Tel.: +36 1 4220 667

"Mindaz, amit Önök egyénileg tesznek az egészségükért, többet fog érni az egészség fentartásában, mint a világ összes egészségügyi ellátása."
Dr. H. Mahler az Egészségügyi Világszervezet volt főigazgatója

efarm-ételek

Média megjelenések

Ne Legyen Áldozat


PR BOOM magazin


A Gong csapata osztotta az ebédet a Wojtyla lakóinak

Gong Rádió ügyvezető igazgatója Tőzsér Judit és családja, Dr. Erdélyi Zsuzsanna a kecskeméti kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezető főorvosa illetve Molnárné Bíró Erzsébet, az Egészségfarm Kft. ügyvezető igazgatója vendégelte meg december 17-én a Wojtyla Ház lakóit. Zúzapörköltet, házi zserbót és gyümölcsöt szolgáltak fel a rászorulóknak. A Gong Fm ezen felül a déli kívánságműsort élőben a központból sugározta.

http://gong.hu/index.php?r=31&c=233920#/pics/cikkek/31/


MTI - Összehangolt támadás a candida albicans ellen

Megjelent az első átfogó, a betegség és a terápia minden vetületére kiterjedő munka a candidiázis nevű, rendkívül elterjedt betegségről, amelynek okozója a közönséges élesztőgomba túltengése a beteg szervezetben. Az új kötet nem csak hiányt pótol a magyar természetgyógyászati szakirodalomban, hanem számos tévhittel is leszámol. Molnárné Bíró Erzsébet Időzített gomba (2006) című kötetének fóti bemutatóján Incze Zsuzsa tévés újságíró bevezetőjében elmondta, hogy a természetgyógyász szerző, aki sokáig újságíró volt, 12 éve kutatja a candida albicans, e különös, jótékony hatású, de hatalmas pusztításra is képes mikroszkopikus lény tulajdonságait.

Több tízezer candidás emberrel találkozott és velük szorosan együttműködve alakította ki az ismertetett terápiás módszereket és praktikákat a betegség felismerésétől az utógondozásig. Prof. Dr. Szakály Sándor élelmiszerkutató egyetemi tanár a betegség hátteréről elmondta, hogy tipikus civilizációs betegségről van szó, amely az elmúlt fél évszázad terméke. Két trend – az antibiotikumok elterjedésének, illetve a mesterséges élelmiszer-alapanyagok iparszerű termelésének – hatásaira hívta fel a figyelmet, hiszen a candidiázis döntően az antibiotikum-terápia mellékhatásaként alakul ki, de nem lebecsülendő a vegyszerezett élelmiszerek káros hatása sem.

A candida albicans jelenléte az emberi szervezetben természetes és igen hasznos, túltengése azonban súlyos betegséghez vezet, amelyet gyakran nem is ismernek fel és amelyet a modern nyugati orvostudomány nem is vesz komolyan. Így került a candida a természetgyógyászat figyelmének középpontjába, és ma már kiforrott, nemzetközileg elfogadott kezelési és megelőzési technikákat ismer a szakma. Ebben a könyvben első ízben foglalja össze a vonatkozó ismereteket a magyar természetgyógyász, és saját eredményeket, esettanulmányokat és részletesen kidolgozott terápiát is ismertet.

A könnyed stílusban írt, számos fotóval illusztrált mű – amelyet regényként is lehet olvasni – legfőbb érdeme, hogy egészen új szemléletet sugároz, amelynek lényege a személyre szabott terápia, és az érintett egyéni felelősségvállalásán alapuló, aktív közreműködést követelő életmódreform.

RTL klub - Növényi inulin

Az RTL Klub Fókusz magazinjának szeptember 28. adásában "Növényi Inulin" című adásrész (Az RTL Klub 2005. 09. 28. Fókusz c. műsorában elhangzott riport rövidített szövege)

 

 

Növényi Inulin: - Megmentette férje életét

Olyan módszeren törte a fejét az őrbottyáni asszony, amelynek köze van a kaporhoz. Ókori papírokból ugyanis kiderült, hogy ez a növény segíthet a cukorproblémákon. Főzött, majd tabletta alakúra préselte a lényeget. Nem csodaszer, nem is lehet kapni, csupán házi használatra készült.

Molnár Ernő élete fél évvel ezelőtt megváltozott. Egy rutinvizsgálat során egy komoly betegséget állapítottak meg nála. Kiderült, hogy cukorbeteg és állandó gyógyszerezésre van szüksége. Felesége azonban természetgyógyász, és meglehetősen gyógyszerellenes. Amikor fény derült a problémára, elkezdett kísérletezni.

„Az ő vegyi konyháján, boszorkánykonyháján előállított nekem egy olyan tablettát, összesűrített vitamint, és elkezdtük” – mondta Molnár Ernő.


Az asszony kezdetben nem tudott mindent a betegségről. Könyvtárakban kutatott, és rengeteget olvasott ahhoz, hogy valamilyen nyomon elinduljon. Megtudta például, hogy a kaprot már az ókorban is használták a cukorbetegség tüneteinek enyhítésére, persze akkor még nem is tudták, hogy mi az. Sok-sok próbálkozás után végül 3 porrá zúzott növényi anyagból összeállt a házi csodaszer, amit Erzsébet Növényi Inulin-nak nevezett el.

„Az alkotóelemeket összekeverjük, lesz belőle egy világos-zöldes helyes kis porocska” – mondta Molnárné Bíró Erzsébet.

Molnár úr állapota egyre csak romlott. Az asszony azonban a keveréket tablettává sajtolta, és minden étkezés előtt beadta a férjének.

„A végén már 18-20 körül voltak a cukorfokok, és már komolyan oda kellett figyelni. 1-2 hónap elteltével gyönyörűen lement a cukor 5-6-os fokra. Már csodálkozni kezdtem, hogy nem cukrot kellene-e szednem, hogy visszaálljon a normális rend” – mondta Molnár Ernő.

Mivel a házi készítmény bevált, Ernő soha nem szedett más gyógyszert. Eredményei mégis rendben vannak, immár negyedik hónapja.

„Az az érdekes, hogy az ismerősök körében nem maradt titokban és a hozzánk közelállóknak adtam. Gyógynövény – gondoltam – bajuk nem lehet. Ha a férjemnél sikerült, hátha másoknak is tudunk segíteni!” mondta Bíró Erzsébet.

Ernő után a család 20-30 ismerőse, és azok rokonai is kipróbálták az egyedi növénykombinációt. Persze nem volt mindenki olyan vakmerő, mint Molnárék. Mária nem hagyta el az inzulint, csak rásegített Erzsi bogyójával.

„Szedtem a Növényi Inulint is, meg az inzulint is adtam. És előfordult, hogy délben be sem kellett adnom magamnak. Olyan jók lettek az eredmények, hogy 4,1, meg ilyenek” mesélte Sávoly Lajosné Mária.

Molnár úr tehát feleségének köszönheti, hogy megmenekült az állandó injekciózástól. Ma már újra megeheti az édességet, igaz, hozzá kellett szokni, hogy előtte bevegyen egy fircsa, kapor ízű bogyót, amit mindig a felesége tesz ki elé.

 


Tisztelt látogatónk!
A műsor címében és az RTL Klub Online anyagaiban is, többször -hibásan- "Növényi Inzulin" néven ismertetik a növényi inulint tartalmazó készítményt. Az inulin szó nem szójáték és nem is marketingfogás, hanem a növény által termelt anyag pontos neve. (Inzulint növények NEM állítanak elő.)