha áram járna benne.
Nagyon sokat híztam. Ma meg társult hozzá a bal fülem hasigatása. Ennyit dióhéjban. Várom tanácsait!
Sok szeretettel: Pajzsmirigy jelige

Kedves Pajzsmirigy jelige!
Mennyit hízott és mennyi idő alatt????,
Kellene a béltisztító most már folyamatosan, mert azzal tudna fogyni is. /NormoGast tabletta 3x2../ Legalább 6 hónapig kellene szednie, mert komoly változások jöhetnek, ha a súlya nem megy visszafelé.
A táplálkozását a Receptkönyvből tudná megcsinálni úgy, ahogy kellene!
Fogjon hozzá és nyers gyümölcsöt és mézet ne egyen, de csirkét, pulykát se, mert hormonos húsok!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.12.31.

Jelige: Info

Kedves Erzsike,
Mi a véleménye a kolon hydroterápiáról, annyit kb tudok hogy vissza kell pótolni baktériumot, mert azt is kimossa. Mi lehet veszélye, hátránya s haszna, ennek a némileg irtóztató dolognak hogy 25 liter vizzel átmossák belet, - olyat is hallottam akinek fájdalmas volt az egész eljárás, azt nem tudom hol fájt. - Ráadásul hideg melegviz váltva, esetleg a hideg meg is fázithatja az embert, hólyagot; aranyér illetve belső végbél repedés is létezhet, és 2 cső van bedugva hátul.
De a mechanikain kívül főként a belső hatásra bélre emésztésre egészségre gondolok a kérdésben.
Kérném, szíves tájékoztatását, kérném válaszoljon mailben, amellett jelige ha szükséges: Info.

Kedves Info jelige!

A colon-hidroterápia abban az esetben indokolt, ha életmentésről van szó.Tudok ilyen esetről is.
A belek ürítő funkciója leáll hosszabb időre és semmivel nem lehet megindítani, akkor marad az, hogy ki kell mosni a bélsárt a belekből.
Az sokkal jobb megoldás, ha visszaáll a bél működése.A lerakódott salakanyagot kell kiüríteni, amit a NormoGast tablettával szépen meg lehet indítani és pár hónap alatt rendbe lehet tenni ezt a kellemetlenséget.Napi székletnek kell lenni, de ez nagy mértékben a táplálkozástól is függ, hogy utána így is maradjon.Van akinek minden nap rá kell segíteni ezzel a bogyóval, mert már nem akar a funkciója visszaállni.Ez főleg idősebb korban lehetséges, de nem ritka ma már a fiatalabb egyéneknél sem.
A víznek belső hatása csak a mosás, de csak testmeleg vízzel ajánlott...
Nem érdemes a bélmosásnak kitenni-kellemetlen is- a beleket, mert minden nap nem lehet ezt ismételni. Azzal is számolni kell, hogy a mosás után is kell táplálkozni és ugyanúgy beragadhatnak a salakanyagok. Okosabb a működést rendbe tenni.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.12.13.

Jelige: Savanyú káposzta

Kedves Erzsike !

A férjemnek 10-esre lement az index értéke, most legutóbb (október 22-én) elfelejtettem megkérdezni a következőket: savanyú káposztát - saját készítésűt, amibe van torma, babérlevél, fekete bors, só, kapor,- ebből készített toroskáposztát, sütőtököt valamint lila káposztát lehet-e már neki főzni, ill. enni. Fagyasztott ribizlit, áfonyát lehet-e már neki enni.

Várom mielőbbi válaszát: Savanyú káposzta jelige

Kedves Savanyú káposzta jelige!

Savanyú káposztát nem ehet, mert az erjedt, de reszeljen le édes káposztát, sózza be és citrom levet tegyen rá, amennyit ízlés szerint szeretne.Jól forgassa össze és ezt főzze meg toroskáposztának.Ugyanolyan lesz, mintha savanyítottból főzné.
Sütő tökből csak egy tenyérnyit ehet. Lila káposztát főzve lehet használni.
A fagyasztott gyümölcsök nyersek, tehát nem eheti, majd 9-es indexnél van rá mód, de csak, ha megbeszéljük!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.11.16.

Jelige: Pajzsmirigy 2

Kedves Bíró Erzsi, köszönöm gyors válaszát, amelyre most térek vissza:
Nem világos számomra, hogy melyik lehet az Ön által említett "tévhit" (amely közszájon forog), amely levelemben előfordul. Másrészt sajnos a megadott youtube linken nincsenek elérhető videók, a hibaüzenet az alábbi: ""nem találunk ilyen videót".
Üdvözlettel
Pajzsmirigy jelige

Kedves Pajzsmirigy jelige!

Sajnos rossz linket írt be a gépíróm, elnézését kérem.!
Viszont a 2010/23-as adást megtalálja a honlapunkon a Tv felvételeknél, így remélem könnyebb lesz megnéznie. Meg tudja nézni a teljes kiőrlésről az igazi titkot, amit sajnos nagyon kevesen tudnak.....
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.10.26.

Jelige: Pajzsmirigy

Kedves Doktornő,

tavaly májusban műtöttek göbös pajzsmiriggyel, ennek során eltávolították csaknem teljes egészében a pm-emet. Előtte, mivel pm túlműködésem is volt, le kellett lassítani normál "üzemre", így már a műtét előtt felszedtem az első 5 kilót, majd a műtét óta pár hónap alatt a következő 5-öt. Azóta viszont képtelen vagyok leadni, idén tavasz óta pedig még az eddiginél is sokkal jobban odafigyelek mind az étkezésre, mind a mozgásra is. Évek óta nincs a háztartásomban cukor, fehérliszt, nem eszem fehérkenyeret (sőt általában alig-alig eszem bármilyen kenyeret, pl. teljes kiőrlésűt néha), nem iszom üdítőt, csak csapvizet, tehát a felsoroltakat már nem tudom lecserélni semmi másra, emellett rengeteget gyalogolok (napi szinten minimum 5-6 km, de sokszor 10-12-őt is). Mégsem vagyok képes megszabadulni a fölösleges, felszaladt kilóimtól, holott ez pm műt ét előtt sosem okozott problémát. Mi lehet az oka és mit tegyek még? Várom válaszát, amelyet előre is köszönök. Üdvözlettel: Pjzsmirigy jeleige

Kedves Pajzsmirigy jelige!

Először is nehogy félre értse, kell hogy jelezzem, nem vagyok orvos.
A 10 kiló plusz , gondolom, hogy nem tölti el nagy örömmel, ha éveken keresztül nem kellett ezzel szembenéznie. Mégis a táplálkozására talán a legjobb tanácsom az lenne, ha a receptkönyvem alapján táplálkozna. Miután Önnél is felfedezek olyan tévhitet, ami közszájon forog, ezért javaslom hogy elsősorban a béltisztítóval fogjon hozzá, mert a belekben lerakódás van, aminek súlya 2-8 kiló is lehet. Nagyon fontos a napi széklet ( NormoGast tabletta) . Másodsorban javaslom a következő videó megtekintését, ami a teljes kiőrlésről szól....
................
Tanulságos lesz és talán ezek segítségével el tudja érni mindazt, hogy megszabadul a 10 kiló fölöslegtől.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.10.26.

Jelige: Napsugár

Kedves Erzsike...


szeretném ha segitene nekem. Màr 3 hete rekedt a hangom hasznàltam a szopogatos tablettàkat toroköblitőket, de semmit nem javultam. Végül ma elmentem O-F-G orvoshoz.Alaposan megvizsgàlta a torkomat, és azt mondta ez nem megfàzàs ,nem virusos fertözés hanem Reflux. Mivel biologiai teràpiàt kapok, fàjdalomcsillapitokat, a vérnyomàsomra is szedek az immunrenszerem gyengitve van, gyogyszerek is okozhatjàk a tûneteket.Javasolta Salvus vizzel gargalizàljak és a gyomorvédö tabl. Szedjek. 33 éve RA beteg vagyok Szedem tavaly óta az Erzsike készitményeit, Ca 3x3. Normogast 3x2. Gyöngytabletta. 3x2 az Alapvitamin csomagot aztàn A+B bacikat 3X1 et . A tàplàlkozàst is probàlom betartani, meg van a szakàcskönyv Erzsikéé. Mit csinàljak?Kérem mielôbbi vàlaszàt köszônettel és Tisztelettel : Napsugár

Kedves Napsugár!

A Gyöngy tablettát kellene egyenként elrágni és saját nyállal lenyelni, amit többször egymás után lehet csinálni, amíg nem érzi, hogy javul.Ezt naponta többször is lehet ismételni...sőt érdemes!!
Mindent jól csinál és ebben is fog javulni.
Azt hiszem már telefonon is megbeszéltük ezt???!!
Jobbulást kívánok!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.10.06.

Jelige: Sarokcsont

Kedves Erzsike!

Hónapok óta fáj a bal sarkam. Amikor megpihen még jobban fáj, utána alig tudok elindulni. Fizikai munkát végzek, már sok fájdalomcsillapítót beszedtem. Nem tudom, hogy mi az oka. Már a lábbeliket is próbáltam lecserélni. Orvosnál még nem voltam ezzel a problémámmal. Szeretném ha segítene. Nagy tisztelettel és köszönettel: Sarokcsont jelige

Kedves Sarokcsont jelige!

Elég régen gondolkodom az Ön problémáján, mert tanácstalan vagyok.
Az jó lett volna, ha ennek a fájdalomnak a helyét megírta volna, mert ez lehet a sarok több oldalán- talp rész, hátsó Achilles ín, vagy egyéb..?Egy biztosnak látszik, hogy ez egy gyulladás és elég makacs.Bármennyire is hihetetlen, de a legjobb tabletta erre a Kalmopyrin, amiből naponta 3x2-t lehetne próbálni! Nagyon sokszor bevált már, ami hihetetlen, de megpróbálni érdemes.Nagyon kellene még a Tejkalcium, / 3x5 / mert ez is jól szívódó és a csont ügyeknél szintén fontos, addig kellene ebben a mennyiségben szedni, amíg ez a fájdalom tart.Nem jó a meleg víz ennek a gyulladásnak, gyógyfürdő és szauna kifejezetten tilos!!!
Próbálja meg ezeket!! Remélem egy hónap után megírja, hogy hogy van?!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.10.06.

Jelige: Mind eltűnt

Kedves Erzsike!
Ne ijedjen meg nem fogom naponta levelemmel zaklatni.Nem vagyok egy irkálós.De most az ügy érdekében szeretnék még egy két dolgot tisztázni.Elárulom hogy kb 10 éve már csináltam candida diétát több mint három hónapig.Csak akkor egészen más tüneteim voltak. Négy fajta candidát mutattak ki és szép lassan mind eltünt . Most érdekes az a tapasztalatom hogy a vizsgálat után egy hétign nagyon jól voltan mult a belső remegésem és a vitalitásom sokat javult.Lehet hogy a vizsgálat kezelést is adott? Sajnos utána fokozatosan jött a visszaesés időnként alig van jártányi erőm,.Hallottam másoktól hogy a diéta kezdetén lehet ilyen Most még azt szeretném megkérdezni hogy mi történik ha egy hétre felfüggeszteném a diétát /Nyaralás miatt/

Kedves Mind eltűnt jelige!

Ami eddig csinált Candida kúra címén arról nincs véleményem, mert ha azt hiszi, hogy azok eltűntek, az nagyon nagy hiba lenne, mert azok a táplálék feldolgozásában vesznek rész.Ebből következik, hogy nem tudna emészteni, ha nem lennének az emésztő rendszerben. A baj csak az, ha túl szaporodnak, vagyis elszemtelenednek, mert akkor már tünetekkel jár az állapot.
Igen, abba a hibába mindenki beleesik az elején, hogy kezdi jól érezni magát és akkor megenged olyan dolgokat, amik tiltottak, csakhogy akkor megint tünetet csinál és most azt tetszik szenvedni.
A vizsgálat nem jelent kezelést, csak egy felmérés, hogy honnét induljon a kúra!!!
A túlszaporodott élesztő gomba csak akkor csinál tünetet, ha okot adunk rá, tehát hibázunk, --egyenlőre.
Ha nem adok okot,nem eszem a tiltottból, akkor nincs tünet, se a kúra elején, sem közben, de máskor sem.
Ha felfüggeszti a diétáját, akkor fokozottan tünetektől fog szenvedni. Persze bármit dönthet, de tudnia kell a következményeit.Ez az én dolgom, hogy erre a figyelmét felhívjam.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.07.02.

Jelige: Fülzúgás

Kedves Erzsike a 22 éves kereszt fiamnak fülzugása van. India aranya jo lenne rá .? A neurologus ginko bilobat is mondott ra . Mi a véleménye Erzsikenek ? Mit szedjen meg mellé? Üdv Adriemn

Kedves Adrienn!

Igen az India aranya jó lesz, de érdemes a Sárga krémmel naponta kikenni.
Vérnyomást kellene mérnie,legalább 2 hétig rendszeresen, mert ebben a korban is el tud szabadulni időnként.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.07.02.

Jelige: Őszirózsa

Kedves Erzsébet!
Nagy tisztelője és rajongója vagyok a műsorának,már évek óta! A mai adása nagyon felkeltette az érdeklődésemet /2017.07.02./ Én tejcukor érzékeny vagyok, és az izületeim is nagyon fájnak. A mai adásban elhangzott öntől,hogy a felnőtt ember ne igyon tejet! Válassza inkább a növényi tejport.A kérdésem az lenne,hogy ezt a növényi tejport az önök üzletében lehet-e kapni,itt Budapesten? A 2. kérdésem,hogy a kapor tablettát is lehet ugyanitt kapni önöknél? Köszönettel és Tisztelettel

Kedves Őszirózsa!

Amit én használok már évek óta az a COMPLETA a sötétkék színű.
Lehet a boltjaimban is kapni, 1 kg-os formában, de bármelyik boltban is meg tudja vásárolni.
Ezt lehet még "tejbegríz" főzéséhez is használni, mert 2 púpozott evőkanállal lehet tenni 1 l vízbe és ennyi a titok.
Persze a kávéhoz is kiváló!
Nekünk nagyon bevált.Sok sikert.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017.07.02.

Jelige: SOS

Kedves Erzsike!

A tanácsára lenne szükségem. Én estem be Önhöz a csütörtökön. Köszönöm, hogy tanácsot adott. Akkor a gomba szintem 10-s volt. Az ajánlott szereket megvettem, és szedem. A táplálkozásra odafigyelek. Csütörtökön már megkóstoltam az Önöktől vásárolt tepertőt, és jól esett. Pénteken reggel megettem egy fél paprikát, 2 szelet pirítóst pár szem tepertővel. Ebéd kompót almából grízes tészta durumos. Vacsora csirkepaprikás újburgonyával (nem izlett)Később megettem egy meggyes sütit amit Önöknél vásároltam mert éhes voltam. akkor reggel 2-szer voltam voltam wc-n,de nem volt gázosodás és büfizés se nagyon.Szombaton reggel 1-szer-kellett mennem a mellékhelyiségbe.Jól voltam ,így elmentünk a férjemmel kirándulni reggeli után. A reggeli 2szelet pirítós töpörtyű krémmel tojás nélkül fokhagymával, ebédre vittem magammal egy csokis csigát. út közben egy hosszú kávét ittunk a férjemmel üresen.Este nem voltam éhes,de ettem egy tányér kompótot, és készítettem párolt brokkolit csierkemellel( a szaga is irritált és mivel nem esett jól alig ettem belőle. Visszajött a böfögés is.Ma reggel egyszer voltam a mellékhelyiségbe, de olyan érzésem van mintha állandóan menni kéne.(van egy enyhe epe táléki fura érzésem) Drága Erzsike, hogyan tovább, türelmetlen vagyok? Várom segítő válaszát. Maradok nagy tisztelője: SOS jelige

Kedves SOS jelige!

A csirke, ha bolti, akkor nagy bajt tud csinálni és a tepertő krém gyanús.
Semmi baj, a szervezete jelez....
Nagyon tilos a tojás, nem tudom ezt miért írta és miért jutott eszébe...
Lesznek néha tünetek, de javulni fog folyamatosan...
Nyugi, örüljön, amikor nincs tünet, mert akkor jól csinálta azt a napot..
Az új krumpli is lehetett vegyszeres és a brokkoli is, ilyenek előfordulhatnak....
Semmi baj, jó úton jár..
Üdv:Bíró Erzsi

2017.06.18.

Jelige: Most is

Kedves Erzsike!
Oly sokszor segített már nekünk termékeivel,most ismét tanácsát kérném: Anyukám 77éves.Hypertonia,és 2-es típusú cukorbeteg.Nem inzulinos,de szed naponta erre 2db "Glurenorm"tablettát.Éhomra volt már 11 a cukra,ami sztem kicsit magas..de volt már 9 is.Hallotta Erzsike kaportablettájáról,jókat. Kérdésem: Beállítja,vagy beállíthatja a kaporbogyó az ideális cukrot,persze megfelelő diéta mellett..mennyit szedhet naponta,egyben lenyelheti -e..kérdem,mert már a fogai sem erősek..kémiai gyógyszer mellett kell szednie,v.hagyja el a Glurenormot? Mennyi idő alatt állhat be ezzel az ideális érték,akár összeaprítva is beveheti?
Köszönettel,tisztelettel: Most is jelige

Kedves Most is jelige!

A Növényi Inulin pasztillát össze lehet törni és úgy is lehet szedni, étkezés előtt!!!...3x2 adagban.
A gyógyszerrel együtt kell szedni és ha esik a cukorszint, akkor lehet a gyógyszert csökkenteni.
Azt nem lehet megjósolni, hogy mikor lehet elhagyni a gyógyszert, mert nem látunk magunkba, de lehet majd tapasztalni,
hogy segít-e!!! Nem olyan magas az az érték......szerintem fog működni... Egy hónap alatt azért szokott esni a cukorszint, de azért ez nem mindenkinél egyformán működik.
Ez a módszer, ami már sokszor jó eredményeket hozott.
Üdvözlöm az Anyut is:  Bíró Erzsi

2017.06.11.

Jelige: Unoka

Kedves Erzsike a jobb kezem tenyeren 7 cm.kor alaku szaraz a bor ,sokszor a husig bereped.Eg viszked es faj.Mar sok kremet kiprobaltam orvosi javaslatra is.Szedem az etrend kiegeszitoket es dietazok is. Masik problemam a 25 eves fiu unokam,akinek 2 honapja zug a jobb fule allandoan.Mar sok orvosnal jart ,sajnos nem javult es idegileg keszult ki.Szeretnem ha mind ket problemra javasolna valamit. Elore is kostonom. Szeretettel udvozlom , Unoka-jelige

Kedves Unoka jelige!

A kezén lévő száraz bőr nem csak külső kezeléseket igényel ,de ennek ellenére a Sókrémet feltétlenül kellene használnia, éspedig vastagon kell kenni, amikor már nem nyúl vízbe. A forró víz nagy ellensége a bőrproblémáknak, erre figyeljen. Ha nincs rend a szervezetben, akkor jön tünet a bőr felszínére. Belsőleg viszont ki kell tisztítani a vastagbelet, amit NormoGasttal tud megcsinálni. Naponta 3x2-es adaggal. Ne várjon egy két hét alatt javulást, de ha kitartó , akkor rendbe tudja hozni. Nagyon fontos, hogy minden nap legyen széklete.
A fiú unokának feltétlenül kell vérnyomást mérni, mert sokszor ez az oka a fülzúgásnak,de lehet ez egy állandó feszültségtől is. A belső feszültség ellen nagyon jól működik a Nervox tabletta , amit nagyon ajánlok az unokának. Nem lesz tőle kába, nyugodtan szedheti,csak a vegetatív idegrendszert nyugtatja, autót is lehet vezetni a szedése mellett. Ha a vérnyomás magas lenne ( többször kell mérni naponta) akkor annak normalizálás érdekében neki is béltisztítást kellene végeznie , de több hónapon keresztül, hogy megtapasztalja a fülzúgás elmúltát. Befolyásolja még ha borotválkozás után valamilyen borotválkozás utáni szert használ.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.06.11.

Jelige: Puffadás

Kedves Erzsike! Mostanában nagyon gyakran puffadást érzek a hasamban. Erzsike mit javasolna erre? Köszönettel: Puffadás jelige

Kedves Puffadás jelige!

A puffadásra nagyon jót tesz a Gyöngy tablettánk, amiből étkezés előtt 3x2-3-t érdemes bevenni és ezután enni. Ez a gyomorra vonatkozik, segítségként. Viszont a béltisztításra Önnek is szüksége van, amit a NormoGast tablettával tud megcsinálni, amit több hónapig érdemes csinálni, mert közben is eszünk. Ha a bélben nincs semmiféle lerakódás, akkor az a puffadás lehetőségét is csökkenteni tudja. Mindenesetre óvakodjon a nyers gyümölcstől ,módjával és keveset egyen, figyeljen a szervezetére, mert válaszolni fog a tünettel.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.06.11.

Jelige: Kismackó

T.Erzsike Szedem a gyöngytablettát és a normogostot is sokat segítenek.Most uj tünet jelent kezett nálam.reumás vagyok husz éve gyogyszert szedek orvoshoz járok 1-3havonta.Az uj tünetköldök környékétöl lefelé hasi görcs jön mintha beszorulna a levegö ha összegörnyedek kicsit javul ha kihuzom magam ujra borzalmas .Nospa espumisán hatására kb1ora mulva mulik el.Az idén most másodszor jött elö.a tükrözés az utolso amire szeretnék menni.Ágyban fekvö parkinsonos férjem van ithonvagyok24órában vele.Nem bírom ha szoros farmer vagy pizsi van rajtam felpuffadok estére.Reggel1capucsinot iszom házitejjel férjem imádja minden nap másfél litert iszik semmi baja töle.Sokszor kb2körül eszem elöször éhes vagyok és evés után jön a görcs.Kávét max2 iszom édesítövel.Nem tudom mit tegyek? Elöször valami mást szeretnék gyogyszerek helyett.Reumára injekciot kapok hetente de sajnos a medrolt is szedem állandoan.Várom tisztelettel válaszát Köszönettel : kismackó

Kedves Kismackó!

A NormoGastnak a szedésével próbálja meg, ha eddig nem így csinálta, hogy naponta 3x2-t vesz be belőle vagy 3x1 darabot. A cappucino házi tejjel,mindig puffadást fog okozni, szerencsésebb lenne, a normális főzött kávé, tej nélkül ( komplettával). Az viszont nem normális, hogy két órakor eszik először, mert olyankor túlterheli az emésztőrendszerét. Jó lenne ha reggelente ha legalább egy vajas vagy libazsíros pirítóst enne, hiszen az evés utáni görcs is mutatja, hogy túlterheli a gyomrát. Reumára lassan ,de biztosan fog hatni ha a Tejkalciumot 3x3-s adagban elkezdi szedni. Hosszú távra rendezkedjen be ennek szedésével, mert a Medrolt nagyon nehéz " felülmúlni". Pár hónap szedése után fog javulást észlelni, de nem hagyhatja abba, mert akkor semmi remény nincs a javulásra.
Nyers gyümölcsöt egyáltalán nem ehet, és ezt nagyon szigorúan tartsa be.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.06.11.

Jelige: Növényi inulin

Kedves Erzsike!
Szedtem a kapor tablettát 3 hònapig 7röl lement 6,4 re a cukrom.Lehet szedni folyamatosan vagy szūnetekkel?Most már 4 hònapja nem szedem.
Válaszát előre is megköszönöm.
Növényi inulin jelige

Kedves Növényi inulin jelige!

Természetesen, ha ezzel ment le a cukra, akkor valószínű, hogy ez a segítség továbbra is kell.
Mégis ezt Ön ítélje meg, de nekem ez a tapasztalatom, de kell, hogy mérje a cukrát legalább 2 naponta, mert akkor tudni fogja a teendőt.Lehet szedni folyamatosan, vannak, akik már évek óta ezzel vannak jó szinten.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.08.08.

Jelige: Testépítés, turmix

Kedves Erzsebet,

Timea vagyok (996.) tegnap voltam Onoknel vizsgalaton,egy dolgot elfelejtettem megkerdezni.Konditeremben szoktam edzeni,edzes melle feherje turmixot es BCA-t(segiti a feherje beepuleset)szoktam inni.Ezek amiatt kellenek,mert gyors felszivodasuak igy az izomzat megkapja a megfelelo mennyisegu feherjet viszonylag gyorsan.Gondolom sportolok is voltak mar a betegei kozott,igy talan ezekkel kapcsolatban is lehet tapasztalata.Lehet e ezeket fogyasztani a dieta mellett es ha nem akkor mivel lehet potolni?A husokban van feherje azt tudom,de amiket ehetek azok olyan horror aron kaphatoak,hogy azt nagyobb mennyisegben fogyasztani nem engedi a penztarcam,sajnos!Valaszat elore is koszonom,mellekelem a level vegen ezeknek a termekeknek a leirasat/osszetetelet. Udvozlettel:Timea.

Citromos sajttorta ízű feherjepor:
88% Iso Whey Zero Blend [keresztáramú mikro- és ultra-szűrt tejsavó fehérje izolátum, Amino Acid Complex (L-arginin-hidroklorid, L-glutamin, L-leucin, L-izoleucin, L-valin)], ízfokozó (glicin), aromák, pálmazsír, sűrítőanyag (nátrium-karboximetil-cellulóz), kókuszzsír, étkezési sav (citromsav), emulgeálószer (szójalecitin), vanillin, édesítőszerek (szukralóz, szteviol glikozidok).

BCA tobbfele izben:
Íz: Feketeribizli:
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz), aromák, feketeribizli gyümölcspor (0,1%), színezék (ponceau 4r*, indigókármin).
Íz: Citrom
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, aromák, étkezési sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz), citrom gyümölcspor (0,1%).
Íz: Görögdinnye
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz), görögdinnye gyümölcspor (0,1%), színezék (ponceau 4r*).
Íz: Körte
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), aromák, édesítőszer (szukralóz), körte gyümölcspor (0,1%), színezék (karamell).
Íz: Mangó
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz), aromák, mangó gyümölcspor (0,1%), színezék (sunset yellow fcf*).
Íz: Mojito
Összetevők: Elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), édesítőszer (szukralóz), aromák, lime gyümölcspor (0,1%).
Íz: Narancs
Összetevők: elágazó láncú aminosavak: l-leucin, l-izoleucin, l-valin 2:1:1 arányban, étkezési sav (citromsav), aromák, édesítőszer (szukralóz), színezék (sunset yellow fcf*).

Kedves Tímea!

Megpróbáltam arra kísérletet tenni, hogy megmutassam Önnek, hogy mik a normális táplálékok, amitől eltérni akkor sem kellene, ha konditerembe jár az ember. Pontosan tudom, hogy mire valók ezek a porok,de amikor leírta fel kellett volna, hogy tűnjön, hogy ezeknek semmi közük a normális táplálkozáshoz, hiszen annyiféle nem normális anyagból tevődik össze, hogy messzire el kellene kerülni.
Azt viszont Önnek kellene eldöntenie, hogy rendbe akar e jönni, vagy izmos akar lenni. Talán az előbbit kellene megcéloznia, és majd utána rágyúrni az izomzatra. Én nem ajánlok semmiféle turmixot jó szívvel. Azok a húsok amiket én ajánlok, kis mennyiségben is táplálnak, nem kell belőlük nagy mennyiség. Ennél fogva nem terheli meg a pénztárcáját. Annál is inkább, minthogy ezeket a turmixokat sem kell megvennie.
Gondolja át ezeket, a döntés viszont az Öné.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017. március 25.

Jelige: Lenmag

Kedves Erzsike!

Több cikket is olvastam már a lenmag emésztésre gyakorolt jótékony hatásáról. A kérdésem az lenne, hogy milyen formában a legjobb fogyasztani? Őrölve, egészben, vagy párolva?(Kefírrel szoktam reggel enni és több helyen az áll, hogy nem tanácsos egészben fogyasztani). Nagyon sok vita van a témával kapcsolatban, és nincs hozzá elég kémiai-biológiai ismeretem, hogy megítéljen, melyik igaz.

Várom megtisztelő válaszát,

Andrea

Kedves Andrea!

A lenmagnak bármilyen formában nem kell különösebben nagy jelentőséget tulajdonítani,de bármilyen formában eheti, ha nagyon akarja. Az erről folyó viták meddőek, ne vegye komolyan. Ön mindenevőnek született, de az emberi táplálékok közé nem sorolható a lenmag. Valószínű, hogy ezt azért vezette be, mert székrekedése van, amit egyszerűen a NormoGast béltisztító tablettánkkal meglehetne oldani. Szerintem mindenféle mag madáreledel. De legyen ez az Ön döntése.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017. március 25.

Jelige: Merci

Kedves Erzsèbet. Használom a sókrémet naponta 2'szer 1óràt a hüvelybe.De el kellett mennem nőgyógyászhoz mert a petefèszke is égtek a hüvellyel együtt.Még most is.Azt mondta baktérium.Kaptam gyógyszert alig tudom szedni olyan erős.ymeg Klion kúpot.Hogy hasznàljam a sókrémet.Vagy lehet-e most hasznàlni A kúpot este kell lefekvèsnèl.Tegnap óta szedem a gyógyszert ès a kúpot használom nem tudom lesz'e vàltozás.El vagyok keseredve.Sosem volt ilyen problémàm.Már majdnem 3 doboz sókrémet használtam el.Köszönöm vàlaszát.

Kedves Merci jelige !

Remélem nem szokott rá a méz evésére az utóbbi időben, mert ennek használata csinálhat ilyen tünetet, ugyanis tömény cukor. Kíváncsi vagyok, hogy a kúp használata hozott e valamilyen változást. Persze , az emésztőrendszer rendetlensége is hozzá tud járulni. Fontos , hogy legyen napi széklete, ha nincs, akkor a NormoGast tabletta feltétlenül kell, 3x2-as adagban. Valami változás történt a táplálkozásában, amit nem tudok kitalálni, ha Önnek ilyen problémája sose volt, gondoljon utána! A Sókrém használata továbbra is kell,de miután itt gyulladás feltételezhető 3x2 Tejkalciumot érdemes lenne szednie.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017. március 25.

Jelige: Tejkalcium

Kedves Erzsébet!

A kérdésem a következő lenne:
Szedem a tejkálcium tablettákat, de nem tudom, hogy folyamatosan meddig lehet szedni?
Én már december óta szedem.

Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel: Tejkalcium jelige

Kedves Tejkalcium jelige!

Sajnos nem írta meg a korát, nehezen tudom megsaccolni, hogy meddig tanácsoljam a szedését.
Én évek óta szedem, mert így érzem fizikailag komplettnek magam. Biztosan nem emlékszik arra, hogy a kalcium minden sejt jó működéséhez kell.Talán ez egy kicsit segít abban, hogy dönteni tudjon a szedést illetően. Nem lehet "túlszedni", mert vízben oldódik, kövesedést nem okoz, más kalcium készítményekkel szemben.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017. március 4.

Jelige: Merci

Nagyon ég a hüvelyem.A hàziorvos megnézte a vizeletem vért talált benne.Az urulógián katétereztek nem volt benne semmi.De kűldtek Pestre mintát hàtha baktérium van benne.Rendeltem 3db sókrémet tampon 3 óràt vann fenn.A sókrèm jó a gyúlladásra?Köszönöm válaszát.

Kedves Merci jelige!

Nagyon jól csinálja, de a Sókrémes tampon elég, ha 1 órát van a hüvelyben. Ezt azonban naponta többször is lehet alkalmazni. Akkor kell gyakrabban, amíg az égő érzés el nem múlik. Ezt követően érdemes még naponta egyszer használni, ez a biztos, de egyébként is kellemes érzés.
Kellene még szednie a Tejkalcium kapszulát, mert annak is van belsőleg gyulladáscsökkentő hatása.
Ebből 3x2 kapszula kellene naponta.
El fog múlni, de feltétele, hogy nyers gyümölcsöt egyáltalán nem szabad ennie, de alkoholt sem inni!!!
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2017. február 21

Jelige: hajhullás

Kedves Erzsébet.

Ismét tanácsért fordulok önhöz.
70 kg 60 éves,ezért van gondolom a problémám.Változó kor utáni hajhullás.
Akár mit használok,teszek semmi nem akarja elmulasztani és már eléggé silány kevés a hajam.
Erre szeretném ha tudna valamit.

De még egy problémám lenne az aranyér.
Elég rég óta küzdök vele kínt van WC zés után fáj.Igaz székrekedéssel, és emésztéssel küzdök.
Egy hete kezdtem szedni a Normogast 3x3 at meg az Achidus Bifidust remélem kifog igazán tisztítani.
Nagyon jó tanácsokat tud adni.Örülök,hogy van akitől segítséget kérhetünk.

További kérdésem: Mennyi idő kell míg a NormoGast el kezd használni.
3 napig 3x2 tőt szedtem,ma a hatodik napja,hogy 3x3 at szedek.
De még nem indította a dolgokat.

Köszönöm válaszát.
Hiányzik a műsora!!

Üdvözlettel : hajhullás jelige

Kedves hajhullás-jelige!

A haj minőségének romlása azt is jelzi, hogy az immunrendszere eléggé le van merülve, mivel a hajhagymáknak nem jut megfelelő " üzemanyag". Ezért csak részlegesen működnek.
Ami kifejezetten a haj és köröm erősítését szolgálja, az a Tejkalcium amit 3x2-es adagban kellene szedni és számítani kell arra, hogy ez fél, egy évet is igénybe vehet, mert amikor a sejtek már jobban működnek, akkor fognak a hajszálak is erősödni. Az immunrendszer rendbe tételéhez a Napi Vitamin pótlás nevű doboz sok segítséget nyújtana.
Remélem a NormoGast azóta már megtette amit kell.
Az aranyér karbantartására az ArVisz krémet kellene használnia ,amit naponta többször is rá kell kenni a felületre. Ahogy a székrekedése változik, egyre jobban karban tudja majd tartani a krémmel.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.02.04.

Jelige: jojó

Tisztelt Erzsike!

Kérem, szíves tájékoztatását a tablette szedésére vonatkozóan. Megrendeltem, de nincs ráírva hogy evés előtt, után mikor kell bevenni. Már többször leadtam a kívánt kilókat, de mindíg visszajönnek ha normál étrenddel étkezem. 10 kilót szeretnék leadni, kb mennyi ideig kell szednem.

Köszönettel: Jelige: jojó

Kedves jojó-jelige!

Tulajdonképpen mindegy, hogy mikor veszi be az ember, de célszerű étkezés előtt bevenni.
A kúra elején talán a napi 3x2 a célra vezetőbb, próbálja meg ezt. Ha beindult , hogy csökken a megevett mennyiség, akkor talán elég lesz a napi 2x2.
Hogy meddig kell szedni, azt nem lehet megjósolni, mivel erre az ön szervezete fog választ adni.
Nyilván ha elérte a célt, vagyis lement a 10 kiló, az lesz a biztos jele annak, hogy már nem kell szednie. Érdemes ezután is odafigyelni, mert a szervezet máris jelezni fogja, hogy fog kelleni ez a segítség.
Így talán eltudja kerülni a jojó effektust.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.01.28

Jelige: Viszkető hólyagcsák

Kedves Erzsike!

Kb. 40 evvel ezelótt apró, viszkető hólyagcsák jelentek meg a talpamon, melyek vakarasra, felnyitasra, aztatasra egyre csak tovább terjedtek, újra és újra előjöttek, szaporodtak és tovább terjedtek, a labfejrmen, sőt a kezujjaimon is megjelentek.
Az allami és a magán-bőrgyógyaszati rendelókben ujabb és ujabb gomba elleni készítményeket próbáltattak ki velem, hiába mondtam, hogy ez nem felületi fertőzés, hanem belülről törnek elő.
Voktak olyan heteim, amikor a rengeteg felnyitott hólyagcsa miatt a 35-ös lábamra 38-as cipót kellett húznom, hogy avastag gézbe tekert labam vylahogy beleférjen.
Azután valaki javasolta, hogy mrnjek el az egezsegfarmra, ahol Erzsike közölte, hogy problémámat a Candida Albicsans nevű , a szervezetünkben egyébként meglevő gomba elszaporodása okozza.
Kaptam sajat gyártású gyógyszereket és egy nagyon kemény diétát, amelynek hatására 3 év alatt sikerült lekúzdeni a mar 15 eve sikertelrnúl kezelt "gombákat'.
Ez után fokozatosan visszatértem a szokásos etrendemhez, de tavaly nyáron ismét jelentkeztek a tünetek. Ez alkalommal azonban már 3 honap múltán /!/ eltüntek a hólyagcsák, és most már csak annyi a dolgom, hogy a jövőben jobban vigyázzak a szervezetem belső evyensúlyára.
Erzsikem, köszönöm!

Kedves Zsuzsa!

Mindig örömmel találkozunk, és örülök, hogy ebből a nyavalyából sikerült " kigyógyulni".
Szerencsére a levél óta személyesen is találkoztunk és azt hiszem, hogy kölcsönösen örültünk a sikernek.
Mindig szívesen várom.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2017.01.28

Jelige: Köröm levétel?

Kedves Erzsike!

Néhány hete kínlódok a lábam nagyujja be van gyulladva.Már sok gyógynövény főzetét ,krémjét használtuk/kamilla,körömvirág,izsóp, árnika/,de a köröm körüli bőrgyulladás nem javul.Ezért kérem segítségét mivel a bőrgyógyászatról a sebészetre akartak küldeni, de szeretném a körömlevételt elkerülni.


Válaszát várva , Tisztelettel: Köröm levétel? jelige

Kedves Köröm levétel? jelige!

Nagyon szeretem a Sókrémet ajánlani ilyen esetekben, de a gyors segítséget egy Mikulic kenőccsel tudná megvalósítani. Ezt a gyógyszertárban kell kérnie. Nagyon régi szer, de nagyon hatásos.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.04.29

Jelige: Tápszerrel

Kedves Erzsike!

Bizalommal fordulok Önhöz, tanácsát kérném egészségi problémámra. 2004.május8.-án műtöttek végbél daganatra.A végbélből és a tároló részből is el kellett venni. Műtéti hiba miatt szeptemberben újból műteni kellett,ekkor a vékonybélből is el kellett venni kb. 2 méter vékonybél maradt.

Azóta CT, tumor marker és valamennyi vizsgálat/béltükrözés/ mind negatív. Kemoterápiát sem kaptam. Jelenleg gondom, hogy a vékonybél felszívódási probléma miatt sokat fogytam, nem tudok hizni.
A székletet jelenleg már tudom tartani, de széklet ingerem szinte állandó.
Gasztroenterológus javasolta,hogy étkezések előtt fél órával lopediumot vegyek be ez megfogja a székletet. Napjában 3X2 tablettát szedek.Javasolta, hogy étkezések után

1-2 órán belül ne fogyasszak folyadékot, csak ezután. Igy napközben általában nincs székletem,csak éjjel éjfél körül.Most használom az általa javasolt szódabikarbónát és igy
tud a végbél kiürülni, de ez a folyamat l-2 óráig is tart.

A táplálkozásom jelenleg :

baromfi és fehér hús és rizs, vagy főzelék. Keveset ehetek, így tápszerekkel / 4 nutridrink és 2 fresubin tápszer naponta/, így pótolom a kalóriát. 15 kilót is fogytam, hízni szeretnék. Kérdésem, hogy Ön mit javasolna a széklet ürítésre/ jó--e a szódabikarbóna/ és a táplálkozásra. mit javasolna.

Kérem a segitségét és tanácsát.Amennyiben ugy látja és szükséges el küldöm a leleteim,de
jelenleg röviden igy tudtam leirni az állapotom.

Tisztelettel és köszönettel: Tápszerrel jelige

Kedves Tápszerrel jelige !

Nagy örömömre szolgál, hogy ennyi idő után leletei negatívok.

A székletproblémára, hogy tudja tartani és esetleg komfortosabbá váljon, nagyon ajánlanám a Gyöngy tablettát, 3x2-es adagban étkezés előtt. Táplálkozásában jó lenne, ha minél változatosabban enne, és nem tápszert használna. A tápszerek nem természetes anyagokat tartalmaznak és bőven hozzá tudnak járulni a széklettartási problémához is.

Érdemes lenne kipróbálnia a béltisztítónkat, amiből este mindössze 2 szemet kellene bevegyen, ki kellene tapasztalnia, hogy mennyi szabályozza be a napi egyszeri széklet megvalósulását.
A szódabikarbónát jó ötletnek tartom, de az immunrendszerével érdemes lenne törődni, ami legalább a Tejkalcium szedésével elkezdhető.

A táplálkozását a Receptkönyvemből jól meg tudja oldani.
Sokat segítene a megerősödéséhez, ha probiotikumot is szedne ( A+B kapszula) .
E levél folytatásaként esetleg értesítsen a tapasztalatairól, hogy tudjak a továbbiakban is segíteni.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.04.28

Jelige: 83 éves lesz

Kedves Molnárné Biró Erzsébet!

Édesanyám nevében és problémája miatt írom e levelet, és miután nagyon hasonlítunk egymásra, könnyen lehet, hogy ez hamarosan az én problémám is lesz.
Édesanyám 82. évében van, júniusban lép át a 83-ba. Nagyon rosszak az izületei, a két térde már műanyag, az orvos szivesen kicserélte volna már az egyik csipőjét is, de már nem vállaja a műtétet a Mamám. Szóval nagyon nehezen mozog, azt is inkább a lakásban, bár velünk boltba is el tud jönni, azonban nagyon lefárasztja.
Több gyógyszert is szed, szerotonin pótlást kap, béta blokkolót, fájdalomcsillapítót.

Központi problémája a székrekedés. Idős emberként elég nehéz rávanni az ivásra, sokat van egyedül, enni sem túl sokat eszik, elég sokat fogyott is az utóbbi 4-5 évben. Úgy gondoljuk, hogy van valami baj a gyomrával vagy a nyelőcsövével, de közös megegyezés alapján nem keressük a baj forrását. Szerintem bizonyosan megtükröznék a gyomrát és miután Anyósóm hasonló kivizsgáláson ment át két éve, és egy hónap múlva már nem élt,(nem volt 72 éves) ezért érthető ez a gátlás. Persze nem szövök összeeskűvéselméleteket, de nem szeretné Édesanyám ezeket a kivizsgálásokat.
Minden szokásos székrekedés elleni szer vagy dolog ideig óráig használ ill. miután Mamám Ikrek jegyben született, akik nem szeretnek hosszan és kitartóan elmélyedni dolgokban, ezért olyat sem használ hosszabb távon, ami korábban használt is. Pl. + rostbevitel akár tablettában, akár ömlesztve, kefirben, vagy gyümölcslében. Szokott keserűvizeket inni. A hashajtókról meg én beszélem le, mert sokszor hány tőle és ezt a mellékhatást már én is megtapasztaltam. Meg sok esetben a lelket is kihajtja belőle a hashajtó és nagyon elgyengül, és ettől meg én féltem, hogy leesik a lábáról.
Amúgy egy normál idős ember életét éli, némi feledékenységgel, kis süketséggel, de érdekli még a világ, olvas, tv-t néz, kézimunkázik. Szoktam mondani, hogy biciklizzen, van egy kis ülve hajtható kerékpár, ami kézre lábra is jó, ha azt hajtja, jót tesz a beleinek.
Aztán sokszor van olyan, hogy teljesen spontán van széklete, akkor boldogok vagyunk.
Én úgy gondolom, hogy a mozgásszegény életmód mellett a gyógyszerei együtthatása is okozhatja a székrekedést, bizonyosan senki nem vizsgálja ezeknek a gyógyszereknek az együtthatását.
Ha tudna valami újjal, valami ötlettel szolgálni, nagyon megköszönném és azonnal tolmácsonám Édesanyámnak.
Ő sokszor nézi az Ön műsorát és nagyra tartja, mert életközeleinek érzi, és nem elrugaszkodottan ötletelőnek tartja Önt.
Előre köszönöm a válaszá

Kedves 83 éves lesz jelige!

Édesanyja ügyében első számú probléma a székrekedés megoldása. A béltisztító tablettát ( NormoGast) 3x1, 3x2-es adagban kellene szednie étkezés közben , mert így talán nem okoz hányingert. Hogy a székrekedés biztosan megoldódjon jó lenne e mellé az A+B kapszula szedése 3x1-es adagban . Sajnos tévhit az , hogy ha többet iszunk, akkor a székrekedésen tudunk segíteni. Ez azért nem igaz, mert a többletfolyadékot a vese választja ki , semmi köze az emésztőrendszerhez. Teljesen egyet értek azzal , hogy nem teszi ki a különféle vizsgálatoknak ebben a korban édesanyját.
Nem sok mindent tudnának segíteni .
Figyelni kellene arra, hogy nyers gyümölcsöt egyelőre ne egyen, csak kompótot, és állati zsiradék kerüljön az ételébe ( vaj,libazsír, kacsazsír, mangalicazsír) .
Izületi gyulladásai és fájdalmaira a Tejkalciumból 3x2 kapszulát kellene szednie. Sokat lendítenének ezek a jelenlegi állapotán.
Ez a béltisztítás 1-2 napig hozhat hasmenést, de nem kell tőle megijedni, mert el fog múlni, és legalább most jobban ürülnek a belei. Bármi probléma van, a rendelőm telefonján utolér.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.04.19

Jelige: RTL Fókusz

Tisztelt Molnárné Biró Erzsébet !

Láttam azt a bizonyos riportot az RTL Klub Fókusz c. műsorában , és sajnos cukorbeteg lettem . 2013 tavaszán nagyfokú cukorbetegséget fedeztek fel az orvosok . Azóta is gyógyszer bevétele után, a cukorszintem 18-20 % között van . Így a gyógyszerek nem hatásosak ! A lábamat és a lábamszárát szószerint ,, eszi szét a nagyfokú cukor " ami eszméletlenül fáj ez ugyanígy van a kezemen az újjperceken . 2013 Nyarán nagyfokú hasnyálmirigy gyulladást kaptam . Ezért fordulok Önhöz, hogy segítsen nekem ezzel a ,,kapor készítményű tablettával '' !

Sürgős Segítségét kérem !

Tisztelettel : RTL Fókusz jelige

Kedves RTL Fókusz jelige!!

Jó lett volna, ha kicsit hamarabb ír és nem vár évekig.
Most több mindent kell csinálni, mégpedig a Növényi Inulin pasztillát ( kapor tartalmú) kellene szednie, 3x2-es adagban étkezés előtt. ( össze lehet törni, mert elég nagy )
E mellé az A+B kapszula is szükséges lenne, amit szintén étkezés előtt 3x1-es adagban kellene bevennie.
Minden sejt javításához szükséges a Tejkalcium kapszula, ami arra is jó, hogy a gyulladásokat is fokozatosan rendbe teszi.
Ha van nyílt sebe, a Sókrém használata segít ezek begyógyulásában. Naponta legalább 2x-3x kell kenni .
Nem szabad ennie se mézet, se nyers gyümölcsöt , mert ezek gátolják a sebek gyógyulását, és viszik fel a cukorszintet. Csak tiszta vizet ihat, semmi mást nem!
Remélem tud javítani az állapotán, nem egy hónap ,de fokozatosan könnyebbedni fog a helyzete.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.09.07

Jelige: Borsószem

Kedves Erzsike,

Nagy érdeklődéssel követem az Echo-Tv-ben műsorait és nagy bizalommal fordulok Önhöz.

Egyik napról a másikra egy strandolás után begyulladt a Bartholin mirigyem és borsószemnyi duzzanat jelentkezett,ami nagyon fáj és kb két hete nem múlik el, stagnál az állapotom.Nem szeretném a műtétet,amely sokak szerint nem végleges megoldás,mert újból előjöhet, ezért félek elmenni nőgyógyászhoz,mert az orvosok többnyire a műtéti megoldásban érdekeltek..
Szeretném kérni a tanácsát,hogy milyen megoldást tudna ajánlani a gyulladás csökkentésére és esetlegesen a végleges megoldásra.

Nagyon köszönöm előre is a válaszát.

Üdvözlettel: Borsószem jelige

Kedves Borsószem jelige!

Külsőleg Sókrémes tampon felhelyezését kell csinálni, amit a Tv-felvételek között ,a honlapon, Hüvelyfolyás címen megtalál (2013.10.21-i adásban meg tud nézni). Belsőleg pedig a Tejből kivont kalciumot kellene szednie, 3x2-es adagban, ehhez még az A+B kapszula is kellene 3x2-es adagban .
Ne számítson arra, hogy 1-2 hét alatt ez rendbe jön,de ha csinálja, akkor el tudja mulasztani.
Vizeletet visszatartani tilos, nyers gyümölcsöt, mézet ennie tilos, ezeket érdemes lenne betartania. Észre fogja venni, hogy puhul a "borsószem", és így fogja a keringés ezt kiüríteni. Bármi megbeszélni valója van, körülbelül egy hónap múlva a rendelőm telefonszámán keressen./ 42 20 666./
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.09.08

Jelige: Testvérkék

Kedves Erzsi!

Segítségét szeretném kérni testvérem illetve saját magam problémájával kapcsolatban. Mindkettőnknél endometriózist diagnosztizáltak, s túl vagyunk egy-egy műtéten is. Keressük ennek mi állhat a hátterében. Talán genetika, helytelen táplálkozási szokás vagy éppen lelki okai vannak?

Várjuk jó tanácsát!

Köszönettel és tisztelettel:
Testvérkék jelige

Kedves Testvérkék jelige!

Mindig táplálkozás az oka az elváltozásoknak. Nem genetika és nem lelki okok.
A táplálkozást nem lehet egyszerűen megváltoztatni, hanem pontosan és felelősen kell beleavatkozni.
Éppen ezért csak akkor érhetünk el eredményt, ha megértik az okokat és az összefüggéseket. Ezt csak a nálam lévő vizsgálat és az utána történő megbeszéléssel tudom garantálni.

Testvére, torok fájása is ezekkel függ össze.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.09.10

Jelige: Körömvirág

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet !

Már elég régóta könyökszárazságom van. Megszüntetéséhez zsíros krémet használok s időnként lereszelem a kemény részt.

Szeretném tudni, hogy ezt a problémámat mi okozza, valamilyen betegség van-e a háttérben vagy egyéb okai lehetnek, mert egyelőre a fent említett kezelés nem hozta meg a várva várt gyógyulást.

Tisztelettel: Körömvirág jelige

Kedves Körömvirág jelige!

A Sókrémet tudom ajánlani, amivel naponta 2-3x érdemes bekenni.
Semmi betegségre nem vezethető vissza, csak annyi, hogy sokat könyököl az ember.
Minden zuhanyozás után érdemes bekenni, mert a víz szárítja ezt a területet.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.09.29

Jelige: Xanax nélkül

Kedves Erzsike.

Tanácsát megfogadtam,elkezdtem szedni szorongásra a Nervoxot.Óvatosságból féllel kezdtem,mert más rendes adagnál gondjaim voltak.

Sajnos mint írtam érzékeny vagyok mindenre,erre is sajnos úgy reagáltam.Evés közbe kaptam be ahogy tanácsolta,úgy éreztem mintha égette volna a számat vagy hasonlót utána meg tompán fájt a fejem.Tanácsot kérnék hogy egyem,mert a xanaxot elszeretném hagyni.

Tisztelettel : Xanax nélkül jelige

Kedves Xanax nélkül jelige!

Csinálja tovább, ezek a tünetek hamarosan elmúlnak, ha gyorsan lenyeli, akkor nem égeti a száját.
A gyomrával, meg nem csinál semmit, annyira kicsi még egy tabletta is, nem hogy egy fél.
Másképp nem fog sikerülni, amit akar. Nyugi!!!!
Ne féljen előre, mert nem biztos, hogy ettől volt az égés, nem kell a szájban tartani, hanem egy korty vízzel rögtön lenyelni.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.11.30

Jelige: Gyomorsav

Kedves Erzsike!

71 éves 60 kg nő vagyok.3 éve helikobakter p. volt nagyon sok antibiotikumot kaptam, reflux diétát tartok, de ősztől nem tudom uralni a gy.savat rosszabb, hogy hányingerem van rossz közérzetem.Szedem a Gyöngy tablettát és a quamatelt, de január végéig kínlódok karácsonykor tetőzik rá se birok nézni az ételre a szagoktól is hányingerem van.
Kérem segítsen! a másik problémám, hogy krónikus hólyaghurutom van.3 éve az urológus 5 féle antibiotikumot adott egymás után azóta se megyek felé.homeopátiás szerekkel teákkal teafaolajjal, tőzegáfonyával kezelem magam kisebb nagyobb sikerrel.Nem kell gyakran vizelnem nem ingerel de szúr ég az egész altestem és mindig sok az e-colli baktérium a vizelet be.Nagyon tiszta vagyok sőt túlzásba is viszem. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel: Gyomorsav jelige

Kedves Gyomorsav jelige!

Sokszor elmondom a Tv-ben is / Echo/, hogy első lépés, hogy a beleket ki kell tisztítani (NormoGast 3x2), most is ezzel kell kezdeni!! A Gyöngy tablettát étkezés előtt 3x3-as adagban kellene szednie.

A krónikus hólyaghurut kifejezetten a táplálkozással függ össze. Tilos ennie nyers gyümölcsöt, de még egy szem szőlőt sem, és ami még veszélyes az a méz. Mivel a hólyaghurut gyulladás , indokolt lenne a Tejkalcium szedése 3x3-as adagban. Alulról mosakodni, csak naponta 1x langyos vízzel szabad, kádba ülni kifejezetten tilos!

Nem tudom milyen a reflux diéta, de ha ír róla, akkor megpróbálok ebben is segítségére lenni.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.11.21

Jelige: Jó emésztés

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet !

Tanácsát szeretném kérni visszatérő egészségügyi problémámra:
2000-ben műtöttek epével (laporoszkópos úton eltávolították az epehólyagomat, mert abban epekövet találtak). A műtétet követően körültekintően kell táplálkoznom, kerülöm a nehezebben emészthető zsíros ételeket stb Kb. 2 hete sajnos olyat ételt fogyasztottam (nyers hal, töpörtyű, hámozatlan paprika) ami után a jobb oldali borda alatt szúró-nyomó fájdalmakat érzek, ami nem akar megszűnni. Az elmúlt 16 évben - a műtét óta - kb. 3-4 ilyen esetem volt, amely szintén hosszú ideig tartott, míg meggyógyultam. Az étvágyam továbbra is nagyon jó, mindig is jó volt.

A legutóbbi hasonló esetnél kb. 3 éve kivizsgált egy belgyógyász szakember, s a gyomortükrözés azt állapította meg, hogy savtúltengésem van, amire rendszeresen gyógyszert szedek. Kérdésem, hogy mire utalnak ezek a tünetek, mi van begyulladva és milyen étkezést, gyógykezelést javasol, mert félek, nehogy elrákosodjon. 2 hete, amióta ez az akut probléma fennáll, igyekszem diétázni, almakompót, főtt krumpli, kétszersült stb. szerepelnek az étrendemben s a kávét is elhagytam.

A jövőben nagyon oda szeretnék figyelni a táplálkozásomra, hogy ne forduljanak elő hasonló esetek.
Magamról annyit, hogy 60 éves vagyok, rendszeresen sportolok, egy kis - kb 5-6 kg - a hasra rakódott túlsúlyom mégis van.

Tisztelettel: Jó emésztés jelige


Kedves Jó emésztés jelige!

Ezek a tűntetek arra utalnak, hogy éppen ideje lenne egy tisztességes béltisztításnak (NormoGast tabletta- 6 hónapig) és arra, hogy az epehólyag kivétele után bizony másképp kellene táplálkoznia , ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem eheti azokat amiket leírt, a nyers hal, ami ecetes volt okozhatta ezt a borda alatti fájdalmat.

Gyulladásban van az emésztőrendszere, ami a gyomrot és a beleket is jelenti.

A táplálkozására csak úgy tud figyelni és hosszútávon jól csinálni, ha pontosan megtudja, hogy mik azok az ételek, amik ezt az állapotot fenntartják, vagy egy idő után újra elő tudják idézni. Ehhez feltétlenül szükség lenne, hogy a nálunk elvégzendő vizsgálat alapján ezt megértse, és el tudjam mondani azokat a buktatókat is, amik ilyenkor adódhatnak. Erről Önnek kell döntenie, de a béltisztításhoz máris hozzáfoghat.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.11.21

Jelige: Gyümölcsszerelem

Kedves Erzsike!

53 éves vagyok.Súlyom 80 kg. Átlagban a súlyom 68 és 70 kg szokott lenni. Folyadékot sem sokat iszok nyáron ,napi két liter víznél többet nem. Nyers gyümölcsöt nagyon szeretem,meg szeretném kérdezni, hogy esetleg párolt vagy főtt formában sem lehet fogyasztani? Ha esetleg nem, akkor hogyan tudom a napi fruktózbevitelemet pótolni?
A vacsorám átlagban az úgy történik, hogy négy és hat között ebéddel együtt.Ebben kérném a segítségét.

Tisztelettel: gyümölcsszerelem jelige

Kedves Gyümölcsszerelem jelige!

A gyümölcsök közül főzve az almát és a meggyet ajánlom. Nem értem , hogy miért kellene fruktózt bevinnie, mivel az egyszerűen gyümölcscukor. A táplálkozásban nem igen szokott szempont lenni és szerintem sem az. Ha 4 és 6 között éhes, akkor rendben van, mert akkor érdemes enni, amikor az ember éhes, ezzel nincs semmi baj. Továbbra is csinálhatja ezt.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.11.02

Jelige: Magaméri

Kedves Erzsébet,

Érdeklődnék, hogy az adásokban emltett új fogyó-bogyó, nagyobb túlsúly esetén is hatásos?
61 éves vagyok, 170 centi, és 115 kiló.
Köszönettel: magaméri jelige

Kedves Magaméri jelige!!

Semmit nem veszít, ha kipróbálja, de számítson arra, hogy rögtön 3x2 kapszulát kell bevennie! Természetesen hogy működik, csak ebben az esetben hosszabb időre kell számítania, ami lehet, hogy bizony akár 1 év is lehet, hogy szednie kell az XL-S-et!!!

Ha már sikerült fogyni, de legalább kevesebb ételt kíván, akkor fogja tudni, hogy működik.
Akár mennyi megy le, az már nyereség az egészségét tekintve!!

Amit viszont feltétlenül be kell tartania, hogy nyers gyümölcsöt és mézet tilos ennie.Biztosabb lenne a siker, ha a Receptkönyvemből készítené az ételét.
Önnek kell döntenie!

Nézze meg a vasárnapi adást, (vagy használja honlapunk TV felvételek menüpontját) mert fogok erről beszélni!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.11.02

Jelige: 70 éves

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet!

Szeretném a tanácsát kérni,a bőröm nagyon viszket, különösen a fejbőröm, és a hátam.A hátamon pókháló szerűen látszódnak az erek,Ha szedek valami allergia gyógyszert akkor,mérséklődik.Magas vérnyomásom is van, és a mályamnál nem alkoholos zsírmáj ...és túlsúly. Viszereim is vannak,és már műtötték is.És epére is műtöttek .Szedhetem-e a fogyi bogyókat. ???

Kedves 70 éves jelige!

Minden esetben lehet szedni az XL-S kapszulát, mert ha sikerül vele a súlyából lefaragni, akkor a belső problémák is mérséklődnek.A viszketésre jót tenne a házi, főzött szappan és a Sókristály Testápoló. Feltétlenül ajánlanám a viszketés miatt a Tejkalcium szedése is. /3x2 kapszula naponta/

Jól működik a fogyó-bogyó, érdemes lenne használni, de Ön döntsön.!!! Nem befolyásolja egyik gyógyszer hatását sem!!!!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.10.31

Jelige: Klara03

Kedves Erzsébet!

59 éves vagyok, közel 3 hónappal ezelőtt kezdődtek az ízületi fájdalmaim, először csak a karomban, azt hittem a sok horgolástól, de később jelentkezett a kezemen, lábamon, kézujjakon, néha elviselhetetlen fájdalommal. Kezelőorvosom Apranoxot javasolt, napi 2db, amíg szedtem kicsit jobb is lett, majd elkezdtem a kurkumát, nem használt, elkezdtem a cápaporcot az sem használt, Apranax nélkül nem múlik a fájdalom. Lehet türelmetlen voltam és tovább kellett volna szednem valamelyiket.
Most rendeltem Öntől Tejkalcium kapszulát és NormoGast tablettát. Már 2 napja szedem, Kérdésem az lenne szedhetem-e együtt a kettőt és milyen arányban, napi hány darabot vehetek be? Magas vérnyomásomra i szedek gyógyszert.
Válaszát előre is köszönöm! jelige: Klara03

Kedves Klara03 jelige!

A Tejkalciumot a NormoGast-tal bátran szedheti együtt. Ugyan a szedési javaslat rajta van mind a kettőn, vagyis a Tejkalciumból 3x2-t, amíg az ízületi fájdalma megvan, majd utána csökkentheti napi 2x2-re. A NormoGastot naponta 3x2-es adagban érdemes szednie.
Ez a kúra , ha akarja, hogy ne jöjjenek elő a tünetek, akkor legalább 3 hónapig kellene, hogy tartson.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.10.31

Jelige: X akta

Kedves Erzsébet!

Sajnos elég kellemetlen dolog ért az utobbi napokban.Vizeletürítés borzasztóan fáj de nem büdös,felfázásra gyanakodnék.
Esetleg tudna nekem ez esetben tanácsot adni mi tévő legyek?
Köszönettel: X akta jelige

Kedves X akta jelige!

A Sókrémet szoktuk a tamponra kenni és az kell felhelyezni. Fél, egy óráig legyen fenn, utána ki kell venni, de naponta többször is lehet alkalmazni.
Ez csak külsőleg segít, de kell mellé szedni Tejkalciumot 2x5 db-ot, amíg fennáll a tünet.Tehát a kellemetlen pisilés. Rendelni: 42 20 666- os számon, ha küldeni kell.
Mintaboltok a honlapon, de vigyázat csak egy bolt van nyitva!!!!
Nyers gyümölcsöt tilos enni, édességet és mézet is tilos.
Remélem megoldódott, vagy ezzel megoldódik a probléma.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.08.05

Jelige: Édesítő

Kedves, Erzsike!

Emésztési nehézségre milyen édesítő szert ajánlana?

Tisztelettel: Édesítő jelige

Kedves Édesítő jelige!

Bármilyen tablettát használhat, hiszen nem sokban térnek el egymástól.Nekem ami bevált az a Süssli.Hamar rájön az édesítő erejére, mert 1 tabletta 1 mokkás cukor édesítő erejével egyenlő.Könnyű sütni is vele, mert sütésálló, vagyis nem keseredik.
Nincs mellék íze, de egy csipet só mindig kell.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.07.05

Jelige: Ágota

Kedves Erzsike néni!

Annyit szeretnék megkérdezni hogy még mindig fogyok most 57 kg vagyok most vagyok az ideális sulyomnál de már nem szeretnék fogyni .hogy csináljam hogy már ne fogyjak szedem a bogyókat rendszeresen este 4 béltisztítót szedek csökkentsem le tessék már nekem
szíves leni írni hogy mit csináljak?

Köszönöm szépen a választ!
Tisztelettel: Ágota jelige

Kedves Ágota jelige!

Remélem eszik rendesen és eleget??? Az ideális súly elérése után már nem igen szoktak többet fogyni, de 1-2 kg még lehet, de utána vissza hízzák.
Ezen ne aggódjon, de a NormoGastból lehet csökkenteni, esetleg estleg 2 db-ra.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.06.28

Jelige: IBS

Tisztelt Erzsike!

Segítségét szeretném kérni!

40 éves 3 gyermekes anyuka vagyok. Ha megengedi, először leírom az aktuális problémámat, majd az előzményeket, megélt helyzeteket, röviden. Végül feltennék néhány kérdést.

Hétfőn reggel - ma péntek van - arra ébredtem, hogy a hasam úgy fel van puffadva, mintha 4-5 hónapos terhes lennék. (Furcsa mód, úgy is éreztem, mintha tényleg terhes lennék; a méhem egész el volt nehezedve. De ez kizárt, el vagyok kötve). Égett az egész béltraktus, és mintha lázam lett volna, úgy éreztem.
A gyógyszerész a Protektin IBS nevű prebiotikumot ajánlotta szedni, a normál bélflóra visszaállításához. Azóta napi 2* 1 adagolásban szedem.
A másik nagyon fájdalmas és kellemetlen tünet, hogy MINDEN REGGEL, ARRA ÉBREDEK, hogy beszakad a hátam. Ez a fájdalom hetekig az ágyéki részen, hónapokig a közép hátamban, mostanság a lapockáim alatti vonalban, inkább a gerincem mentén, bal oldalon jelentkezik, de úgy, hogy az ágyból 10-15 percig nem tudok kikecmeregni.
(Az ágymatracunkat kicseréltük, a Férjem szerint kényelmes. Én nem tudom, mert szenvedek ezen is...)

Mi történt az elmúlt kb. 10 évben?
Született 3 fiúnk, császárral mindhárom, nagyon sokat stresszelek, sokat szorongok, rágódom. Nem barátnőzöm, nem "csetelgetek", nem nagyon beszélgetek szomszédokkal sem - lévén falu végén (Valkón) élünk, idősek, vagy aktív dolgozók a szomszédok. Én pedig Gyed-en vagyok a legkisebb Csemeténkkel. (Miután a 2. és 3. gyermek közt két év a korkülönbség, ezért zsinórban 4 és fél éve vagyok itthon). Teszem a mindennapi anyai feladataimat, nem mondom, jól "megpakolom" a napjaimat. Tehát kissé beszűkült az életterületem.
Huszon-éve nem mozgom úgy, hogy attól izzadjak meg, attól fáradjak el.
Volt egy rossz szokásom; éhgyomorra elég volt reggeli helyett 1-2 tejjel felhigított fekete kávé, cukorral. Ezzel nap mint nap kibírtam az ebédig.
Aztán, egy idő után már ebédelni sem mindig ebédeltem. Egy darabig el sem tudtam volna képzelni az életem meleg ebéd nélkül, de mára már ez is egészen megváltozott. Én vagyok a gyerekek konyhamalaca, ezáltal összevisszaság van odabenn.

Mindig is voltak bőrproblémáim. Olyan a bőröm, mintha még mindig a kamasz éveimet élném; itt-ott egy-egy pattanás jelenik meg, leginkább a nyaki és állkapcsi tájékon.
Egy pati elmúlik, 2 másik megjelenik. Nincs különösebb befolyással rá a menst.-ós ciklus, ami inkább 30-31 napos, és mostanában -kb 6-7 hónapja - maga a vérzés sokáig, 10-15 napig is elhúzódik. Van, hogy kávézaccosan indul, nem azzal a jellegzetes fáradt vér/barnás folyással. (Nem tudom, hogy a menst.-ra kihathatnak-e a bélproblémák). Dec.-ben voltam rákszűrésen, nega

Kedves IBS jelige!

A mostani állapotán tanácsokkal nem igen tudok érdemben változtatni, ezért azt tanácsolom, hogy szakítson időt arra, hogy eljön a Rendelőmbe.
Nem kell megijednie, nincs nagy baj, csak az összefüggéseket kell, hogy megismerje, amit a nálam elvégzett vizsgálat alapján meg fog érteni. Nincs semmiféle IBS, csak a szervezete a három szüléssel kissé legyengült és a táplálkozása következtében nem igen tud magához térni, ezért vannak a tünetei.
A puffadása egyértelműen a nem megfelelő táplálkozásra mutat.Nálam megtanulja és rendbe teszi magát, amiben végig segíteni fogok.

Nem kell több vizet inni, mint amennyire szomjas.
Nem a kávéval van a baj, hanem a cukor és a tejjel.
Nyers gyümölcsöt egyáltalán ne egyen, csak kompótot, de cukor nélkül.
Bár ezek csak részletek, de legalább addig is tud erre figyelni.
A probiotikumból legalább 3x1 kell étkezés előtt, de az sem baj, ha 3x2 szedne.

A Rendelőm telefonján kell bejelentkezni napközben:42 20 666 vagy a 42 20 667.
A veresi boltom megszűnt, csak Pesten vannak boltjaim.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.06.27

Jelige: Fáradtság

Kedves Molnárné Bíró Erzsébet!

Újabb problémámmal kapcsolatban kérdeznék Öntől. Nagyon fáradt vagyok, annak ellenére, hogy sokat alszom. (fáradtan ébredek reggelente) Mit lehetne ez ellen tenni? Mit lehet enni?
Már több doboz méregtelenítő tablettát és a Ferromol tablettát is kipróbáltam.

Előre is köszönöm válaszait!
Üdvözlettel: Fáradtság jelige

Kedves Fáradtság jelige!

Ha a szervezet le van merülve, bizony akkor kell jól táplálkozni és jó bogyókat választani. A béltisztítás sokkal több időt vesz igénybe, nem kampányokat, hanem folyamatosságot igényel.Csak azt tudom tanácsolni, hogy a béltisztításra újra szüksége van és válassza hozzá az Alga-max kapszulát, de a vasat is szedje tovább.

Remélem 1-2 nap után érezni fogja a változást.Ha így nem megy, akkor csak az lesz, hogy el kell jönnie a Rendelőmbe és a vizsgálatunk után meg kell értenie a szervezete jelzéseit, a tünetei alapján, mert akkor az étkezésére is figyelni kell.Nálam meg tudja tanulni, hogy hogyan kell.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.06.27

Jelige: Egneszke

Kedves Molnárné Biró Erzsébet!

Végső elkeseredésemben írok Önnek. Sajnos nagyon sok orvosnál jártam a problémámmal, de megoldást senki nem tudott adni. 35 éves nő vagyok, több, mint egy éve kijöttek az arcomon piros pici pontok, konkrétan a homlokom közepén, ahol a szemöldök összeér. Azóta az arcomon, az arccsontomon is van, a homlokomon pedig sokasodott. Nem pattanás, mert nem fakad ki, de olyan sűrű, hogy teljesen összefügg. Hozzáteszem soha nem volt problémás a bőröm, kreol vagyok, pattanásom sem volt szinte soha.

Szóval egyszer csak ezek megjelentek az arcomon, és elkezdtem a többi testi jelre is figyelni. Hullik a hajam, alvászavarom van, sokszor indokolatlanul ideges vagyok, fáj a bokaizületem, puffad a hasam. Voltam 2 bőrgyógyásznál, háziorvosnál, a gasztroenteorológián, stb. A kórházban levett vérből az derült ki, hogy a májfunkcióm nem jó, nem tudják, miért. Nemrég csináltattam egy étel-intolerancia vizsgálatot, ahol kijött, hogy a kukoricát, sörélesztőt nem bírja a szervezetem, határértéken van a búza, a tehéntej, a kóladió. Kb. 2 hete nem eszem kukoricás és sörélesztős dolgokat, az arcomról mégsem múlik a tünet.
Kérem, segítsen nekem, 35 évesen nem akarok megcsúnyulni, az állapotom viszont egyre rosszabb. Mit tehetnék, hogy meggyógyuljak? Előre is nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Egneszke jelige

Kedves Egneszke jelige!

Az első tennivaló az, hogy kereskedelmi fogkrémet nem szabadna használnia, és rágóznia is tilos. Térjen át a mi Fogkrémünk használatára.

Tudnia kell, hogy a drága arckrémek antibiotikumot tartalmaznak, jó lenne ha nem használna ilyet. A hajhullása az immunrendszere gyengébb állapotára utal, ezért a Napi vitamin pótlás nevű doboz szedését feltétlenül javaslom, de hozzá kell pótolnia még a Tejkalcium kapszulából is. A Tejkalciumból 2x2 kell naponta . A haspuffadásra használjuk a Gyöngy tablettát, amit étkezés előtt kell bevennie 3x2-t, legyen nyugodt, ez nem gyógyszer. A megállapított táplálékokra való érzékenysége, csak egy része a problémának, mivel ezeket a tüneteket a megszaporodott élesztőgombák okozzák.
Eléggé összetett, de megoldható probléma.

A májfunkciója azért nem jó , mert nem eszik elég állati zsírt, ugyanis a máj egyik funkciója , hogy epesavat termel, de ha nem eszi a zsírt, akkor az epesav termelés csökken.
A nálunk kapható Arckrém ha szeretne arckrémet használni, bőven elég lesz az arc ápolására. Ezek mellett azonban elengedhetetlen , hogy neki fogjon a béltisztításnak ( NormoGast tablettával).
Ha ezzel megoldódnak a bajai, akkor szerencséje van, ha nem akkor előbb - utóbb fel kell, hogy keresse a Rendelőmet.
Nem kell így maradnia , ne keseredjen el!

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.05.21

Jelige: Marika néni

Kedves Erzsike!

Édesanyám 89 éves és sajnos a székrekedés szinte napi probléma. Beszereztem már Normogasztot és A+B kapszulát is Normogasztból volt olyan, hogy reggel és délben is adtam be 5-5 darabot valamint reggel 3 A+B kapszulát és mégsem lett széklet. Idős ember lévén sajnos nem mindig veszi be a bogyót ezért próbálom úgy hogy amikor elfogadja 3 A+ B is adok neki. Korábban még jobban tudott mozogni valahogy jobban működtek a bogyók. Mangalica zsiros kenyeret is adok neki. Mostanában sajnos egyre többször fordul elő, hogy kénytelen vagyok szenna teát adni éhgyomorra és akkor lesz eredmény. Erzsikének mi a véleménye a Tamarin lekvárról az lehet hogy segítene?

Kérem szépen szíves válaszát.

Köszönettel: Marika néni jelige

Kedves Marika néni jelige!

Ha a szenna tea bevált, akkor nyugodtan maradhat annál. Lehetne 3x3 NormoGastot adni és 3x2 A+B-vel próbálkozni. Ezt legalább egy hétig folyamatosan.Szokott segíteni....Jó lenne, ha egy kis vajas kenyeret is kapna és felváltva minél többféle zsiradékkal.
Természetesen ha mozog, akkor sokkal jobban működnek a kiválasztó szervek is.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.05.20

Jelige: Éva

Kedves Erzsike!

2015 őszén eltávolították a méhemet és idén január február hónapban 28 sugárkezelést kaptam Kezdeti stádiumban volt a dolog, de annyira agresszív típus volt, hogy szükség volt a sugárkezelésre az orvos szerint. Kérdezni szeretném Erzsikét, hogy étrend tekintetében mire figyeljek oda. Azt hallottam, hogy a cukrot mellőzni kell. Egyáltalán semmilyen érdesítő szerrel készült terméket nem lehetne fogyasztani?

Kérném szépen pár mondatban tessék szíves nekem segíteni, hogy mire ügyeljek.

Köszönettel és üdvözlettel: Éva jelige

Kedves Éva jelige!

A legjobb lenne, ha a Receptkönyvemből étkezne.Abban minden le van írva és érdemes betartani.
Ha pontos akar lenni az étkezésben, akkor a vizsgálatunk adna pontos táplálkozási támpontot.
Igen a cukrot nem szabad használni, de édeske tablettát nyugodtan használhat. A nyers gyümölcs viszont tilos!!!!

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.05.20

Jelige: Párom alig várja

Kedves Erzsike!

Először is köszönöm hogy tetszett válaszolni.
Még annyit szeretnék megírni, hogy voltam az urológián és most már vese tágulatot diagnosztizáltak a vese refluxot sem a vesecsatorna szűkületet nem mondták .Szeretném ha megtetszene írni hogy ez mitől lehet?

Novemberbe kel visszamenni kontrollra meg a vért ellenőrzik Annyit szeretnék még hogy már 60 kilogramm vagyok még mindig fogok fogyni ? A páromat is elfogom vinni ő is alig várja hogy ki legyen merve az állapota mert látja hogy menyit javultam .

Elnézést kérek a múltkori levélírásnál mert sokat helytelenül írtam le most tanultam meg írni.
További jó munkát és sok egészséget kívánok!


Tiszteletel :Párom alig várja jelige

Kedves Párom alig várja jelige!

Annak higgyen, amit érez, ha csak novemberben kell visszamenni, akkor gondolhatja, hogy nem kell ezzel foglalkozni.Nincs semmi baj,....
Egyen bőségesen, ne éhezzen, a többit bízza a szervezetére, ha még fogy, akkor majd vissza fogja hízni, ha kell.Ha a szervezete úgy dönt, hogy nem kell, akkor nem fog.
Ezt nem lehet megjósolni.Örüljön, hogy jobban érzi magát és csinálja tovább, amit kell.
Férjét is szívesen várjuk, ha úgy dönt.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.04.10

Jelige: Vastagbél

T. Molnárné Bíró Erzsébet !

Férjemnek kb . 2 éve vissza-visszatérő vastagbélgyulladása van.
Időnként a széklete is véres szokott lenni,nem friss vér.
Most 3 hónapja antibiotikum kúrát is kap / Nervia/ ,de nem akar a széklete kitisztulni.
neki rendszerint szorulása van és görcsös hasi fájdalma.
Régebben sok polipot szedtek le a vastagbeléről.
Ő egy eléggé elhízott 61 éves férfi.


Tisztelettel : vastagbél jelige

Kedves Vastagbél jelige!

A vastagbélgyulladásnak nagy nagy ellensége az antibiotikum, ugyanis nem fog vele változni.
Feltétlenül ajánlom a béltisztítót (NormoGast tabletta) számára,de mellé elengedhetetlen , hogy az A+B kapszulát is szedje (probiotikum). Pár hónapot rá kell szánni, mert nem megy gyorsan, hiszen közben is eszünk.

Hízására való tekintettel , illetve túlsúlya miatt nagyon jót tenne ha a Lucerna tablettából 3x3 bogyót szedne , mert ezzel nagyon enyhe vízhajtást érhetünk el, ami a testsúlya csökkenését nagyban befolyásolná, csökkentené. A hasi görcsökre esetenként jó szolgálatot tenne a Gyöngy tabletta, melyből egyszerre akár 5 tablettát is bevehet.

Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.04.08

Jelige: Rózsa

Tisztelt Erzsébet !

Egészségügyi problémámmal kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni . 50 éves nő vagyok régóta myoma problémám van . 3 gyermeket szültem s a szülések óta spirállal védekezem (25 éve ) kb. 10 éve orvosom a Myrena nevű hormonális spirált ajánlotta , mondván , h. a hormonok majd akadályozzák a myómák növekedését . Ez egy ideig így is volt , de az utóbbi időben növekedésnek indultak , s folyton elhúzódó vérzésem volt ( gyakorlatilag folyamatosan véreztem ) emiatt orvosom az Esmya nevű tablettát ajánlotta .Ez visszaszorította a myómák növekedését , viszont orvosom szerint nagyon myomás a méhem , és nagyobb , mint ebben a korban szokásos , a méhfal viszont el van vékonyodva . Most nem tudom mi tévő legyek , elkezdjem-e az újabb Esmya-kúrát (3hónap ) vagy sem , vagy egyezzek bele a méheltávolításba . Nem tudna esetleg valami mást ajánlani ? A másik problémám a stresszes evés , és általa kialakult túlsúly . Többen ajánlották már az Ön által forgalmazott termékeket , tudna esetleg valamit ajánlani a problémáimra ? A myoma problémáról nagyon szeretném tudni a véleményét . Köszönöm , ha megtisztel válaszával.

Üdvözlettel :" Rózsa"

Kedves Rózsa jelige!

Kezdjük a túlsúllyal. Ha a test tömege növekszik, miért ne növekedne a testben bármi??? Ugye erre nem gondolt?!Ha sikerül a súlyát normalizálni, biztos vagyok benne, hogy a miómákkal is kevesebb baja lesz. Ehhez ajánlom több hónapos szedésre a FormaBontó tablettákat.Pontosan szedje és egy hónap alatt is látni fogja, hogy kezd minden változni. Ezt addig lehet szedni, amíg a súlyával nem lesz megelégedve...tehát hónapokig. A stresszre használjuk Nervox tablettát, ami csak növényekből áll, lehet, hogy 1-2 hónap alatt megnyugszik és másképp látja a dolgokat.
A hormon szedése felboríthatja a szervezet működését és soha nem jár mellékhatás nélkül.
Ha nem fáj semmije, akkor nem ajánlom a műtétet. Nem életmentésről van szó, csak egy elváltozásról.
A másik, hogy minden nap tudja használni a Sókrémes tamponos kezelést.A honlapunkon megtalálja ennek használatát a Tv felvételek között.A címe:hüvelyfolyás.Minden nap fel kell tenni és csak 1-2 óráig legyen a hüvelyben naponta. Sok miómát tett már rendbe. Nem veszít semmit, ha ezeket megcsinálja, csak rendbe jön esetleg.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.02.24

Jelige: Szülés után

Kedves Molnárné Bíró Erzsébet!

Én egy 26 éves anyuka vagyok,körülbelül 4 évvel ezelőtt már írtam Önnek és akkor megfogadtam a tanácsát, megrendeltem a Formabontó tablettát, és sikerült is 15 kgtól megszabadulnom. Tartottam a súlyomat, egészen a terhességemig. Veszélyeztetett terhes voltam, ezért szinte végig feküdtem az egész terhességemet, ennek eredményeképpen 20 kg-ot szedtem fel.
A terhességem végére megemelkedett a vérnyomásom és nagyon vizes is voltam, így császármetszést hajtottak végre rajtam.(2014. dec.28) Kisfiamat 1 évig szoptattam. A szoptatás alatt nem vizesedtem annyira, viszont mióta nem szoptatok 4-5 kg-ot szedtem fel, és a lábam is vizesedik. A vérnyomásom a szülés után normalizálódott. 8 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést, de ezt orvossággal szinten tudom tartani, és most is jó volt az eredményem, így úgy gondolom, hogy nem emiatt lehet.

Szeretném kérdezni kedves Erzsike, hogy rendelhetek e én magamnak újra olyan formabontó tablettát, vagy mit tetszik nekem javasolni, hogy a vizesedés is elmúljon és lemenjen rólam ez a fránya 13-14 kg.

Elnézését kérem hosszú levelemért és várom mielőbbi megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel, Szülés után jelige

Kedves Szülés után jelige!

Rendeljen nyugodtan a FormaBontóból és kapja vissza régi formáját, hiszen már egyszer sikerrel járt. Van benne Lucerna is, az szépen erőszak nélkül hajtja a vizet is.Tudja ezt akár meddig szedheti, addig feltétlen, amíg el nem éri a megfelelő súlyát!!! Hiszen a többlet súly a víz.
Gratulálok a babához, legyen sok örömük benne és legyen egészséges.

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.02.16

Jelige: Asperger kór

T.Cím !

Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy a NormoGast készítményüket lehet-e adni gyermekeknek, ha igen hány éves kortól és milyen adagolásban.Ezt a tablettát már többször vásároltam Önöknél magamnak és más felnőttek részére. A tablettát nem hashajtónak, hanem béltisztítás céljára adnánk. Kisunokám Asperger kóros.Az ilyen típusú betegségek oka a bélben keresendő ,mely szerint a helytelen táplálkozás miatt a bélben lerakódások keletkeznek. Ez egy prof.-i vizsgálat szerint van így.
A kérdés, hogy legalább ezt a kiváltó okot meg tudnánk-e szüntetni ezen módon.A kislány 5 1/2 éves.

Mielőbbi válaszukat várom.
T. Asperger kór jelige

Kedves Asperger kór jelige!

Ilyen korú gyermeknek nem szoktunk ebből a bogyóból adni. A gyerekeknél az A+B kapszulával érjük el, ezt a hatást és még azt is el tudjuk érni, hogy jobb legyen a táplálék feldolgozása és visszatelepítünk jelentős mennyiségű bélbarát baktériumot./ probioti-
kum/ A szedési javaslatom viszont 3x2 db étkezés előtt.A kúra elején valószínű, hogy lesz hasmenése, de tudniuk kell, hogy csak az jön ki, aminek már régen ki kellett volna jönnie. Tovább kell szednie a kislánynak, nem kell megijedni. Ez lassan el fog múlni. Legalább 3 hónapot érdemes végig csinálni!!!
Remélem minden rendben fog menni!

Amennyiben lesz még szükségük a segítségemre, ennek a levélnek a folytatásaként tessenek írni. A Rendelőm telefonszáma: 06 1 42 20 666 vagy 42 20 667.Itt meg is tudják rendelni, ha küldeni kell.Pesten pedig 4 Mintaboltom van, ahol meg lehet vásárolni. A boltok címe a honlapon található.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.02.09

Jelige: 14 hónapos nem eszik

Drága Erzsike!

Segítségét szeretném kérni egy 14hónapos kislány táplálásában. Ő az öcsém kislánya, és az orvosok nagy huza-vona után refluxot állapítottak meg nála (ultrahang készült). Többször látta már gasztroenterológus. Mindig nagyon rossz evő volt, már a kórházból kijövetel óta. Egy éves koráig szopott,most sok mindennel próbálkoznak a szülők, nem sok sikerrel.Tejes ételeket, banánt, krémtúrót, pudingot szivesen eszi (pont ezt nem kellene én ezt tanácsoltam).Most az orvos is a tej elhagyását javasolta, de szinte semmit nem mondanak csak az anyuka rosszul eteti a gyereket.Erzsike szerint mit lehetne tenni? A kislány már megy, kezd beszélgetni is. Minden jobban érdekli az evésnél.
Köszönettel várom segítő válaszát.
Üdvözlettel:
14 hónapos nem eszik jelige

Kedves 14 hónapos nem eszik jelige!

Sürgősen vegyenek az A+B kapszulából és naponta 3x2 kapszulát adjanak a királylánynak, étkezés előtt. Mivel ilyen rosszúl eszik a csontozat és fogazat miatt kellene neki még a Tejkalcium naponta 2x1. Semmiféle gyógyszert ne adjanak neki.

Jó lenne, ha az általa kedvelt kajákból minél kevesebbet enne, de a banán tilos!!!!!
Főzzenek neki durum kifőtt tésztát---grízzel vagy csupaszon, vagy Janga kefírrel öntsék le.Azt meg fogja enni. Nem kell erőltetni az evést, nem fog éhen halni, akkor sem, ha egy napig semmit nem eszik.Csak igyon, de csak vizet.

Az A+B kapszula szedésétől hasmenése lesz, ami nagyon jó jel, tessék tovább adni neki a kapszulákat!!/szét lehet szedni, de el is ropogtathatja/ Ha a 3x2 kapszulát már legalább egy hétig kapta, akkor lehet 3x1-re csökkenteni a napi adagot, ezt legalább 3 hónapig szedje. Azt egyen, amit a felnőttek, nem kell külön cirkuszt csinálni.Ültessék az asztalhoz, ha ők is esznek.
Kérem írja meg, hogy mi változik e közben?

Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.02.02

Jelige: Várandós

Tisztelt Molnárné Bíró Erzsébet!

Szeretném a tanácsát kikérni:
A kismenyem 25 éves, s 11 hetes várandós kismama. Ez lesz az első baba. A terhesség elejétől hányása van naponta többször is, az étvágya lecsökkent, sápadt. Az orvosok válasza: ilyenkor így szokott lenni.
Hogyan lehetne segíteni? Milyen étkezés javasolt, s milyen vitaminokat, ásványi anyagokat szedhet most és a következő hónapokban? Úgy tudja, hogy algát ilyenkor nem szabad.
Repülőre ülhet-e várandósan, s majd később a pici babával? A férje külföldön dolgozik.

Tisztelettel:
Várandós jeligére

Kedves Várandós jelige!

Azt azért írja meg, hogy milyen messze van ez a külföld, Amerika vagy Európa???
A hányására azért javaslom, hogy vágjon ketté egy citromot és annak a vágott felét kell nyalogatni, amíg el nem múlik a hányinger. Inkább többször egyen kevesebbet, mert a méh növekedése folytán a gyomrot is nyomja és ettől lehet a továbbiakban hányingere. Nyers gyümölcsöt csak nagyon keveset egyen, inkább almakompótot!!!!
A terhesség egy áldott állapot és nem kellene " így szokott lenni"-vel elintézni, mert azt gondolom, hogy a hányinger nem annyira áldott érzés, annak aki naponta küzd vele!!!
A többi kérdésére az Ön levele után fogok válaszolni.
Tisztelettel: Bíró Erzsi

2016.01.26.

Jelige: Levike

Tisztelt Erzsike!

9 hónapos kisfiú unokánkon piros foltok jelentek meg, ami viszketéssel is jár.
Időnként enyhül, majd pár nap múlva felerősödik. Anyukája tojás és tej diétán van, mert még szopik a kicsi. Ez mit sem változtatott. A gyerek orvos szerint atopiás dermatitisz a diagnózis.
Ön szerint mi okozhatja és mit javasol?

Üdvözlettel:
Levike jeligére

Kedves Levike jelige!

Nem kell megijedni, mert könnyen lehet ezen segíteni.A diagnózis mellett, talán javítani is kell a helyzeten, mert ha ez elterjed, akkor egész testre is kihathat /láttam már ilyet is!!/ és szteroid lesz a vége.Ugye ezt nem szeretnénk.??!!
Belülről jön, működik a kisfiú emésztőrendszere, csak egy kis segítségre lesz szükség, ami még direkt jót is fog tenni neki. Az A+B kapszulából kellene neki adni 3x1 kapszulát étkezés előtt, amit ki lehet bontani és a szájába kell szórni.Vagy egy kanálka /nem forró/ ételbe bele lehet szórni.Sok gyerek kapszulástól elropogtatja.
Amikor ezt elkezdik számítani kell, hogy sok lesz a széklete, de még 1-2 napig hasmenése is lehet.Nem baj, sok széklet fog kijönni. Viszont a hasmenés után már látható, hogy a piros foltok kezdenek lassan eltűnni és aztán el is fog múlni. Érdemes legalább 2 hónapig ezt csinálni, a fiúka nem fog ellene lenni, szeretik a gyerekek. Szívesen ajánlanám neki még a Tejkalciumot is, napi2x1 kapszulával, könnyebben fogzik és jól fejlődik a csontozata is.
Kívülről a Testápolónk segítene, hogy ne viszkessen, más ápolót nem ajánlok rákenni!!!
Kérem írják meg, hogy hogy haladnak és bármilyen kérésük van szívesen segítek.
Tisztelettel:Bíró Erzsi

2016.01.26

Jelige: 13 éve hányinger

Jó estét Erzsike.

Miért nem jó az édesség?A házi készítésű sütemények sem jók?A sós ropik és ezeknek a rokonaik sem jók?Mijen mellékhatásai lesznek az édességeknek?Ez is okozhat hányingert?Sajnos nagyon édes szájúak vagyunk de ez nem látszik rajtam mert 50 kg vagyok 2 gyerek szülése után is.Nagyon nehéz lesz megállni, hogy ne egyek édességet.Az ételek közül mindent meg lehet enni?Mennyi idő kell ahhoz hogy teljesen meggyógyuljak a hányingeres tünetekből ?ami tudott hogy 13 éve megvan.Vagy egy életen át elfog kísérni? Köszönöm válaszát .
13 éve hányinger jelige

Kedves 13 éve hányinger jelige!

Annyi kérdése van, hogy ezek összefüggését levélben lehetetlen megmagyarázni.
Minden mindennel összefügg, ezért a nálam lévő vizsgálat a lapján és a lelete alapján lehetne ezt megértenie. Ehhez be kell jelentkezni és egy délelőtt alatt tudom ezeket megvilágítani, elmagyarázni és akkor már jól fog tudni tájékozódni.
Ezt másképp sose tudja meg, mert nem erről szólnak az esetleges orvosi leletei és az általános jó tanácsok sem, amiket a médiában hallani lehet.
Tisztelettel:Biró Erzsi

2016.01.26