A felsorolt hozzávalókat egy tálban szárazon összekeverjük, majd az olajat és a vízet a legvégén hozzáadjuk. Érdemes a vízben feloldani a sót.
Kidolgozást nem igényel a tészta.
Lisztes kézzel a masszából 4 db cipót készítünk, kiolajozott tepsibe helyezzük és sütés előtt a cipók felszínét késsel megvagdossuk. Aki szereti,a kenyér tetejét megszórhatja szezámmaggal és lenmag keverékével ( lásd a fotón), de egyéb magok is használhatók. Legmagasabb hőfokon ( 250 fokon ) előre bemelegítjük a sütőt, majd addig sütjük ezen a hőmérsékleten, amíg felmagasodik. Ezután levesszük a hőfokot a felére és így készre sütjük. (kb.15+30 perc)
Ha kisült, még melegen, vizes kenőtollal a tetejét megkenjük, konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kihűlni és így a héja is szépen visszapuhul.
Eltarthatósága: konyharuhába tekerve 3-4 nap. ( Mélyhűtőben hosszabb ideig is tárolhatjuk.)